Teamleider Collectiekennis

Teamleider Collectiekennis

Geplaatst Deadline Locatie
18 okt 31 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar ruim 120 kilometer boeken, kranten en tijdschriften én participatie van mensen met een leesbeperking én digital humanities samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als teamleider collectiekennis (wetenschappelijk) onderzoek naar of met behulp van onze collecties stimuleert.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?
In je rol van teamleider collectiekennis geef je leiding aan ons team conservatoren en collectiespecialisten. En ben je dagelijks bezig met het ontwikkelen en uitdragen van jouw visie op het verhaal dat we willen vertellen over het prachtig erfgoed dat we in onze collecties hebben, van middeleeuwse handschriften tot websites. Dit doe je voor een breed publiek, van wetenschappers tot je buurvrouw. Je formuleert, samen met je team, beleid en visie t.a.v. onze collecties voor onderwijs, onderzoek en diverse (online) presentatievormen en binnen de KB neem je daarin een voortrekkersrol. Daarnaast onderhoud je op (inter-)nationaal niveau een goed netwerk in de wetenschappelijke en erfgoedwereld. En er is meer. Jij bent de teamleider collectiekennis die:

 • inhoudelijk en strategisch meedenkt over de toekomst van onze collecties en van je team in de uitdagende ontwikkeling die de KB doormaakt.
 • de KB vertegenwoordigt in nationaal en internationaal verband.
 • op nationaal en internationaal gebied ontwikkelingen signaleert en incorporeert in onze dienstverlening.
 • zorgt voor een optimale samenwerking binnen en buiten de KB-organisatie.


Daar komt bij dat je als teamleider collectiekennis ook meer complexe werkzaamheden namens de KB uitvoert. Zoals het vormen van een heldere visie op alle innovatieve ontwikkelingen rond wetenschappelijk onderzoek en cultureel erfgoed. En het verder ontwikkelen van de kennis en ervaring die nodig is om de digitale transitie waarin de KB zich bevindt naar een hoger plan te brengen.

 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw flexibiliteit binnen een complexe, veranderende omgeving gecombineerd met jouw verbindend en inspirerend leiderschap? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature teamleider collectiekennis aanvult met:

 • academisch werk- en denkniveau.
 • aantoonbare ervaring in het aansturen van kennisprofessionals.
 • een brede oriëntatie met een cultuurhistorische achtergrond.
 • kennis van en belangstelling voor de KB collecties.
 • ervaring met het werken met erfgoedcollecties en affiniteit met bibliotheekcollecties.
 • kennis van de relevante ontwikkelingen op het digitale vlak (bv. digital humanities, linked data).
   

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 

 • een brutomaandsalaris tussen € 4.658 en € 5.990 (schaal 12).
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 •  pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 •  een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature teamleider collectiekennis is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

  

Afdeling

Collectiekennis

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Collectiekennis. Dit team werkt aan de zichtbaarheid van de KB collecties en laat het verhaal achter de collecties zien d.m.v. diverse (online) presentatievormen (waaronder tentoonstellingen, talkshows, podcasts, publicaties). Het team bestaat uit 17 medewerkers. Hoe jouw 17 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als open, enthousiast en gedreven.    

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management
 • 32—40 uur per week
 • €4658—€5990 per maand
 • Universitair
 • 21-38-34

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you