Senior onderzoeker Lectoraat Gezonde Samenleving

Senior onderzoeker Lectoraat Gezonde Samenleving

Geplaatst Deadline Locatie
8 okt 31 okt Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Domein Gezondheid en Welzijn

Introductie
Ben jij de senior onderzoeker die bij ons past? Wij zijn op zoek naar twee senior onderzoekers die praktijkgericht onderzoek dichterbij al onze partners en stakeholders brengen, ongeacht of dat nu inwoners, studenten, bedrijven of professionals zijn.

Jouw werk
Onze manier van onderzoeken is multidisciplinair, laagdrempelig en samen met de regio. Jij initieert, regisseert en participeert in praktijkgericht onderzoek. Je werft nieuwe onderzoeksprojecten, en je maakt hierbij gebruik van je eigen brede lokale en nationale netwerk. Je draagt verantwoording voor kennisontwikkeling en leerlijnen in nauwe verbinding met de doelgroep, het werkveld en de opleidingen van Windesheim. Je begeleidt collega-onderzoekers, en samen met de lector en onderzoekers van het lectoraat werk je inhoudelijk aan de verdere ontwikkeling van programmalijnen in het onderzoek, vanuit de visie van het lectoraat. We richten ons op een vijftal belangrijke en samenhangende oorzaken van ongelijke kansen op welzijn en gezondheid: onderwijsongelijkheid, laaggeletterdheid, armoede, gezondheidsachterstanden en regionale ongelijkheid. Bijdragen aan het voorkomen en ombuigen van de intergenerationele overdracht van sociale ongelijkheid is de rode draad door al het onderzoek. Een belangrijke rol hierbij spelen gidsen. Jij signaleert en agendeert vanuit dit perspectief actuele maatschappelijke vraagstukken in het sociaal domein in relatie tot gelijke kansen op een gezonde sociale en fysieke leefomgeving. Door middel van publicaties, concrete producten, presentaties en workshops druk jij een stevige stempel op de kennisdeling in relevante netwerken en samenwerkingsverbanden. Je werkgebied is de regio Oost-Nederland.

Jouw team
Een samenleving waarbij iedereen gelijke kansen heeft als het gaat om welzijn en gezondheid. Dat is waar we ons voor inzetten bij het lectoraat Gezonde Samenleving. Samen met jouw collega’s werken we aan gelijke kansen en het verkleinen van sociaaleconomische verschillen in welzijn en gezondheid door ons te richten op de oorzaken, en in co-creatie gezinnen en individuen te ondersteunen bij het krijgen en pakken van kansen. Door de intergenerationele overdracht van sociale ongelijkheid als overkoepelend thema te hanteren, dragen we bij aan preventie. Met praktijkgericht onderzoek en door het verspreiden van kennis draagt het lectoraat Gezonde Samenleving bij aan gelijke kansen op een gezonde sociale en fysieke leefomgeving op individueel- en gezinsniveau, maar ook op wijk- en maatschappelijk niveau. Als team sparren we regelmatig over elkaars onderzoek, denken graag met elkaar mee en inspireren elkaar. Ons team is multidisciplinair en bestaat uit diverse specialismes. Meer informatie over de visie van het lectoraat vind je in de publicatie 'Een gids naar gelijke kansen' en de infographic van het lectoraat Gezonde Samenleving.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Wat neem je mee?
Ga jij graag op ontdekkingstocht buiten de gebaande onderzoekspaden? Jij hebt een enorme drive, straalt ondernemerschap uit en werkt graag samen met mensen. Wat je nog verder in huis hebt?

  • Je hebt een afgeronde master en/of een afgeronde promotie op het gebied van de sociale wetenschappen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het initiëren, formuleren, opzetten en (laten) uitvoeren van prakijkgericht onderzoek.
  • Je bent werkzaam in nauwe relatie met het sociale domein en hebt meerdere jaren actuele praktijk- en ervaringskennis.
  • Je bent een ervaren sociaal-wetenschappelijk onderzoeker die methodisch breed en innovatief is, het initiëren en (laten) uitvoeren van participatief actieonderzoek behoort tot je vaardigheden.
  • Je hebt actuele kennis en ervaring op het terrein van sociale ongelijkheid, met een expertise op het gebied van de intergenerationele overdracht van onderwijsongelijkheid, laaggeletterdheid, armoede of gezondheidsachterstanden.
  • Je bent een verbinder en beschikt over een actueel en relevant netwerk in het sociaal domein en de regio Oost-Nederland, je kunt makkelijk schakelen tussen diverse doelgroepen.
  • Je hebt een track record op het organiseren en bewaken van financiering, het opzetten en coördineren van projecten, en het verzorgen van publicaties en presentaties voor wetenschappelijk en professioneel publiek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaarcontract met kans op een verlenging.

Ons aanbod
Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten.
Wij bieden een uitdagende functie voor 32 uur per week. De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent b. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 4.445,- en €5.717,- (conform schaal 12 van de cao hbo). Wij bieden een jaarcontract met kans op een verlenging.
Heb jij naast je afgeronde master ook een afgeronde promotie? Ben jij een erkende expert op je vakgebied en breng je naast je lokale netwerk ook een breed nationaal netwerk mee. Weet jij als geen ander hoe je naast het initiëren van onderzoeksprojecten ook zelfstandig financiële middelen en formatie kunt organiseren en bewaken? Heb je ervaring met het ontwikkelen en coördineren van hoger onderwijs? Dan valt deze functie voor jou in schaal 13 en bedraagt je bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 5.092,01 en € 6.202,13 De functie valt dan onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschoolhoofddocent A.

Werkgever

Windesheim

Wij zijn Windesheim! Een hogeschool waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en naast een diverse studentenpopulatie streven we naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we midden in de samenleving. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen. Geloof jij, net als wij, dat we als hogeschool een plek zijn waar ruimte is voor meedoen, meepraten en meebeslissen? Dan past Windesheim bij jou! Kijk op www.werkenbijwindesheim.nl voor meer informatie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Patiëntenzorg: overig; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid; Taal en cultuur
  • max. 32 uur per week
  • €4445—€6202 per maand
  • Universitair
  • SP 167542

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you