PhD-kandidaat Onderzoek naar Onderwijs

PhD-kandidaat Onderzoek naar Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 5 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek jij een uitdagende baan waarin onderwijs en wetenschap samenkomen? Heb je interesse in het verrichten van onderwijskundig onderzoek binnen het gezondheidszorgonderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Online onderwijs en blended learning methoden zijn niet meer weg te denken uit het medisch onderwijscurriculum. Bij deze innovatieve vormen van onderwijs komen ook nieuwe uitdagingen en vragen,  die onderzocht worden in twee nieuwe promotietrajecten. In het eerste promotietraject  staat de vraag centraal hoe er binnen een online community goed wordt samengewerkt en welke factoren daarbij een rol spelen. We gaan daarbij met name kijken naar de mogelijkheden om op een effectieve wijze interactie aan te brengen in de online omgeving, welke randvoorwaarden daarvoor nodig zijn en welke barrières een goede inzet in de weg staan. In het tweede promotietraject  kijken we naar welke vaardigheden studenten nodig hebben om effectief te leren in een blended learning omgeving. Welke leerstrategieën in zo een omgeving goed werken en welke metacognitieve vaardigheden studenten nodig hebben, zijn onderwerpen die aan de orde komen. In dit project worden interventies ontwikkeld waarvan de effectiviteit vervolgens in meerdere settingen wordt onderzocht. Je zet zelf onderzoeken op, verricht literatuurstudies, verzamelt en analyseert gegevens. Ook rapporteer en adviseer je over de resultaten en de voortgang, publiceer je uitgevoerd onderzoek en geef je presentaties op (inter)nationale congressen en bijeenkomsten. Het streven is dat je werkzaamheden leiden tot een academische promotie. Wij zoeken twee enthousiaste PhD-kandidaten die in onze groep deze onderzoeken gaan verrichten.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een onderwijskundige of (bio)medische achtergrond, blijkend uit een afgeronde masteropleiding in Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschappen, (Bio)medische Wetenschappen of een gerelateerd vakgebied. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met het opzetten van onderzoeken en het (kwantitatief en kwalitatief) verwerken van onderzoeksresultaten. Je hebt aantoonbare interesse in medisch onderwijs en in het bijzonder met betrekking tot onderzoek daarvan. Uiteraard heb je goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en ben je in staat om met verschillende betrokkenen samen te werken, maar kun je ook goed zelfstandig werken. Tot slot beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zodat je in staat bent om presentaties te geven en wetenschappelijke artikelen te schrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.495,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.196,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Onderwijs Expertise Centrum

Het Onderwijs Expertise Centrum ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen van het LUMC met expertise en kennis op het vlak van onderwijs en onderwijsontwikkeling. Naast advisering en ontwikkeling vindt er ook onderzoek naar medisch onderwijs plaats, om zo de kennis en het inzicht over wat nu echt goed werkt in de praktijk te vergroten. De onderzoeksgroep verricht daarbij onderwijskundig onderzoek binnen drie onderzoekslijnen: Innovatie en Evaluatie: dit is een evaluatief onderzoek van innovaties en interventies in het onderwijs; Technology Enhanced Learning: dit is een onderzoek naar het optimaal inzetten van digitaal ondersteund onderwijs, met name vanuit een blended learning concept; en Wetenschappelijke en Academische Vorming: dit is een onderzoek naar de effecten van wetenschappelijke vorming in het curriculum op life long learning en wetenschappelijke vaardigheden. Deze twee posities die nu vrijkomen vallen binnen de onderzoekslijnen Technology Enhanced Learning en Innovatie en Evaluatie. Je komt verder te werken in een enthousiast team van PhD-kandidaten, onderwijskundigen en wetenschappers. Binnen de onderzoeksprojecten werkt de groep nauw samen met diverse klinische afdelingen binnen het LUMC.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €3196 per maand
  • Universitair
  • G.21.YP.68

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you