Docent Omgevingspsychologie (0,8 fte)

Docent Omgevingspsychologie (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 5 dec Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een docent op het gebied van de Omgevingspsychologie.
De kandidaat wordt verwacht om zelfstandig onderwijs te verzorgen van reeds ontwikkelde en reguliere onderwijsonderdelen, z

Functieomschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een docent op het gebied van de Omgevingspsychologie.
De kandidaat wordt verwacht om zelfstandig onderwijs te verzorgen van reeds ontwikkelde en reguliere onderwijsonderdelen, zoals cursussen in het bachelor programma, en het begeleiden van bachelor en master theses. Het onderwijs binnen de faculteit wordt in verschillende (hybride) werkvormen gegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- afgeronde master in de Sociale en gedragswetenschappen, met een specialisatie in de Omgevingspsychologie
- ervaring en affiniteit met het verzorgen van onderwijs aan studenten
- ervaring en interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels
- bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) strekt tot aanbeveling
- goede sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
- belangrijke competenties in deze functie zijn: analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 36 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• aantrekkelijke secundaire en marktconforme arbeidsvoorwaarden
• een tijdelijk dienstverband voor de duur van drie jaar met een werktijdfactor van 0,8 fte. Functie indeling in het UFO functieprofiel van docent 4.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum gericht op individu en samenleving. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

De vakgroep Psychologie biedt bachelor en masterprogramma’s aan in het Engels en in het Nederlands. Zowel studenten als staf zijn internationaal. De basiseenheid Omgevingspsychologie geeft onderwijs gericht op de interactie tussen mens en omgeving. Studenten leren onder meer hoe individuele, sociale en contextfactoren invloed hebben op duurzaam gedrag (zoals energieverbruik, autogebruik, voedselconsumptie), hoe mensen omgaan met milieu- en klimaatrisico’s, welke interventies effectief zijn om duurzaam gedrag te stimuleren, welke factoren van invloed zijn op de acceptatie van milieubeleid en duurzame transities, en hoe duurzaam gedrag samenhangt met welzijn. Daarbij leren studenten samen te werken met andere disciplines en met maatschappelijke partners.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30 uur per week
  • max. €4474 per maand
  • Universitair
  • 221657

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you