(Junior) Project Management Officer ‘Impact at the Core’ (0,8-1,0 fte)

(Junior) Project Management Officer ‘Impact at the Core’ (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 22 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als (Junior) Project Management Officer lever je een bijdrage aan het projectmatig ontwikkelen en uitvoeren van facultaire projecten die vallen onder Impact at the Core en ondersteunt hierin de Policy & Project Officer en Project Lead. Ook ben jij de drijvende factor in het inrichten en optimaliseren van onze interne processen.

Functieomschrijving

De ambitie van de EUR is om een positieve maatschappelijke impact te realiseren. Dat doet ze door in haar onderwijs en onderzoek bij te dragen aan een beter begrip van maatschappelijke uitdagingen en aan het vermogen om deze op te lossen. Deze missie wordt gedragen door onze studenten. Het is de ambitie van de Erasmus Universiteit om studenten tijdens hun studie te leren werken aan maatschappelijke uitdagingen in de stad. Het is belangrijk dat studenten hun kennis leren toepassen op reële, soms moeilijk tembare problemen waar niet iedereen hetzelfde over denkt.

Het programma Impact at the Core is een vijfjarig innovatieprogramma (tot en met eind 2024) waarin met docenten en studenten (nieuw) onderwijs wordt ontworpen gericht op binding met de praktijk en het maken van impact. Studenten kunnen met hulp van Impact at the Core aan realistische praktijkopdrachten werken. Doel van het programma is om na 5 jaar in iedere opleiding een impact vak te hebben gerealiseerd. Tot nu toe namen 2000 studenten deel aan impact opdrachten bij 5 faculteiten.

Als (Junior) Project Management Officer word je onderdeel van een team dat bestaat uit een Project Lead, Academic Lead, Policy & Project Officer, Learning & Innovation Officers, Postdoc, Jr. Researcher en Communication & Marketing Officer. 

De voornaamste taken zijn:

 • Het opzetten en onderhouden van een werkwijze en procedure voor het indienen, beoordelen en bewaken van projecten;
 • Het organiseren van de beoordeling en afdoening van ontwikkel- & projectaanvragen;
 • Het meehelpen opzetten, uitvoeren en ondersteunen van projecten gericht op het tot stand brengen van impact-driven onderwijs;
 • Het begeleiden van de projectuitvoering zoals kwaliteit, planning, risicoanalyse, organisatie, informatie en tijd/financiën;
 • Het opleveren van voortgangsrapportages en het bewaken van de voortgang binnen de planning van de facultaire projecten;
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van (innovatieve) projecten gericht op het versterken van de focus op impact in het onderwijs;
 • Het bijdragen en inrichten van efficiëntere en effectievere interne processen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur ervaring in projectmanagement;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring binnen het projectmanagement domein;
 • Gericht op samenwerking en creëren van draagvlak;
 • Vaardig in het opereren in een complexe organisatorische context;
 • Je bent accuraat, houdt overzicht en hebt organisatietalent;
 • Je bent doortastend en hebt improvisatietalent en kunt uit de voeten met uiteenlopende projectgerelateerde taken;
 • Creatieve geest die in staat is buiten de bestaande kaders te denken;
 • Je bent gewend om te werken onder tijdsdruk en meerdere projecten en werkzaamheden parallel aan te pakken;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836, - en € 4.474, - bruto per maand (schaal 10). Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 328 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de (inter)nationale versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en valorisatie op de universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek en onderwijs. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.

De afdeling draagt naast onderwijs-, onderzoeks- en valorisatiebeleid bij aan belangrijke beleidsprocessen zoals de strategische planning & control en kwaliteitsmanagement en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsadviseurs is de afdeling ook de thuisbasis voor strategisch programmamanagement op het terrein van onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ heeft verder een essentiële rol in samenwerkingen zoals die met de gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Daarnaast heeft AZ een actieve en zichtbare rol in de samenwerking met het Ministerie van OC&W, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Onderwijsinspectie.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Beleid- en staf
 • 32—38 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • Universitair
 • AZ20211007

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you