Multimedia designer

Multimedia designer

Geplaatst Deadline Locatie
20 okt 3 nov zie arbeidsvoorwaarden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In deze functie ben je werkzaam in een hecht team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van media-uitingen t.b.v. het onderwijs van de OU. Multimedia speelt een belangrijke rol in het onderwijs van de OU als afstandsuniversiteit. In het kader van activering en binding wordt er een steeds groter beroep gedaan op multimedia expertise. Ons takenpakket is breed en bestaat grotendeels uit het maken van video t.b.v. onderwijs. Verder maken wij (interactieve) video’s/serious games, podcasts, en animaties. Ook leveren wij diensten voor online webinars en adviseren wij bij het hosten van livestreams, etc.. Ook grafisch werk en fotografie behoort tot het takenpakket van het team.
Docenten dienen in de context van het onderwijsmodel goed geadviseerd en ondersteund te worden bij het maken van activerend onderwijsmateriaal. Dit materiaal kan ook worden ingezet als instructie- en promotiemateriaal t.b.v. onderwijs.
Je levert met jouw kennis op deze gebieden een bijdrage aan het genereren van meerwaarde voor het OU-onderwijs. De focus ligt hierbij op verbetering van het onderwijs van de Open Universiteit in nauwe samenwerking met docenten (studenten), de onderwijsadviseurs en de projectcoördinator van Team Multimedia.
Daarnaast verzorg je ondersteuning bij activiteiten op het gebied van docentprofessionalisering gericht op de inzet van multimedia voor ons onderwijs.
Op onze campus in Heerlen is een kleine studio ingericht waar video’s opgenomen kunnen worden met onze docenten. Incidenteel zal er op locatie gefilmd moeten worden.
Je werkt samen met AV-professionals binnen het team Multimedia in de uitvoering. Je stemt de inhoud af met de diverse specialisten.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond op het gebied van Multimedia (Communicatie en Multimedia Design of Film en Audiovisuele media).
  • Je bent creatief, ondernemend, collegiaal maar ook praktisch en breed inzetbaar binnen ECO. Verder ben je bereid om kennis te delen en ervaring op te doen bij collega’s binnen het team en verdere expertise op te doen.
  • Je beschikt over expertise op het gebied van multimedia.
  • Je bent sociaal vaardig en beschikt over goede advies- en instructievaardigheden voor o.a. het begeleiden en adviseren van docenten t.b.v. multimediaproducties voor online activerend onderwijs.
  • Je bent in staat om multimediaproducties van A tot Z te creëren, maar maakt net zo makkelijk een heldere briefing om de productie uit te besteden en eventueel te begeleiden.
  • Je bent gemotiveerd, enthousiast, resultaatgericht, communicatief en klantgericht en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent in staat om als zelfsturende expert deel te nemen binnen multidisciplinaire teams.
  • Je kunt in diverse projectteams, die volgens verschillende methodieken (bijv. Scrum) werken, gedijen.
  • Je beschikt ofwel over aantoonbare expertise op het gebied van het maken van video (film/audio en/of regie/scripting) en montage en bent bekend met de software die hiervoor gebruikt wordt. Ofwel heb je ervaring in User experience design en/of visual design of bent bekend met content creating.
  • Je bent op de hoogte van -en geïnteresseerd in- de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Multimedia (bijvoorbeeld AI).
  • Je bent creatief en hebt ervaring met het inzetten van video, geluid en tekst als communicatie-instrument.
  • Je bent zelfstandig, blijft rustig en houdt overzicht als veel projecten door elkaar lopen.
  • Je kunt goed overweg met Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, Indesign, XD, Première Pro en After Effects).

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 9 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.078,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 Je dient minimaal twee dagen per week op de campus in Heerlen aanwezig te zijn.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Expertisecentrum onderwijs

Als belangrijk onderdeel van de ambities is binnen de OU een Expertisecentrum onderwijs (ECO) ingericht. Het ECO is hoeder van en verantwoordelijk voor de innovatie en doorontwikkeling van het OU-onderwijsmodel, de ‘onderwijskundige handtekening’ van de OU en de innovatie en doorontwikkeling van de onderwijs technologische faciliteiten, zoals de digitale leeromgeving yOUlearn. Het ECO ondersteunt op vraag vanuit het onderwijs bij het ontwerpen, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van activerend online onderwijs. Het zorgt bovendien voor de bijbehorende docentprofessionalisering binnen de OU. Alle adviezen, trainingen en producties van het ECO zijn zoveel mogelijk ‘evidence-informed’, dat wil zeggen dat ze gestoeld zijn op of geflankeerd worden door wetenschappelijk onderwijskundig onderzoek. De ambitie is dat per 2022 de OU toonaangevend is ten aanzien van (de expertise en ontwikkeling van) ‘state-of-the-art’ activerend online onderwijs.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 38 uur per week
  • HBO
  • AC/ECO/21105

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, zie arbeidsvoorwaarden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you