Universitair Docent - aandachtsgebied Toetsing (0.8 fte) Vakgroep Onderwijsontwikkeling & Onderwijsresearch/School of Health Professions Education (SHE)

Universitair Docent - aandachtsgebied Toetsing (0.8 fte) Vakgroep Onderwijsontwikkeling & Onderwijsresearch/School of Health Professions Education (SHE)

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 5 dec Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In het studentgecentreerde onderwijs binnen de Faculty of Health, Medicine en Life Sciences (FHML) is het ontwerpen van passende toetsprogramma’s een belangrijk speerpunt. De vakgroep Onderwijsontwikkeling & -Onderzoek van FHML is op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze collega met expertise op het gebied van toetsing.

Functieomschrijving

Via de Taakgroep Toetsing vervult de vakgroep Onderwijsontwikkeling & -Onderzoek een belangrijke rol bij het ondersteunen van onderwijsmakers in het ontwerp en implementatie van (innovatieve) toetsprogramma’s, evenals bij de evaluatie en kwaliteitsborging van toetsing. Daarnaast levert deze Taakgroep een bijdrage aan totstandkoming van beleid op het gebied van toetsing. De Taakgroep Toetsing bestaat uit een kernteam, georganiseerd rond een 4-tal (deels overlappende) aandachtsgebieden:

 1. Kennistoetsing;
 2. Toetsing van domeinspecifieke vaardigheden en performance in gestandaardiseerde settings;
 3. Toetsen van performance op de werkplek en competentie-ontwikkeling (portfolio);
 4. Psychometrie.

Binnen FHML staan onderwijsontwikkeling, -innovatie en -onderzoek nauw met elkaar in verband. Ruimte voor onderzoek wordt geboden binnen de Graduate School of Health Professions Education (SHE), die nauw verbonden is met de vakgroep Onderwijsontwikkeling en - Onderzoek.

Wij zoeken naar een collega met brede ervaring op het gebied van het ontwerp en implementatie van toetsen/ toetsprogramma’s. Ervaring en/of affiniteit met kennistoetsing en inzet van technologie ten behoeve van toetsing is een pre.  

We verwachten van de nieuwe collega dat hij/zij:

 • de kwaliteitsborging van toetsing binnen de diverse opleidingen FHML coördineert en ondersteunt, meer specifiek binnen de context van toetsing van kennis(ontwikkeling) en technology-enhanced assessment;
 • in staat is een kartrekkersrol te vervullen bij ontwikkeling en implementatie van toetsprogramma’ s en toetsinstrumenten;
 • voorstellen formuleert voor het te volgen beleid betreffende toetsing;
 • contacten onderhoudt en samenwerkt met de Examencommissies en Managementteams FHML, en docenten verantwoordelijk voor toetsing;
 • (mede) aansturing geeft aan onderwijsondersteunend personeel, ten behoeve van kwaliteitszorgtaken op het gebied van toetsing;
 • als teamplayer een actieve bijdrage levert aan de Taakgroep Toetsing;
 • mede uitvoering geeft aan docentprofessionaliseringstrajecten op het gebied van toetsing;
 • een bijdrage levert aan uitvoering van onderwijs binnen FHML (verrichten van onderwijsrollen);
 • wetenschappelijk onderzoek verricht, resulterend in (inter)nationale publicaties;
 • wetenschappelijk actief is in de begeleiding van andere onderzoekers en promovendi en in het aanvragen van onderzoekssubsidies.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

De geschikte kandidaat:

 • beschikt over een afgeronde masteropleiding, bij voorkeur in de sociale wetenschappen (onderwijswetenschappen/onderwijspsychologie of ander relevant domein);
 • is gepromoveerd op een relevant onderwerp;
 • is wetenschappelijk actief;
 • heeft expertise op gebied van (kennis)toetsing en affiniteit met technology-enhanced assessment;
 • heeft ervaring en affiniteit met docentprofessionalisering;
 • beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden
 • is een teamwerker met eigen initiatieven;
 • heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid tot een vast contract.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 0,8 fte, voor de periode van 1 jaar. Bij geschikt functioneren behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.
Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt € 5.211,- conform schaal 11 (bij fulltime aanstelling).

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Meer informatie op vindt u op www.maastrichtuniversity.nl.

Afdeling

Vakgroep O&O en SHE

Vakgroep O&O

De Vakgroep Onderwijsontwikkeling en Onderzoek ondersteunt de ontwikkeling en innovatie van de bachelor, master en post-graduate onderwijsprogramma’s binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht.
https://www.maastrichtuniversity.nl/research/educational-development-research

School of Health Professions Education (SHE)

De School of Health Professions Education (SHE) is een onderzoeksschool voor onderwijs, onderzoek en innovatie in het gezondheidszorgonderwijs. SHE levert hoogwaardig multidisciplinair onderzoek en onderwijs en helpt bij het  vernieuwen van onderwijsprogramma's. Door de basis te bieden, leidt SHE  toekomstige leiders op en opent de deur voor betere gezondheidszorg in de  toekomst.
https://www.maastrichtuniversity.nl/research/school-health-professionseducation

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 30.4—32 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT2021.423

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 60, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you