Npo Coordinator Studentenwelzijn

Npo Coordinator Studentenwelzijn

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 31 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij met collega’s in het team Studentsucces verschillende projecten rondom studentenwelzijn coördineren, stimuleren, monitoren en vormgeven? Solliciteer dan als NPO Coördinator Studentenwelzijn bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De Vrije Universiteit Amsterdam gaat in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) een aantal kansrijke projecten realiseren om (aankomende) studenten te ondersteunen bij het wegwerken van de achterstanden die door Corona ontstaan zijn. Het gaat om projecten die ook na afloop nog een aantoonbaar positief effect hebben. Ieder project heeft een eigen trekker, afkomstig uit het team Studentsucces van de afdeling Centrale Studentbegeleiding. De student wellbeing officer uit dit team fungeert als programmamanager.  

Wij zoeken een stevige coördinator die deze NPO projecten gaat monitoren en waar nodig een duwtje geeft (0,3 fte), en tevens één van de projecten, te weten het opzetten van een introductieprogramma voor de masteropleidingen aan de VU, gaat realiseren (0,5 fte). Je hebt te maken met de trekkers van de diverse projecten en werkt nauw samen met de student wellbeing officer en de coördinator VU Introductiedagen.

Jouw taken

Coördineren, stimuleren en monitoren NPO projecten
  • ondersteunen van de programmamanager bij de algehele coördinatie van de (voortgang van de) projecten
  • maken en bijhouden van een adequaat overzicht van de projecten, de inhoudelijke voortgang en de besteding van het budget
  • contact onderhouden met de diverse trekkers van de projecten over de voortgang van de projecten en de besteding van het budget
  • inzichtelijk maken van de effecten van de projecten op studenten

Masterintroductieprogramma
  • uitdenken, coördineren en organiseren van een VU masterintroductieprogramma, in een hybride vorm van online en fysiek op de campus
  • afstemmen met de facultaire contactpersonen introductie en collega's van diverse diensten, zoals Communicatie & Marketing
  • reflecteren op de resultaten van en input geven voor de doorontwikkeling van de activiteiten op basis van studentevaluaties en overige managementinformatie
  • zorgdragen voor een sluitende begroting

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • een WO-masteropleiding
  • minimaal twee jaar ervaring als coördinator of projectleider, bij voorkeur in het hoger onderwijs
  • aantoonbare ervaring met het schrijven van heldere teksten, zowel in het Nederlands als in het Engels
  • aantoonbaar vaardig en vlot in de omgang met cijfers en met gegevensbestanden
  • kennis van en ervaring met Office 365 en digitale (student) systemen
  • gedurende de maanden juni tot en met augustus kun je geen vakantie opnemen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.836 (schaal 10) en maximaal €4.474 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Projectleider 1 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt gefinancierd door tijdelijke NPO gelden, waardoor de overeenkomst wordt aangegaan voor de periode tot 1 september 2023.

De VU beschikt over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Student- & Onderwijszaken
De dienst Student- & Onderwijszaken (SOZ) verleent diensten aan studenten en medewerkers van de VU. We zijn verantwoordelijk voor in- en uitschrijving van nationale en internationale studenten, en regelen huisvesting voor internationale studenten en wetenschappers. We dragen bij aan de ontwikkeling van onderscheidend onderwijsbeleid, ondersteunen en evalueren de onderwijsuitvoering en -logistiek, van in- tot uitstroom. We dragen ook zorg voor VU-studenten, die begeleiding nodig hebben. Onze ambitie is een uitstekende, transparante en efficiënte dienstverlening voor studenten en medewerkers.

Werken bij SOZ is werken in het hart van de VU. Je bent bij veel centrale processen in de VU betrokken en werkt nauw samen met de diverse faculteiten en hun medewerkers. Bij SOZ werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over zeven afdelingen: Directie, Studie- en Studentadministratie (SSA), Centrale Studentbegeleiding (CSB), Onderwijsbeleid, Kwaliteitszorg en Procesregie (OKP), International Office (IO), Sportcentrum VU en Cultuurcentrum Griffioen.
Centrale Studentbegeleiding (CSB)
De afdeling CSB werkt in drie teams aan een breed scala van student services, te weten Studentbegeleiding, Studentsucces en VASVU. Het team Studentbegeleiding biedt hulp bij het toepassen van verschillende regelingen en psychologische ondersteuning. VASVU verzorgt een voorbereidend jaar voor vluchtelingstudenten. Jij komt te werken in het team Studentsucces. Dit team van ongeveer 16 collega’s helpt studenten met allerlei services succesvol hun studie te doorlopen. Van de voorbereiding op de studie (de Studiekeuzecheck, de aansluitingsprogramma’s Pre-University College, Better Prepared, het netwerk Onderwijspartners Regio Amsterdam en omstreken), tot de VU Introductiedagen, Studentenwelzijn, Honoursprogramma en Career Services.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Economie
  • max. 32 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • 8410

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you