Onderzoeker Blended Onderwijs – Kwantitatief Onderzoek

Onderzoeker Blended Onderwijs – Kwantitatief Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
17 okt 31 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je bijdragen aan kennis en inzicht op het terrein van blended leren in het hoger onderwijs? Wil je deel uitmaken van een inspirerende onderzoeksomgeving, waarin je begeleid wordt door ervaren methodologen, data scientists en onderwijswetenschappers, vanuit zowel de academische staf als de beleidsstaf?

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt een kandidaat voor de functie van Onderzoeker Blended onderwijs.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medewerkers van de afdeling participeren in diverse opleidingen en in het Research Institute of Child Development and Education en Research Priority Area Yield

De onderzoeker zal deel uitmaken van de programmagroep Onderwijskunde.

Wat ga je doen

Op verzoek van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam gaat een projectteam, bestaande uit een postdoc en twee (junior) onderzoekers, begeleid door onderwijswetenschappers, methodologen en data scientists, onderzoek doen naar de ervaringen van UvA-docenten en -studenten met blended onderwijs. Hoe integreren docenten aan de UvA digitale elementen in hun cursussen? Hoe geven docenten vorm aan hun rol als docent in blended cursussen? Wat ervaren docenten en studenten als effectieve en betekenisvolle vormen van blended onderwijs? Hoe hangen blended cursuskenmerken samen met studenttevredenheid en studieresultaten? We werken daarbij nauw samen met het Teaching & Learning Centre en de afdeling Bestuurlijke Informatie. Zo willen we bijdragen aan verdere ontwikkeling en verbetering van digitale vormen van UvA-onderwijs.

Het accent in deze functie ligt op het kwantitatieve deel van het onderzoek:

  • ontwerpen van een schriftelijke vragenlijst voor docenten;
  • afname van de vragenlijst organiseren en resultaten analyseren;
  • data uit verschillende UvA-systemen (o.a. onderwijsevaluaties, studieprestaties, studiegids) combineren en analyseren;
  • rapporteren in beleidsgerichte tussenrapportages en wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Jouw ervaring en profiel:

  • een academische mastergraad met een sterk kwantitatief, gedragswetenschappelijk profiel;
  • je bent goed in het inlezen, bewerken, combineren en analyseren van gegevens;
  • je kunt programmeren, bij voorkeur in R (incl. tidyverse) of Python, en je beschikt over een basisniveau SQL;
  • affiniteit met praktijk- en beleidsgericht onderzoek;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Engels en Nederlands ;
  • goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen.

Kennis van het onderzoeksterrein van het project of een van de deelterreinen (bijv. didactiek van het hoger onderwijs, technologie in het onderwijs) strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden we jou

We bieden een fulltime (of evt. parttime) dienstverband voor de periode van één jaar, bij voorkeur met ingang van 1 januari 2022.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.836 tot €4.474 bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • 21-828

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 127, 1018 WS, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you