Onderzoeker Neurologie HEAD’s UP project 'Orthostatische hypotensie: het slapen met een verhoogd hoofdeinde'

Onderzoeker Neurologie HEAD’s UP project 'Orthostatische hypotensie: het slapen met een verhoogd hoofdeinde'

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 27 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeker op het HEAD's UP project doe je onderzoek naar een eenvoudige, maar beperkt onderzochte behandeling van orthostatische hypotensie, namelijk: het slapen met een verhoogd hoofdeinde. Je werkt in een multidisciplinair team van onderzoekers om gezamenlijk onderzoek te doen, gericht op het verbeteren van de zorg voor mensen met Parkinson.

Orthostatische hypotensie komt vaak voor bij mensen met de ziekte van Parkinson en de consequenties ervan kunnen ernstig zijn. Zo leidt het vaak tot een verhoogd risico op vallen. Ondanks dat orthostatische hypotensie vaak voorkomt, blijft het in veel gevallen onbehandeld. Het slapen met een verhoogd hoofdeinde lijkt een eenvoudige manier om orthostatische hypotensie te kunnen behandelen. Er is echter nog geen onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de ziekte van Parkinson en het is onbekend hoeveel het hoofdeinde verhoogd moet worden en hoe dit in de thuissituatie van patiënten moet worden uitgevoerd.

In dit onderzoek zullen we een gerandomiseerde en gecontroleerde studie (RCT) uitvoeren bij mensen met de ziekte van Parkinson waarbij we zowel de effectiviteit als de uitvoerbaarheid van verschillende hoeken waarin het hoofdeinde gekanteld kan worden zullen onderzoeken. We doen dit in nauwe samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het nationaal expertise centrum voor autonoom falen. Als onderzoeker ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en de uitvoering van deze studie.

Er zullen verschillende onderzoeksmethoden worden toegepast, zowel kwalitatief als kwantitatief. Er wordt van je verwacht dat je je deze diverse methoden eigen maakt, onder begeleiding van een team van ervaren onderzoekers. Ook word je ingebed in een grote snel groeiende groep promovendi van de afdeling bewegingsstoornissen.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Het werven van patiënten, het uitvoeren van metingen, het monitoren van de dataverzameling, het analyseren van de data en het wetenschappelijk rapporteren over de resultaten.
  • Ontwerpen en verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van autonome dysfunctie bij de ziekte van Parkinson.
  • Genereren en analyseren van de gegevens om bij te dragen aan wetenschappelijke publicaties en presenteert bevindingen op wetenschappelijke bijeenkomsten.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Om de functie van onderzoeker te vervullen is het essentieel dat je gedreven bent om praktisch invulling te geven aan de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek. Je bent in staat om je aan te passen aan veranderingen in verantwoordelijkheden, werkdruk en veranderingen binnen werkprocessen. Daarbij werk je uitstekend zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd.

Tevens ben je communicatief vaardig, klantvriendelijk en behulpzaam. Bovendien beschik je over een hoge mate van integriteit en hebt je het vermogen om vertrouwelijkheid te bewaren ten aanzien van privacyrichtlijnen, patiëntaangelegenheden en andere gevoelige informatie.

Verder herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Afgeronde relevante wo-opleiding op het gebied van sociale of (bio)medische wetenschappen.
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en in het bijzonder op het gebied van fysiologie en klinische implementatie.
  • Ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek is een pré.
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Vaardig met computer- en meetwerkzaamheden (onder andere statistische software zoals SPSS or R).
  • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

We streven ernaar om van dit onderzoek uiteindelijk een promotie onderzoek te maken. Op dit moment is er echter voor 2 jaar financiering.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

In januari 2019 is het Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen formeel van start gegaan. Binnen het Expertisecentrum zijn alle Parkinson-activiteiten ondergebracht die onder verantwoordelijkheid van de afdelingen Neurologie en Revalidatie vallen. Dit zijn alle poliklinische zorgactiviteiten, alle onderzoek en innovatieprojecten en de activiteiten van ParkinsonNet Nederland en ParkinsonNet Internationaal.

Nationaal en internationaal is er veel erkenning voor hetgeen we in het expertisecentrum doen op het gebied van Parkinson; We leveren persoonsgerichte en kwalitatief hoogstaande zorg, we doen belangrijk wetenschappelijke onderzoek, we werken aan vooruitstrevende innovatieprojecten en we delen onze kennis met collega's in Nederland en daarbuiten. Om die reden zijn we dit jaar opnieuw beloond met het predicaat 'Centre of Excellence' van de National Parkinson Foundation.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Postdoc
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 147183-P800328-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you