(Junior) universitair docent dierenarts (0,8 - 1,0 fte)

(Junior) universitair docent dierenarts (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 okt 12 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een al dan niet gepromoveerde dierenarts met belangstelling voor de pathofysiologie.

Functieomschrijving

Als (junior) universitair docent dierenarts bestaat je takenpakket uit het geven van onderwijs op het gebied van pathofysiologie, diagnostiek, therapie en preventie van ziekten bij met name herkauwers. De nadruk van het onderwijs ligt in de masterfase van de opleiding diergeneeskunde. In het eerste jaar is er ruimte om je vakinhoudelijk en didactisch verder te bekwamen om daarna de academische Basiskwalificatie Onderwijs te kunnen behalen.
Gepromoveerde dierenartsen komen in aanmerking voor een functie als universitair docent en krijgen de gelegenheid om een deel van hun dienstverband te besteden aan de acquisitie en uitvoering van onderzoek. We streven ernaar om niet gepromoveerde dierenartsen na het eerste jaar te laten starten met een promotietraject of een opleiding tot specialist (ECBHM).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een al dan niet gepromoveerde dierenarts met belangstelling voor de pathofysiologie bij met name herkauwers, die het leuk vindt om kennis en zo mogelijk praktijkervaring over te brengen aan overwegend masterstudenten van de studie diergeneeskunde. Een specifieke interesse in voeding strekt tot aanbeveling. De ideale kandidaat is verder sociaal, ambitieus, zelfstandig en in staat om zich in korte tijd in te lezen in de voor het onderwijs relevante onderwerpen. Daarnaast beschik je over doorzettingsvermogen en een kritische houding ten aanzien van de eigen persoonlijke kwaliteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris voor een juniordocent bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Voor een universitair docent is dat  minimaal € 3.807,- en maximaal € 5.922,- bruto per maand (schaal 11-12).

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.


Het departement Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren is een van de departementen van de faculteit Diergeneeskunde en houdt zich bezig met onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. In zowel onderzoek als onderwijs besteden wij aandacht aan de dieren op bedrijfsniveau, gezonde dieren in een gezonde omgeving, waarbij het individuele dier centraal staat. Het dierwelzijn en de consequenties voor de Volksgezondheid (One Health) vormen tevens een belangrijke basis voor de toekomstige dierenarts.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 28—40 uur per week
  • €2836—€5972 per maand
  • HBO
  • 1175664

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you