PhD Candidate Policy Analysis for Living Dikes

PhD Candidate Policy Analysis for Living Dikes

Geplaatst Deadline Locatie
25 okt 23 nov Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderzoek jij hoe we gezamenlijk natuurlijke en innovatieve klimaatadaptie-maatregelen kunnen realiseren om kustgebieden ook in de toekomst veilig en veerkrachtig te houden?

Functieomschrijving

De implementatie en opschaling van "living dikes", als natuurlijke en dynamische waterkering, vergt samenwerking tussen verschillende actoren. De risico's en onzekerheden, maar ook de verdeling van potentiele kosten en baten over partijen vormen hierbij een grote uitdaging. Als promovendus ontwikkel je een gestructureerde, 'slimme' benadering die ruimte creeert voor verschillende partijen, om gezamenlijk te leren en adaptief effecten van "living dikes" te monitoren gedurende een langjarig implementatietraject. Je werkt hiervoor samen met de partijen in het veld, evenals met de onderzoekers die andere aspecten van het "living dikes" concept onderzoeken. Na vier jaar resulteert je onderzoek in een promotie. 
Dit promotie-onderzoek is onderdeel van het LIVING DIKES project. LIVING DIKES onderzoekt de implementatie van "soft solutions" voor klimaatadaptatie. Dergelijke "soft solutions" (coastal wetlands) kunnen dienen als buffer voor extreme omstandigheden in het kustgebied voor de komende 50 jaar. U Twente, TU Delft, NIOZ, Wetterskip Fryslân, Van Hall Larenstein, Deltares, Rijkswaterstaat en vele andere partijen voeren dit onderzoek gezamenlijk uit. 
Dit promotie-onderzoek is onderdeel van het deelproject "Adaptive Joint Action". Hiervoor werken de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de TU Delft en Deltares nauw samen. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Voor deze functie is het nodig dat je beschikt over:
- MSc-diploma op het snijvlak van natuurwetenschap en sociale wetenschappen.
- Goede conceptueel-analytische vaardigheden
- Communicatieve vaardigheden (werken met groepen, ook in een politiek-gevoelige setting)
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast is het een pré als je beschikt over:
- Kennis van water/milieu en beleidsanalyse/bestuurskunde, bijvoorbeeld als specialisatie in MSc of BSc opleiding
- Kennis van speltheorie of vergelijkbare kwantitatieve benaderingen voor de analyse van sociale processen

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

•    Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
•    Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
•    De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
•    Korting bij zorgverzekeraars.
•    Flexibele werkweek.
•    Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
•    Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
•    Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
•    Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. 

Challenge. Change. Impact!  

Afdeling

Afdeling

Met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur levert de faculteit TBM een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe technisch-maatschappelijke vraagstukken, zoals de energie-transitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security. 
Daarbij combineren we inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. We zijn ontwerpgericht, internationaal georiënteerd en beschikken over een uitgebreid netwerk met kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.
Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2434—€3111 per maand
  • Universitair
  • TUD01626

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you