Coördinator onderzoeksfinanciering en strategische samenwerking - Fryske Akademy-KNAW - Leeuwarden

Coördinator onderzoeksfinanciering en strategische samenwerking - Fryske Akademy-KNAW - Leeuwarden

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 24 okt Leeuwarden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Zie je kansen voor het mogelijk maken en uitdragen van onderzoek op het gebied van taal, cultuur, geschiedenis en identiteit en schroom je niet om verantwoordelijkheid op managementniveau te nemen? Dan is de functie Coördinator onderzoeksfinanciering en strategische samenwerking wat voor jou. Als lid van het managementteam draag je zorg voor het inzetten op strategische financieringsmogelijkheden en samenwerkingsverbanden voor het multidisciplinaire onderzoek van de Fryske Akademy. Ook de leden, ‘stipers’ en de maatschappelijke ‘wurkferbannen’ zijn voor jou een aandachtsgebied.

In deze functie stimuleer je talent en zie je kansen voor strategische positionering van het onderzoek van de Fryske Akademy. Deze kansen weet je samen met je collega’s om te zetten in regionale, nationale en internationale projecten, vaak in samenwerking met partners. Je coacht daarbij zowel jong talent als zeer ervaren wetenschappers in het doen van projectaanvragen en adviseert de Directeur-Bestuurder over mogelijkheden voor de toekomst.

De Fryske Akademy is een platte organisatie, waarin je nauw samenwerkt met wetenschappers, de niet-wetenschappelijke staf en het kleine managementteam. Door een kernteam van circa 15 onderzoekers, aangevuld met projectmatige (gast)onderzoekers, wordt gewerkt aan hoogwaardig onderzoek naar lange termijnontwikkelingen van de Friese casus in Europees en comparatief perspectief, alsmede naar specifieke thema’s en ontwikkeling van praktische (digitale) toepassingen in de samenleving. De bestudeerde thema’s variëren van taaldescriptie, meertaligheid en taalleren, tot geschiedenis, samenleving, cultuur en identiteit, die op projectmatige basis worden uitgewerkt. Vanuit expertise met betrekking tot het Friese, wordt gewerkt aan grote thema’s die verder reiken dan Friesland alleen, en met expertise van partners wordt op nieuwe wijze naar de Friese taal, cultuur en geschiedenis gekeken.

De Fryske Akademy wil zich nog sterker richten op kansen voor getalenteerde onderzoekers en op multi- en interdisciplinair onderzoek, waarvoor wordt samengewerkt met regionale, nationale en internationale partners. Daarnaast wil de Akademy haar positie in Europa versterken door meer met haar expertise naar buiten te treden en kennis uit te wisselen.

We zoeken een ondernemende collega die de ontwikkelingen van nieuwe financieringsinstrumenten volgt en onderzoekers daarover informeert en enthousiasmeert. In lijn met de hernieuwde focus adviseer je zowel over individuele als consortiumsubsidies, zoals aanvragen in de Nationale Wetenschapsagenda en EU Horizon-programma’s zoals Horizon, Erasmus+ en Creative Europe. Je ondersteunt onderzoekers in het volledige proces van subsidieaanvragen, van het identificeren van een geschikt programma tot het adviseren over de opzet van de aanvraag en het becommentariëren van conceptversies. In samenwerking met de inhoudelijke programmacoördinator(en) adviseer je over de voortgang van projecten binnen de onderzoeksagenda. Daarnaast deel je inzichten over de vorming van strategische allianties en samenwerkingsverbanden, met het realiseren van samenwerkingsafspraken met (inter)nationale partners en externe projecten ten doel.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Kom jij bij ons werken?

Jouw profiel:

 • Je hebt een WO-opleiding, bij voorkeur een PhD, in het SSH-domein.
 • Je hebt kennis en werkervaring op het gebied van kennisbenutting en onderzoekssubsidies in een wetenschappelijke omgeving.
 • Je kunt goed luisteren en hebt een prettige manier van communiceren die je in staat stelt effectief te netwerken en succesvol samen te werken.
 • Je hebt ervaring met het vertegenwoordigen van jouw organisatie, ook in (inter)nationale gremia.
 • Je kunt uitstekend samenwerken met partijen op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie en bent goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels. Als je de Friese taal beheerst is dat prachtig, maar we willen het je ook met alle liefde leren. 
 • Jouw initiatief wordt gewaardeerd, net als jouw resultaatgerichte en flexibele opstelling. 
 • Je bent bereid en in staat om verantwoordelijkheid te dragen op managementniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende baan voor een generalist in de wetenschap, met een kans om echt een bijdrage te leveren aan een organisatie en onderzoek in ontwikkeling.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Een arbeidsovereenkomst  voor de periode van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is het salaris bij een volledig dienstverband maximaal € 5.922,- bruto per maand (UFO-profiel coordinator externe samenwerking, niveau 3, schaal 12,  cao Nederlandse Universiteiten). We hebben een keuzemodel voor arbeidsvoorwaarden.
 • Een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan.

Werkgever

Fryske Akademy

De Fryske Akademy is een onderzoeksinstituut van de KNAW dat zich toelegt op het verrichten van hoogwaardig en vernieuwend onderzoek op het gebied van de Friese taal, cultuur, geschiedenis en samenleving. De Fryske Akademy levert vernieuwende wetenschappelijke prestaties, verricht beleidsondersteunend onderzoek en ontwikkelt digitale onderzoeksinstrumenten en –collecties. Hiermee brengt zij de Friese casus over het regionale, landelijke en internationale voetlicht.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Marketing en communicatie; Financiën
 • Economie; Taal en cultuur
 • max. 30.4 uur per week
 • max. €5922 per maand
 • Universitair
 • AT2021-062

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Doelestraat 8, 8911 DX, Leeuwarden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you