Coördinator en projectleider bibliotheeksystemen bij de Universiteitsbibliotheek

Coördinator en projectleider bibliotheeksystemen bij de Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 7 nov Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Vind jij het uitdagend om een systeem te doorgronden op hun functionele en technische aspecten? Wil je de techniek met de inhoud van de bibliotheek zo goed mogelijk verbinden? In deze functie ben je de spil voor specialisten vanuit diverse perspectieven: eindgebruikers, werkprocessen, key-users en functioneel beheer.

Functieomschrijving

We zoeken een communicatieve, enthousiaste collega, die in staat is om in deze dynamische omgeving te werken. Je zorgt ervoor dat het bibliotheeksysteem en bijzondere-collectie systeem goed functioneren (IT) en goed gebruikt en gevuld worden (proces). Je overziet de reikwijdte van de systemen, kent de functionaliteiten op hoofdlijnen en bent een gesprekspartner in het verbeteren van de werking van de systemen.

Daarnaast ben je vanuit je expertise projectleider van gerelateerde UB-brede projecten. Denk bijvoorbeeld aan vernieuwingstrajecten zoals het beter zichtbaar maken van collectie-onderdelen in het web of het verbeteren van het gebruik van digitale onderwijsmaterialen in de leeromgeving van de UM.

 • Je leidt projecten met een (grote) ICT-component, soms ter introductie van een nieuwe dienst of upgrade van bestaande dienstverlening.
 • Je organiseert en stuurt het dienstverleningsoverleg rondom het zoeken, vinden en leveren van wetenschappelijke informatie.
 • Je overziet de integratie en gebruik van LibSearch in het geheel van de toolset van Worldshare Management Services en de Online Library als website en schakelt op de juiste momenten met informatiespecialisten en het managementteam.
 • Je overziet de werking van diverse modules in het bibliotheeksysteem en andere systemen, werkt aan continue verbetering van en signaleert eventuele knelpunten in de (samen)werking.
 • Je onderhoudt en stuurt in de werkrelatie met de leverancier OCLC, je brengt samen met andere Nederlandse universiteiten gebruikerswensen in en weet die op hun uitvoeringsagenda te krijgen.
 • Je leidt en geeft invulling aan de komende project m.b.t. de aanbesteding van het bibliotheeksysteem.
 • Je hebt kennis van nieuwe methoden en technieken (b.v. machine learning en artificial intelligence) en weet deze te vertalen in de context van je werk en hiermee initieer je nieuwe projecten.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met grotere ICT gerelateerde projecten en projectmethoden
 • Affiniteit met (web)technologie en (web)analytics in combinatie met dienstverlening van een bibliotheek
 • Ervaring met user experience design (UXD), optimaliseren van gebruikerservaring
 • Kennis van Dublin Core en MARC metadata formaten
 • Kennis van een bibliotheeksysteem zoals OCLC Worldshare of Ex Libris ALMA is een pré
 • Kennis van XML, JSON, RDF en het semantisch web is een pré
 • Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels

Competenties

Klantgericht, samenwerken, communicatief sterk, analytisch, stressbestendig, plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Het betreft een structurele functie voor 0,8 FTE, met proefaanstelling voor 1 jaar. De functie is ingedeeld in het UFO profiel Functioneel Beheerder ICT niveau 1 (schaal 10), uitgebreid met taken uit het projectleider profiel.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

De Universiteitsbibliotheek (UB)

In augustus 2016 is het strategisch programma 2017-2021 Community at the CORE vastgesteld. Op deze basis heeft de Universiteitsbibliotheek (UB) de strategische agenda voor de komende jaren bepaald. Als solide partner voor de brede UM community in het faciliteren van kennisontwikkeling en – disseminatie werkt de UB aan de thema’s content & access, skills & support, digital scholarship & intelligence en engagement & community. De UB is één van de initiatiefnemers van FAIR@UM.

De UB is verantwoordelijk voor het verwerven en toegankelijk maken van de (voor een belangrijk deel digitale) wetenschappelijke informatiebronnen, de digitale en fysieke leeromgeving van de UM, informatievaardigheidstrainingen en e-learning advies, research information management en andere onderzoeksupport zoals research datamanagement. De cultuur bij de UB is open, collegiaal en klantgericht.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 30.4 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • HBO
 • AT2021.418 NL

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 KW, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you