Docent Tolkvaardigheden/Stagebegeleider

Docent Tolkvaardigheden/Stagebegeleider

Geplaatst Deadline Locatie
9 okt 27 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij tolk Nederlandse Gebarentaal en wil je er samen met een team van leuke en gedreven collega’s voor zorgen dat we in Nederland nog meer goede tolken opleiden? Dan maken we graag nader kennis met jou!

Het Instituut Gebaren Taal & Dovenstudies is op zoek naar nieuwe collega’s Tolkvaardigheden en Stagebegeleiding. Ga jij bij ons aan de slag als docent en stagebegeleider en draag je bij aan het toekomstbestendig maken van onze opleiding tot Tolk Nederlandse Gebarentaal?
Het betreft 2 vacatures: één voor een periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging en één voor het opvangen van zwangerschapsverlof in de periode februari – augustus 2022.
Het werkveld van de tolken Nederlandse Gebarentaal en de maatschappelijke context waarin zij werken verandert. Als tolk weet jij als geen ander wat we hiermee bedoelen. De erkenning van de Nederlandse Gebarentaal, het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap, de toenemende aandacht voor toegankelijkheid en diversiteit binnen de Nederlandse samenleving, maar ook passend onderwijs, tolken op afstand, de diversiteit binnen de dovengemeenschap, een nieuwe generatie doven: allemaal elementen die leiden tot een nóg grotere behoefte aan goed opgeleide tolken NGT.
Als enige hbo-opleider van tolken NGT in Nederland vervult ons Instituut hierin een essentiële rol. Onze focus ligt dan ook op het creëren van voldoende studentinstroom, het aanbieden van een duurzaam onderwijsprogramma waarmee we de tolkstudenten toerusten met actuele kennis en vaardigheden, en het afleveren van professionals die niet kunnen wachten om zich in het werkveld te begeven en zich daar verder te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Als docent Tolkvaardigheden en stagebegeleider begeleid je studenten in hun ontwikkeling naar professioneel tolk. Je verzorgt lessen tolkvaardigheden en maakt de koppeling met het beroep van tolk NGT, onder andere door je eigen kennis over en ervaring met het beroep van tolk in te zetten. Omdat je met één been in het werkveld staat, neem je actuele ontwikkelingen en reflecties mee naar je studenten. Je verzorgt lessen voor eerstejaars tot en met vierdejaars en je begeleidt en coacht tolkstudenten tijdens hun stages. Je weet hierbij verschillende didactische werkvormen te gebruiken en te ontwikkelen waarmee je studenten optimaal motiveert, laat groeien in hun kennis en vaardigheden en leert om zich continu te blijven openstellen voor nieuwe kennis en inzichten.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Wat jij hebt?

  • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding Tolk NGT en ervaring als tolk, of veel ervaring als dove Tolk NGT.
  • Je hebt bij voorkeur een masteropleiding afgerond op een relevant vakgebied.
  • Je hebt ervaring in het overdragen van kennis aan en begeleiden van studenten, scholieren of cursisten.
  • Je beheerst de Nederlandse Gebarentaal op C-niveau en staat ervoor open om hiervoor een assessment af te leggen.
  • Je beheerst het (geschreven) Nederlands op minimaal B2-niveau.
  • Je bent digitaal vaardig.

Wie je bent?

  • Je houdt ervan om in teamverband te werken en beschikt over een flexibele en open houding.
  • Het idee om bij te dragen aan vernieuwing van de opleiding maakt jou enthousiast
  • Je bent een breed georiënteerde professional, bent nieuwsgierig en creatief en draagt deze competenties graag over op studenten.
  • Je bent in staat om je een nieuwe omgeving snel eigen te maken en deelt graag je frisse blik op situaties met anderen.
  • Je staat open voor feedback en weet dat op een positieve manier in te zetten voor je eigen ontwikkeling.
  • Je bent stressbestendig en oplossingsgericht en in staat om in een sterk veranderende omgeving te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaarcontract.

Wat wij jou bieden?

  • Vacature docent Tolkvaardigheden: Je krijgt een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,4 – 0,8 FTE. Het is denkbaar dat wij op deze omvang 2 nieuwe collega’s aannemen. Als je een junior Docent bent, dan behoort het tot de mogelijkheden om afspraken te maken over een passend inwerktraject waarbij je stapsgewijs kennismaakt met het vak van docent Tolkvaardigheden. Startdatum per zo snel mogelijk;
  • Vacature vervanging zwangerschapsverlof: Je krijgt een tijdelijk contract voor de periode februari – augustus 2022 voor een omvang van 0,4 FTE;
  • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband als Docent is minimaal € 2.845,48 en maximaal € 4.307,66 (schaal 10);
  • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Wij hebben daarnaast uitstekende verlofregels, studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er flexibiliteit in werktijden;
  • Wij hebben ten slotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals ons fietsplan en kortingen bij onder andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten.

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Hogeschool Utrecht (HU) begeleidt studenten en professionals. Zo’n 36.000 studenten volgen onze opleidingen, in Utrecht en Amersfoort. We zijn een lerende organisatie. Daarmee bedoelen we dat we het leren van studenten en medewerkers faciliteren en aanmoedigen. Goede onderlinge samenwerking staat bij ons voorop. Met ons onderwijs en onderzoek dragen we bij aan de ontwikkeling van beroepen en van talent. Duurzaamheid, gezondheid & welzijn, digitalisering en de ontwikkeling van flexibel, inclusief onderwijs staan daarbij voorop. Zo dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving.

Afdeling

Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies

Het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies verzorgt de bacheloropleidingen tot tolk NGT en tot leraar NGT. Verder kent het instituut nog de Associate degree-opleiding schrijftolk en de masteropleiding Deaf Studies & Communication Needs. We verzorgen ook tweemaal per jaar de minor Taal & Cultuur NGT voor studenten van andere opleidingen, waar zowel van binnen de HU als andere hogescholen veel studenten instromen. Met al deze opleidingen zijn we een thuisbasis voor ruim 500 studenten. Het docententeam bestaat uit zo’n 45 betrokken en enthousiaste professionals. Jouw standplaats is op het Utrecht Science Park in Utrecht.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair docent; Marketing en communicatie
  • Taal en cultuur
  • 16—32 uur per week
  • €2845—€4307 per maand
  • Universitair
  • AT 2795381

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 97, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you