Arbo-adviseur bij de interne arbodienst van de VU

Arbo-adviseur bij de interne arbodienst van de VU

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 14 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een oplossingsgerichte, breed inzetbare adviseur met ervaring in het werkveld van de arbeidsomstandigheden? Wil je als aan de slag in een multidisciplinair team professionals bij een academische interne arbodienst? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als arbo-adviseur ben je generalist en eerste aanspreekpunt voor zowel leidinggevenden als management op het gebied van arbeidsomstandigheden en gezond & veilig werken. Je geeft praktische adviezen op individueel en groepsniveau, en levert een bijdrage aan voorlichting en onderricht. Je zorgt voor draagvlak voor je adviezen. Je werkt vanuit je ervaring en expertise mee aan het opstellen van goede RI&E's en uitvoerbare Plannen van Aanpak.

Jouw taken
 • werkplekadvisering (m.b.t. werkplekinrichting, fysieke belasting, binnenklimaat)
 • ondersteunen bij het opstellen van RI&E's en plannen van aanpak
 • werkplekrisico's beoordelen (i.s.m. kerndeskundigen) en praktisch haalbare adviezen formuleren
 • adviseren bij nieuw- en verbouwprojecten en aanbestedingen van meubilair
 • voorlichting en instructie (over o.a. werkplekinrichting, fysieke belasting, algemene arbeidsrisico's)

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • een relevante opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau, met specifieke kennis op het gebied van Arbo en veiligheid/ergonomie
 • ten minste enkele jaren praktijkervaring in een vergelijkbare rol binnen een (middel)grote organisatie
 • kennis van en ervaring met thema's als arbeidsveiligheid, ergonomie en werkplekinrichting
 • goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • organisatiesensitiviteit, probleemoplossend vermogen met oog voor de menselijke maat én het organisatiebelang

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.968 (schaal 9) en maximaal €4.474 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Arbo- en Milieudeskundige 3, Arbo-consulent 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
De VU ondersteunt hybride werken, dus een combinatie van werken op locatie en vanuit huis behoort tot de mogelijkheden.

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

HRM, Arbo & Milieu
De dienst HRM, Arbo & Milieu (HRMAM) is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, voor personeelsadvies en -ondersteuning en voor het arbeidsomstandighedenbeleid van de VU. We werken intensief samen met faculteiten en andere diensten zodat ons beleid en onze diensten goed aansluiten bij het primaire proces.

Werken bij HRMAM betekent actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en van de organisatie. Belangrijke thema’s voor HRMAM zijn talentbeleid en duurzame inzetbaarheid. Als medewerker lever je hier direct of indirect een bijdrage aan. Er werken ongeveer 100 mensen bij HRMAM, verdeeld over de afdelingen Advies, Loopbaan & Ontwikkeling, het HRM Service Center, Strategie & Beleid en Arbo & Milieu.
 
Over Arbo & Milieu
Arbo & Milieu is de interne arbodienst van de VU. Vanuit dit expertisecentrum op het gebied van veilig en gezond werken ondersteun je de medewerkers van de VU, van hoogleraar tot technicus, op werkplekken variërend van kantoor tot collegezaal tot laboratorium.

Specificaties

 • HRM
 • Economie
 • 32—40 uur per week
 • €2968—€4474 per maand
 • HBO
 • 8397

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you