Programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal

Programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 28 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar de Hemsterhuiscollectie, focus op digitale inclusie en Indisch erfgoed samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal een centrale rol hebt bij de start en de organisatie rondom een tal van digitaliseringsprojecten voor het programma Indisch Erfgoed Digitaal. Het doel is om Indisch erfgoed, dat in Nederlandse erfgoedinstellingen wordt bewaard, te digitaliseren en online beschikbaar te stellen voor een breed publiek. Je moet hierbij denken aan o.a. direct betrokkenen, nabestaanden, onderzoekers maar ook aan educatie op scholen.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?   
Als een van je eerste taken als programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal zorg je, in samenspraak met de erfgoedinstellingen, voor een overzicht van beschikbare archieven, collecties en gedrukte werken. Dit is de onderzoeksfase. Daarna ga je je toeleggen op de coördinatietaken. Je krijgt alle ruimte om als volwaardige netwerkpartner in goede samenwerking de programmadoelstellingen te realiseren. Het programma Indisch Erfgoed Digitaal loopt van 2022 tot en met 2024. Jouw einddoel is helder: gedigitaliseerd Indisch erfgoed. En er is meer. Jij bent de programmacoördinator die:

 • zorgt voor begeleiding van erfgoedinstellingen bij projectvoorstellen, projectplannen en begrotingen.
 • projectaanvragen aan de financieringseisen toetst.
 • een inhoudelijke bijdrage levert aan communicatie en publiciteit van het programma.
 • voorlichting geeft over het programma Indisch Erfgoed Digitaal in het erfgoedveld.
 • adviseert over archivering, conservering en digitalisering van het Indisch erfgoed.

Daar komt bij dat je als programmacoördinator alle contacten voert met de Nederlandse erfgoedinstellingen over hun bijdragen aan dit programma. Je bent dus betrokken bij alle projecten en de gehele cyclus hiervan. Zoals acquireren, voorbereiden, laten toetsen, monitoren, rapporteren, archiveren en evalueren. In je rol van coördinator van het programma Indisch Erfgoed Digitaal weet je dat dit onderwerp ook gevoeligheden kent. Het programma wordt door de KB gecoördineerd vanuit Metamorfoze, het nationale programma voor het behoud van papieren erfgoed.
 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat je verrassende collegialiteit  gecombineerd met je communicatieve vaardigheden? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal aanvult met:

 • academisch werk- en denkniveau.
 • kennis van (Nederlands-) Indische geschiedenis.
 • kennis van archieven en collecties, conservering en archivering.
 • kennis van samenstelling van collecties en digitalisering.
 • affiniteit met papieren cultureel erfgoed.
 • omgevingsbewustzijn i.c.m. een resultaatgerichte, zelfstandige manier van werken.
   

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een verlenging.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.831 en € 5.269 (schaal 11).
 • om te starten een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een verlenging.
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 •  pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 •  een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature programmacoördinator is een dienstverband voor 40 uur per week aan de orde.

 

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

Afdeling

Metamorfoze

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Metamorfoze. Dit team zorgt voor de coördinatie van de Metamorfoze-projecten en geeft advies en ondersteuning aan instellingen die aan Metamorfoze deelnemen. Het team bestaat uit een programmamanager, een communicatiemedewerker en 5 coördinatoren. Hoe jouw 7 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als gemotiveerd, professioneel en met een lach.    

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Marketing en communicatie; Beleid- en staf; Management
 • max. 40 uur per week
 • €3831—€5269 per maand
 • Universitair
 • 21-43-46

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you