Assistent controller Erasmus Enterprise (0,6-1 fte) voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging

Assistent controller Erasmus Enterprise (0,6-1 fte) voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging

Geplaatst Deadline Locatie
8 okt 31 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Erasmus Enterprise is op zoek naar een assistent-controller die nauw samenwerkt met de administrateur, om zo overzicht te houden op de verschillende inkomens- en kosten stromen, inclusief de consolidatie met ERBS, ECE en YES!Delft.

Functieomschrijving

Erasmus Enterprise is op zoek naar een assistent-controller die nauw samenwerkt met de administrateur, om zo overzicht te houden op de verschillende inkomens- en kosten stromen, inclusief de consolidatie met ERBS, ECE en YES!Delft. Omdat Erasmus Enterprise recent is opgericht, is daarnaast het accuraat bijhouden van het proces-structuur en governance een belangrijk onderdeel van het werk. De assistent-controller is het aanspreekpunt als het gaat om financiële rapportages, maar draagt ook zorg voor een goede voorbereiding voor de jaarrekening die hij/zij samen met de accountant uitwerkt. De assistent-controller is dus verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en volledige administratie. Overleg met andere controllers van de EUR kan daarbij niet ontbreken. Gezien het zelfstandige karakter van Erasmus Enterprise is ook kennis en kunde nodige voor BTW en VpB aangiftes en verrekeningen. Omdat Erasmus Enterprise ook participatiebevoegdheden heeft, is ook de correcte verwerking van die transacties van onderdeel van de werkzaamheden.

De administrateur zal in de basis de uitvoering van de administratie voor zijn / haar rekening nemen, met opstellen, inboeken en versturen van uitgaande facturen en betalen en inboeken van inkomende facturen. De assistent-controller controleert de boekhouding en creëert rapportages die gebruikt kunnen worden om bedrijfsprocessen bij te sturen. Proactief advies over welke vervolgstappen er a.d.h.v. rapportages gezet zouden moeten worden wordt hierbij gewaardeerd.

Functieprofiel

  • Uitvoeren van de financiële controle processen op de administratie van Erasmus Enterprise en waar nodig de deelnemingen.
  • Opzetten, uitvoeren en bijhouden van (financiële en niet-financiële) rapportages.
  • Doorlopen van de maandelijkse / jaarlijkse budgetcycli en financiële afsluiting incl. consolidatie van dochterondernemingen en participaties .
  • Verder uitwerken, implementeren, bijhouden en optimaliseren van de administratieve organisatie processen en governance.
  • Verwerken van aandelen- en kapitaaltransacties.
  • Ondersteunen bij de voorbereiding van RvC documentatie.
  • Achtervang voor uitvoering van de administratie.

Je bent een proactieve, flexibele persoonlijkheid en vindt het een leuke uitdaging om processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Je vindt het leuk om in een rol te werken, waarbij je affiniteit hebt met het opzetten, afstemmen en inrichten van nieuwe werkprocessen en structuren. Je kunt nauwkeurig werken en bent in staat onder druk te werken, waarbij je meerdere ballen gelijktijdig in de lucht kunt houden. Je hebt oog en oor voor wat er in de omgeving gebeurt en kunt ook in je werkzaamheden deze slimme verbanden leggen. Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift en bent daarnaast een echte teamplayer. Naast een moderne en dynamische werkomgeving bieden wij een hoge mate van zelfstandigheid waarbij veel ruimte is voor persoonlijke groei en vakinhoudelijke ontwikkeling.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • HBO denk - en werkniveau op financieel/ administratief/control gebied.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de financiële administratie en -control.
  • Aantoonbare ervaring met complexiteiten rondom financiële administratie en -control.
  • Accuraat, analytisch, proactief, resultaatgericht en een sterk cijfermatig inzicht.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Goede kennis en vaardigheden met IT -systemen (SAP FICO is een must) en professionele kennis van Excel – we werken met een digitale boekhouding als basis
  • Zelfstandig werken, maar ook binnen een team.
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Voldoe je aan bovenstaand profiel? Dan bieden wij jou graag een dynamische werkomgeving met een hecht team van bevlogen collega’s. We hechten veel belang aan het delen van inspiratie en het plezier dat we in ons werk hebben en gaan graag samen nieuwe uitdagingen aan. Je salaris is afhankelijk van je werkervaring en expertise en is minimaal schaal 10 CAO-NU (€ 2836,- bruto per maand) en maximaal schaal 11 CAO-NU (€ 5211 bruto per maand). In eerste instantie bieden we je een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een langer dienstverband als je laat zien dat je goed bij ons past.

 

Werkgever

Erasmus Enterprise - Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Erasmus Enterprise

Erasmus Enterprise (EE) is een van de nieuwste bedrijven van de Erasmus Universteit Rotterdam, die alles wat met ondernemersschap te maken heeft op de Woudestein Campus bundelt. Door de bouw van een entrepreneurial community, kunnen studenten, werknemers, maar ook andere (potentiële) ondernemers hier terecht voor allerlei vraagstukken rondom ondernemerschap. Denk hierbij aan housing, waarbij er de mogelijkheid is om kantoorruimte en eventspace te huren, toegang tot fundingmogelijkheden bij onze funding partners Graduate Entrepreneur en UNIIQ en natuurlijk de kennis die de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft rondom ondernemersschap bij de dochterondernemingen Erasmus Research and Business Support (ERBS), Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE) of YES!Delft. Door een actieve community benadering met o.a. events willen we studenten, werknemers en anderen zoveel mogelijk verbinden en stimuleren ondernemerschap op te zoeken, in lijn met onze Erasmian values.

Specificaties

  • Financiën
  • 24—40 uur per week
  • €2836—€5211 per maand
  • HBO
  • EE 10/01

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you