Analist Genomics Core Facility

Analist Genomics Core Facility

Published Deadline Location
5 Oct 2 Nov Amsterdam

You cannot apply for this job anymore (deadline was 2 Nov 2021).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

De Genomics Core Facility verzorgt de Next Generation Sequencing (NGS) voor onderzoekers van het NKI/AvL. Wij zijn verantwoordelijk voor de opwerking van DNA en RNA samples tot NGS sequence libraries, het deep sequencen zelf en de dataverwerking. Input materiaal is vaak experimenteel tumorweefsel, cellen uit de celkweek of DNA/RNA uit experimenten van gebruikers. We gebruiken verschillende moleculair biologische technieken en passen ons voortdurend aan. We hebben een Novaseq 6000, twee Illumina HiSeq2500, een NextSeq550 en een MiSeq staan die elke week vele DNA en RNA sequenties lezen. We maken sequence libraries voor o.a. ExomeSeq, RNAseq of ChIPSeq via diverse standaard protocollen. Daarnaast verwerken we kant en klare sequence libraries die onderzoekers zelf maken (o.a. van CRISPR screens). Samen met gebruikers doen we ook Single Cell sequencing proeven in duizenden losse cellen met de 10X Chromium. Om de toename in onze activiteiten te kunnen ondersteunen zijn we op zoek naar uitbreiding voor ons team.

Als Moleculair Biologisch Analist bij de Genomics Core Facility zal je worden opgeleid tot het zelfstandig uitvoeren van RNA isolaties, je doet diverse NGS library preparations en je maakt en interpreteerd Quality Control (QC) data. Dit laatste is nodig en boeiend omdat geen experiment hetzelfde is. Al snel zijn medewerkers verantwoordelijk voor complete projecten van slechts enkele tot wel honderden samples en maken ze stappen in de productie van BigData. Dat is soms seriewerk maar vaak ook niet: elk onderdeel van de functie kan leiden tot het ontwikkelen, optimaliseren en implementeren van nieuwe technieken en methoden. Hier leren we van elkaar en lezen we literatuur. Ook het werken met genoemde sequence machines kan onderdeel uitmaken van de functie. We zijn daarom op zoek naar een veelzijdig moleculair analist, die seriewerk, research & development en techniek niet schuwt. De dataverwerking gebeurd door een apart team binnen onze afdeling en zal daarmee geen onderdeel zijn van deze functie.
Na een periode van inwerken en opleiding zal je worden ingezet op diverse taken waarbij zelfstandig en gemotiveerd werken van groot belang is. Je werkt in een team bestaande uit 5 analisten die nauw samen werken met onderzoekers uit het NKI/AvL. Goede communicatieve vaardigheden, stress bestendigheid en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn daarom van belang binnen deze functie.

Specifications

The Netherlands Cancer Institute

Requirements

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde, leergierige analist moleculair biologie met een sociaal karakter, die het een uitdaging vindt om kleine en grote series samples te verwerken en een steentje bij te dragen. Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking:

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding in moleculair biologische richting op HLO niveau;
  • Je hebt kennis en ervaring met moleculair biologische technieken;
  • Je werkt nauwkeurig en geconcentreerd en je bent analytisch en stressbestendig;
  • Je hebt affiniteit met elektronische dataverwerking;
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Ervaring met NGS is een pre;
  • Je bent een betrouwbare professional met doorzettingsvermogen;
  • Collegialiteit, focus op doelstelling en resultaat zijn begrippen die op jou van toepassing zijn.

Conditions of employment

Fixed-term contract: 1 jaar, met de mogelijkheid tot een verlenging.

Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staat ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen.

Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar, met de mogelijkheid tot een verlenging. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 2.319,- en € 3.322,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 45. Daarnaast maken 8,33% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% onderdeel uit van onze arbeidsvoorwaarden. Je ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,08 per km, welke middels onze Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden-regeling aan het eind van het jaar aangevuld kan worden tot € 0,19 per km.

Als werknemer van het Antoni van Leeuwenhoek kun je gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op een NS-businesscard. Als werkgever dragen wij 50% bij aan jouw pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn en bieden wij een collectiviteitskorting aan voor de zorgverzekeraars IZZ en Zilveren Kruis en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Employer

Antoni van Leeuwenhoek (AVL-NKI)

In het Antoni van Leeuwenhoek AVL werken we als één team aan een onbescheiden missie: kanker niet langer een dodelijke ziekte laten zijn. Werken bij het AVL betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Maar wat ons echt bijzonder maakt is de betrokkenheid en bevlogenheid van al onze medewerkers en vrijwilligers. Deze mentaliteit is terug te vinden in alle lagen van de organisatie en vertaalt zich in een menselijke aanpak. Zo bepalen we samen wat het Antoni van Leeuwenhoek uniek maakt. Want samen zijn we het Antoni van Leeuwenhoek, en dat kan #nietzonderjullie

Specifications

  • Research, development, innovation; Technical and laboratory
  • Health; Natural sciences; Engineering
  • max. 36 hours per week
  • €2319—€3322 per month
  • University graduate
  • AT 61402

Employer

The Netherlands Cancer Institute

Learn more about this employer

Location

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you