Senior onderzoeker Lectoraat GGZ & Samenleving

Senior onderzoeker Lectoraat GGZ & Samenleving

Geplaatst Deadline Locatie
5 okt 24 okt Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Werk jij mee aan praktijkgericht onderzoek dat de verbinding tussen de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein versterkt?

Functieomschrijving

Vanwege het groeiende aantal onderzoeksprojecten bij het  Lectoraat GGZ en Samenleving (opent in nieuw tabblad)zoeken wij een senior onderzoeker die zelfstandig aan de slag wil gaan met lopende en nieuwe projecten.
Onze manier van onderzoeken is participatief met en voor de mensen die het aangaat: de cliënten (uit de ggz), bewoners, ervaringsdeskundigen, professionals, beleidsmakers, bestuurders. Jij initieert, formuleert en voert praktijkgericht onderzoek uit, samen met de lector.  Onze projecten liggen op het gebied van herstelgericht werken, ervaringsdeskundigheid, de transities ggz-sociaal domein, de doorstroom uit het beschermd wonen.  We werken met creatieve en kunstzinnige methodes, het meeste onderzoek is actie- en ontwerponderzoek, midden in de praktijk, tussen de mensen. Je  stuurt dit aan, werft nieuwe onderzoeksprojecten, vraagt onderzoeksubsidies aan, en je draagt bij aan de uitvoering hiervan in verbinding met  de doelgroep, het werkveld en de opleidingen van Windesheim (in het bijzonder het domein Gezondheid en Welzijn.

Als (het liefst) gepromoveerd onderzoeker heb je ervaring met het verwerven en zelfstandig uitvoeren van onderzoek en projectmatig werken binnen de context van de ggz en/of het sociaal domein.  Je hebt kennis van herstelgericht werken en ervaringsdeskundigheid.  Je hebt gevoel voor de discussies op dit gebied en bent in staat hierover op een overstijgende manier te communiceren en te publiceren.  Zo mogelijk heb je zelf ervaringskennis in de ggz. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen (evt. als projectleider), uitvoeren en evalueren van extern gefinancierd onderzoek (bv Sia-RAAK, NRO, NWO, ZonMw) en helpt mee bij het ontwikkelen van (nieuwe) onderzoeksaanvragen voor subsidietrajecten.

Jouw team
Samen met jouw collega’s richten we ons op de brede context en werkveld rond ggz en samenleving.  Naast de lector en associate lector bestaat ons team uit (docent)onderzoekers, kunstenaars en studenten.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Ben jij doortastend, kun je buiten de kaders denken en heb jij een duidelijke visie op de inclusie van mensen met een psychische aandoening en de waarde van ervaringskennis? Daarnaast herken jij jezelf in onderstaande punten:

  • Je bent (bijna) gepromoveerd op een relevant thema voor ggz en samenleving.
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het formuleren, opzetten en uitvoeren van (praktijkgericht) onderzoek.
  • Je hebt een track record op het organiseren van financiering, opzetten van projecten en publicaties en presentaties voor wetenschappelijk en professioneel publiek.
  • Je bent iemand die in empirisch sociaalwetenschappelijk onderzoek methodisch breed en creatief is, het initiëren en uitvoeren van actieonderzoek behoort tot je vaardigheden.
  • Je bent in staat om de kennis uit de praktijk te verbinden met de opleidingen in het Domein Gezondheid en Welzijn van Windesheim.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met kans op een verlenging.

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Met ruim 25.000 studenten en cursisten en 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere zijn we een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim behoort volgens de Keuzegids HBO al jaren tot één van de beste hogescholen van Nederland en daar mogen we trots op zijn. De studenttevredenheid en medewerkerstevredenheid is hoog.

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten(opent in nieuw tabblad).

Wij bieden een uitdagende functie voor 32 uur per week. De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent b. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €4.445,- en €5.717,-  (conform schaal 12 van de cao(opent in nieuw tabblad) hbo). Wij bieden een jaarcontract met kans op een verlenging.

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers. Wij willen actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dat doen wij door het opleiden van waardevolle professionals en door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
We zien het als onze maatschappelijk opdracht om iedereen die daarvoor het talent heeft, de mogelijkheid te bieden op onze hogeschool hoger onderwijs te volgen. Ongeacht afkomst, vooropleiding, achtergrond of leeftijd. Elke student met talent verdient de kans zich ten volste te ontwikkelen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij; Economie; Gezondheid
  • 24—36 uur per week
  • €4446—€5717 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP Senior onderzoeker Lectoraat GGZ & Samenleving

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you