Arts-onderzoeker Sikkelcel centrum AmsterdamUMC & Sanquin

Arts-onderzoeker Sikkelcel centrum AmsterdamUMC & Sanquin

Geplaatst Deadline Locatie
25 sep 8 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Draag bij aan het ophelderen van de interactie tussen de getransfundeerde erytrocyten en ontvanger-gerelateerde factoren (o.a. neutrofielen). Draag bij aan betere transfusiebehandeling voor patiënten met sikkelcelziekte!

Wat ga je doen?
De afdeling (Kinder)Hematologie van het Amsterdam UMC heeft in samenwerking met Sanquin Research in Amsterdam een vacature voor arts onderzoeker die in een 4-jarig promotietraject op het gebied van sikkelcelziekte aan een academisch proefschrift zal werken.
De arts-onderzoeker zal zowel in het Amsterdam UMC als op de laboratoria van Sanquin Research werkzaam zijn. De arts-onderzoeker stelt het protocol op, werft patiënten en coördineert de studie. Daarbij werkt de arts-onderzoeker nauw samen met de promovendus die in het laboratorium aan dit project werkt.

Over het project
Sikkelcelziekte is een erfelijke vorm van bloedarmoede die gekenmerkt wordt door pijnaanvallen, hemolytische anemie en progressieve orgaanschade. Voor de behandeling hebben de patiënten vaak erytrocyten transfusies nodig. Er is een grote variatie tussen patiënten in de levensduur van de getransfundeerde erytrocyten. Omdat er weinig bekend is over de mechanismen die deze variabiliteit veroorzaken, ga jij dat in dit project onderzoeken. Het doel van dit project is om de determinanten van overleving van getransfundeerde erytrocyten bij patiënten met sikkelcelziekte te analyseren. Mogelijke factoren die hierbij een rol spelen zijn: oxidatieve stress, inflammatie, neutrofiel activatie en endotheel activatie. Daarnaast willen we ook bestuderen wat de invloed is van transfusie op neutrofiel activiteit en fenotype. Het is belangrijk om beter te begrijpen welke mechanismen een rol spelen bij de klaring van  getransfundeerde erytrocyten omdat dit aanknopingspunten biedt voor het verbeteren van de transfusie uitkomsten.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wat neem je mee?
We zijn op zoek naar een enthousiaste basisarts met interesse in klinisch en translationeel onderzoek op het gebied van sikkelcelziekte. Ben jij iemand die makkelijk met patiënten en collega’s communiceert? Kun je goed zelfstandig werken, overzicht houden over verschillende taken en verschillende onderdelen van het project coördineren? Dan komen we graag met jou in contact.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met uitzicht op verlenging.

Wat bieden we jou?
Werken in Amsterdam UMC en Sanquin betekent dat je profiteert van en bijdraagt aan een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling van je talenten en vaardigheden wordt aangemoedigd. De kandidaat zal aangesteld worden via Sanquin. Wij bieden een contract voor een jaar (12 maanden) met uitzicht op verlenging voor de duur van het project en een salaris conform de CAO van Sanquin voor OIOs. 

Werkgever

AMC

Als universitair medisch centrum heeft het AMC drie hoofdtaken. Voorop staat de behandeling van patiënten. Daarnaast wordt in het AMC veel medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Derde hoofdtaak is het verzorgen van onderwijs en opleiding.

Afdeling

(Kinder)hematologie

De afdelingen (kinder)hematologie van het Amsterdam UMC en de afdeling Moleculaire Hematologie van Sanquin vormen een dynamische en productieve onderzoeksgroep op het gebied van sikkelcelziekte. Het promotieproject wordt begeleid door dr. Erfan Nur (Hematologie Amsterdam UMC) en dr. Robin van Bruggen (Sanquin), onder leiding van Prof. dr. Karin Fijnvandraat (Kinderhematologie Amsterdam UMC) en Prof. dr. Bart Biemond (Hematologie Amsterdam UMC).

Amsterdam UMC Locatie AMC - Medewerkers Hematologie
Robin (R.) van Bruggen PhD - Robin (R.) van Bruggen PhD (sanquin.org)

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • AT Arts-onderzoeker Sikkelcel centrum

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you