Studieadviseur

Studieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 31 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Om aan alle studenten begeleiding van hoog niveau te bieden, zijn er mensen nodig die bijdragen. Als studieadviseur bent u het eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Daarnaast draagt uw advies bij aan het studentenwelzijn en het creëren van een positieve onderwijsomgeving op de Radboud Universiteit. 

Als studieadviseur draagt u zorg voor de advisering en voorlichting aan en begeleiding van individuele studenten en diverse groepen binnen de faculteit. Tevens draagt u bij aan de reguliere begeleiding op het gebied van studieplanning, studievoortgang en studiemethoden. U begeleidt studenten wanneer hun persoonlijke situatie invloed heeft op hun studievoortgang in de bachelor en masterfase en verwijst eventueel door.

U voert hiertoe individuele gesprekken, heeft telefonische spreekuren en inloopspreekuren en onderhoudt per e-mail contact met studenten. U bemiddelt bij het treffen van (individuele) regelingen en draagt door middel van het signaleren en rapporteren van knelpunten en bevindingen bij aan de ontwikkeling van opleidingen en onderwijsprogramma’s. Voorts onderhoudt u contacten met de (centrale universitaire) Dienst Studentenzaken. Tenslotte vervult u alle voorkomende werkzaamheden die binnen uw functie voortvloeien uit de onderwijsorganisatie. U ressorteert binnen het Bureau Onderwijs- en studentenzaken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • U heeft een academisch werk- en denkniveau.
  • U heeft enige werkervaring in zowel een adviserende functie binnen een onderwijsomgeving als op het gebied van studentbegeleiding.
  • U heeft een sterk analytisch vermogen en uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Dit brengt u onder meer tot uitdrukking door op heldere en duidelijke wijze verslag te leggen van gegevens en bevindingen.
  • U bent standvastig in uw oordeel en verstaat de kunst om regels toe te passen, waarbij u de belangen van de studenten en/of de faculteit niet uit het oog verliest.
  • U kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren.
  • U heeft affiniteit met de uitdagingen die studenten ondervinden tijdens hun studie.
  • U bent stressbestendig en bezit goede organisatorische kwaliteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: één jaar met uitzicht op een vast contract.

  • Een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.836 en maximaal € 4.474 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan er een aanloopschaal van toepassing zijn.
  • U ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast contract.
  • U krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kunt u kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit ziet u terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kunt u afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kunt u bij ons een gedeelte van uw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van uw sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. U krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om uw talenten te ontwikkelen en uw ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. De facultaire ondersteuning is georganiseerd in een aantal afdelingen:

  • Bureau Onderwijs en Studentzaken.
  • Bureau In- en Externe Betrekkingen.
  • Afdeling Financiën.
  • Afdeling Personeel en Organisatie.
  • De secretariaten van de verschillende vaksecties.

De studieadviseurs maken deel uit van het Bureau Onderwijs en Studentzaken. Binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgen de docenten onderwijs voor ongeveer 3500 studenten binnen de verschillende opleidingen binnen het domein Rechten. Het Bureau Onderwijs en Studentzaken draagt zorgt voor de studentadministratie, inschrijving, (tentamen)roostering, ondersteuning examencommissies, informatievoorziening aan studenten, ICT in het Onderwijs, studieadvies, internationalisering, beleidsvorming en de kwaliteitszorg onderwijs.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 40 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • 1172518

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you