Datamanager klinisch genetisch borstkankerproject

Datamanager klinisch genetisch borstkankerproject

Published Deadline Location
15 Oct 10 Nov Amsterdam

You cannot apply for this job anymore (deadline was 10 Nov 2021).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Testen en counseling voor erfelijkheid van borstkanker in de klinische genetica staat op het punt te veranderen door de ontwikkeling en toepasbaarheid van polygene risicoscores. Hiervoor is verder onderzoek nodig in samenwerking met alle klinische genetische centra in Nederland. KWF financiert ons om dit mogelijk te maken via een infrastructuurproject (Hebon-infra). Hiermee zullen gegevens over erfelijke varianten, familiegeschiedenis, leefstijl, borstdensiteit en klinische informatie toegankelijk gemaakt worden voor onderzoekers. Er wordt tegelijkertijd een nieuw prospectief cohort opgezet.

Jouw functie
Je hebt een trekkersrol in het beheer van de databases in ons project (bijvoorbeeld de vragenlijstgegevens over risicofactoren). Je helpt bij het opzetten en harmoniseren van nieuwe databases m.b.t. de familiegeschiedenis en mammografiegegevens. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het cleanen van de data, documenteren, en bouwen van nieuwe vragenlijsten in Microsoft InfoPath.
Je werkt nauw samen met een gedreven projectteam, onder andere bestaande uit een projectleider, projectcoördinator, en centrale datamanager. Je zult verder samenwerken met lokale datamanagers, ICT-medewerkers, klinisch genetici, epidemiologen, oncologen, organisaties in de ICT en met alle academische ziekenhuizen. Goede communicatieve eigenschappen en een proactieve houding zijn absoluut noodzakelijk. Zorgvuldig en nauwkeuring kunnen werken ook.

Nadere informatie over het Hebon project
Hebon (Hereditair Borst- en eierstokkanker Onderzoek in Nederland) is een samenwerking tussen alle Klinisch Genetische Centra in Nederland en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Internationaal is Hebon actief betrokken bij de volgende samenwerkingen: IBCCS (International BRCA1/2 carrier cohort study), CIMBA (Consortium of Investigators of Modifiers of BRCA1/2), BCAC (Breast Cancer Association Consortium) en ENIGMA (Genetic variants in BRCA1/2) Consortia.
Vrouwen met een verhoogd risico op borst- en ovariumkanker kunnen zich in één van de Universitair Medische Centra of het Antoni van Leeuwenhoek laten testen op een kiembaanmutatie in onder andere BRCA1, BRCA2, CHEK2, ATM, PALB2. Momenteel wordt uit de genetische testuitslag en de gedetailleerde familiegeschiedenis het toekomstige risico op borst- en eierstokkanker geschat. Deze risicoschatting is leidend voor het advies rond screening en preventie. Recente ontwikkelingen maken het mogelijk de risicoschatting in hogere mate op maat te maken door deze niet alleen te baseren op de mutatietest en de familiegeschiedenis, maar hierbij ook een polygene risicoscore (gebaseerd op meerdere single nucleotide polymorfismen), de bekende hormonale/leefstijlfactoren en de borstdensiteit te betrekken. Zo kunnen niet alleen leden van mutatiefamilies, die vaak geconfronteerd worden met zeer moeilijke keuzes omtrent preventieve maatregelen, maar ook leden van families waarin geen mutatie gevonden wordt (ca. 90%), beter geadviseerd worden. Aan deze recente ontwikkelingen heeft onze nationale prospectieve Hebon cohortstudie actief bijgedragen. Het huidige project is een belangrijke stap om de nieuwe gepersonaliseerde risicopredictie in de kliniek te kunnen gaan implementeren. Daarnaast wil Hebon ook voor de toekomst goed uitgerust zijn om de vernieuwde risicoschatting te evalueren en te verbeteren en ander relevant onderzoek te blijven doen ten behoeve van de families waarin veel borst- en eierstokkanker voorkomt. Daarom bouwen we de komende jaren een infrastructuur waardoor de onderzoekspopulatie routinematig wordt uitgenodigd en de benodigde (klinische) onderzoeksgegevens kunnen worden verzameld. Ook de cleaning van de gegevens zal een automatiseringsslag ondergaan. Daarnaast zal de harmonisatie en cleaning van internationale gegevens deel uitmaken van deze infrastructuur.

Specifications

The Netherlands Cancer Institute

Requirements

Jouw profiel

  • Je hebt een bij voorkeur een academische opleiding voltooid met achtergrond in de epidemiologie, gezondheidsleer of vergelijkbaar.
  • Je bent energiek, een initiatiefnemer, besluitvaardig, een doorzetter en je wilt meerdere onderdelen van het project oppakken.
  • Je hebt ervaring met het cleanen en harmoniseren van grote databestanden, bij voorkeur met gegevens over leefstijl en/of omgevingsfactoren en/of borstkanker en je wilt deze ervaring blijven inzetten en verder uitbouwen.
  • Je hebt ervaring met het werken in Microsoft Access en/of SQL, InfoPath, R, STATA of SPSS.
  • Je bent communicatief vaardig, in woord en geschrift.

Conditions of employment

Fixed-term contract: 3 jaar.

Het betreft een dienstverband voor een periode van 3 jaar. Afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.526,- en maximaal € 3.774,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, overeenkomstig FWG 50 van CAO ziekenhuizen.
Daarnaast maken 8,33% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% onderdeel uit van onze arbeidsvoorwaarden. Je ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,08 per km, welke middels onze Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden-regeling aan het eind van het jaar aangevuld kan worden tot € 0,19 per km.
Als werknemer van het Antoni van Leeuwenhoek kun je gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op een NS-businesscard. Als werkgever dragen wij 50% bij aan jouw pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn en bieden wij een collectiviteitskorting aan voor de zorgverzekeraars IZZ en Zilveren Kruis en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Employer

Antoni van Leeuwenhoek

Het AVL is een Comprehensive Cancer Center met de missie 'a cure for every cancer'. Dit doen we door de combinatie van kankerzorg- en onderzoek en uitwisseling van kennis.

Specifications

  • Research, development, innovation; IT; Technical and laboratory
  • Health; Natural sciences; Engineering
  • max. 36 hours per week
  • €2526—€3774 per month
  • University graduate
  • AT 61722

Employer

The Netherlands Cancer Institute

Learn more about this employer

Location

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you