Senior Business Developer Resilient Cities (0.8 - 1.0 fte)

Senior Business Developer Resilient Cities (0.8 - 1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 okt 31 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het creëren van positieve maatschappelijke impact: “the Erasmian way" staat centraal in de strategie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR heeft onlangs het Knowledge Transfer Office (KTO) opgericht als een belangrijk middel om impact te bereiken. Het KTO is nu op zoek naar een Senior Business Developer met een focus op Resilient Cities om het team te versterken.

Functieomschrijving

Als senior business developer Resilient Cities neem je een leidende rol in het creëren en managen van relaties tussen de Erasmus Universiteit en externe partners (bedrijven inclusief start-ups en scale-ups, andere maatschappelijke-, overheids- en academische partners) op het thema Resilient Cities. 

De Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC en de Technische Universiteit Delft bundelen hun krachten op dit thema onder de naam "Resilient Delta Initiative". Gezamenlijk wordt gestreefd naar een integrale aanpak van de grote maatschappelijke vraagstukken waarmee de regio Rotterdam in toenemende mate worstelt, maar ook om een voorbeeld te bieden voor regio's elders in de wereld. Je neemt verantwoordelijkheid om (onderzoeks)projecten en -programma's met impact te ontwikkelen en financiering aan te trekken voor het Resilient Delta Initiative. 

Je werkt outside-in. Je werkt proactief samen met mogelijke partners in de regio, in Nederland en internationaal om gemeenschappelijke belangen te identificeren. Je zoekt actief naar mogelijkheden in de EUR academische gemeenschap die verder ontwikkeld kunnen worden met bedrijven en/of andere maatschappelijke organisaties.

Je hebt een interdisciplinaire focus. De Erasmus Universiteit is er sterk van overtuigd dat de interdisciplinaire samenwerking tussen academische instituten, zoals onze partners Erasmus Medisch Centrum en de Technische Universiteit Delft, onze impactmissie zal versterken.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zullen zijn:

  • Het (proactief) verbinden van bedrijfs- en andere maatschappelijke partners met onderzoekers van de Erasmus Universiteit;
  • Het actief ondersteunen van onderzoekers, hun potentiële partners uit het bedrijfsleven en de maatschappij bij het identificeren, verkennen en opzetten van gezamenlijke onderzoekstrajecten, onderzoeksprojecten en onderzoeksprogramma's;
  • Complexe problemen snel op te lossen en logische vervolgstappen te identificeren;
  • Opbouwen en onderhouden van een breed netwerk binnen de universiteit, met andere academische instituten, maatschappelijke partners, start-ups en bedrijven;
  • Het EUR-onderzoek proactief te verbinden met regionale, nationale en internationale kennis- en innovatieagenda's;
  • Financieringsmogelijkheden vinden bij maatschappelijke- en bedrijfspartners, waar nodig via strategisch gebruik van regionale, nationale, Europese of andere subsidies.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Academische denk- en werkniveau, minimaal masterdiploma;
  • Ten minste 10 jaar werkervaring in een relevante omgeving;
  • Aantoonbare ervaring in het werken als intermediair tussen onderzoek en bedrijfsleven.
  • Het vermogen om op te treden als een vertrouwde sparringpartner voor topwetenschappers en besluitvormers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke partners;
  • Het vermogen om complexe problemen snel te doorgronden en aan te pakken;
  • Affiniteit met onderzoek en de relatie tussen excellent fundamenteel onderzoek en grote maatschappelijke uitdagingen
  • Het vermogen om snel de essentie van onderzoeksprojecten en onderzoeksvoorstellen te identificeren en deze te matchen met de potentiële interesse van bedrijven of maatschappelijke partners;
  • Een relevant netwerk in de private sector en bij publieke instellingen en het vermogen om dit netwerk te activeren en uit te breiden met het oog op de totstandbrenging van publiek-private partnerschappen; 
  • Een proactieve, ondernemende, hands-on, flexibele en open houding;
  • Goede sociale vaardigheden, een scherp oog voor verschillende belangen/motivaties;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels, minimaal CEFR C1).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden verlengd. De functie bedraagt 0.8-1.0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 5.275, - en € 6.421, - bruto per maand (schaal 13). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk opleidingsbudget. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.500 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Business Development and Knowledge Transfer team

Je komt terecht in het Business Development and Knowledge Transfer team van Erasmus Research Services (ERS). De dienst ERS biedt ondersteuning aan individuele onderzoekers en onderzoeksgroepen. Deze ondersteuning omvat onder andere ondersteuning op het gebied van subsidies, ethische beoordelingen, juridisch advies, beheer van onderzoeksgegevens, open science en research intelligence. De ERS-diensten komen ten goede aan alle faculteiten en ERS opereert in een complex landschap van belanghebbenden. Innovatie, het verwerven van financiële (subsidie/sponsor) middelen, verbinding met de maatschappij, bedrijven en andere (externe) stakeholders zijn de belangrijkste kerntaken.

Je rapporteert aan het hoofd Business Development en Kennisoverdracht.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €5275—€6421 per maand
  • Universitair
  • PRO/ERS - 17102021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you