Studieadviseur voor studenten met studievertraging

Studieadviseur voor studenten met studievertraging

Geplaatst Deadline Locatie
21 okt 14 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij interesse in de sociaal-emotionele ontwikkeling van studenten, ervaring met gespreksvoering en werk je graag samen in een team? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Wij zoeken een studieadviseur voor het project extra begeleiding voor studenten die mede door de corona-crisis langer over hun studie doen of waarbij om andere redenen een aanzienlijke vertraging in de studie is opgetreden. Duur project: 1 november 2021 - 31 december 2023.

In dit project begeleid je studenten die mede door de corona-crisis langer over hun studie doen of waarbij om andere redenen een aanzienlijke vertraging in de studie is opgetreden. De nadruk ligt op de pro-actieve begeleiding van deze bachelor- en masterstudenten. Je inventariseert de studenten om wie het gaat en nodigt hen uit voor een gesprek. Met de studenten die hier voor open staan, maak je een studieplan en voer je meerdere vervolggesprekken waarin je de studievoortgang bespreekt.

Daarnaast richt je je op de bachelorstudenten die gedurende hun eerste jaar ten gevolge van de corona-crisis achterstand hebben opgelopen en op de studenten die na hun eerste jaar uitstel van het Bindend Studie Advies (BSA) hebben gekregen. Ook met deze studenten maak je een studieplan en vervolgafspraken.

Daar waar nodig verwijs je door naar een studentenpsycholoog of studentendecaan.

Je komt te werken in het team Studieadvies, Career Office en Studentenactiviteiten (één van de drie teams binnen het Onderwijsbureau van de faculteit). Dit team richt zich op de begeleiding en advisering van studenten voor wat betreft studie en loopbaan, en de organisatie van een aantal studentgerichte activiteiten.

Het betreft een tijdelijke functie gefinancierd uit de NPO-middelen (Nationaal Programma Onderwijs).

Jouw taken

Ten behoeve van de hierboven genoemde specifieke doelgroep(en) voer je de volgende werkzaamheden uit:
 • het inventariseren van de doelgroepen in het studentvolgsysteem (SAP-SLM)
 • actief oproepen van de studenten (langstudeerders en eerstejaars met achterstand)
 • actief monitoren en oproepen studenten die vallen onder het BSA met extra aandacht voor de groep ‘uitstellers BSA’ en de studenten met tussentijds rode adviezen
 • voeren van studieadviesgesprekken
 • samen met de student een studieplan maken
 • verslagleggen van de gevoerde gesprekken
 • deelnemen aan (VU-brede) overleggen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt een universitaire master- of doctoraalopleiding afgerond
 • je hebt affiniteit met de opleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid 
 • je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring in het begeleiden en adviseren van studenten in het hoger onderwijs
Competenties
 • je kunt goed luisteren en doorvragen
 • je bent empathisch, maar kunt ook goed grenzen aangeven
 • je beschikt over de nodige realiteitszin en doortastendheid
 • je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • je werkt graag zelfstandig, maar kunt ook goed in teamverband functioneren
 • je hebt een pro-actieve instelling, je anticipeert op ontwikkelingen en voorkomt daarmee problemen
 • Je hebt een aantoonbare affiniteit met diversiteit (in de brede zin).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.968 (schaal 9) en maximaal €4.078 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Studieadviseur 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 2 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op vier gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht, Law in Society en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
 
Over de afdeling
Het onderwijsbureau verzorgt de ondersteuning van het onderwijs van beleidsvoorbereiding tot onderwijsuitvoering. Het gaat om onderwijs- en examenadministratie, studentendienstverlening, studieadvies en loopbaanbegeleiding, onderwijscoördinatie,  ambtelijk secretariaat examencommissie, toelatingscommissies en bindend studieadviescommissie, onderwijskwaliteitszorg en ict & onderwijsontwikkeling en –ondersteuning. Het Onderwijsbureau heeft een nauwe (functionele) relatie met de dienst Student- & Onderwijszaken.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • Economie
 • 32—40 uur per week
 • €2968—€4078 per maand
 • Universitair
 • 8459

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you