Collectiespecialist Theatercollecties

Collectiespecialist Theatercollecties

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 12 dec Amsterdam

Functieomschrijving

Het team Uitvoerende Kunsten van het Allard Pierson is op zoek naar een enthousiaste Collectiespecialist Theatercollecties voor 32 tot 38 uur per week.

Archeologie, wetenschapsgeschiedenis, theater- en muziekgeschiedenis, cartografie, religiegeschiedenis, literatuurgeschiedenis, medische geschiedenis, joodse cultuurgeschiedenis en grafische vormgeving - de verscheidenheid aan collecties van Allard Pierson is te groot om op te noemen. Samen beslaan ze bijna elk denkbaar onderwerp en behoren ze tot de mondiale top. Allard Pierson organiseert tentoonstellingen en faciliteert onderzoek en onderwijs op basis van de collecties. Na een grote verbouwing, een vernieuwing van de presentatie en een samenvoeging van het Allard Pierson Museum en Bijzondere Collecties komt het Allard Pierson in een nieuwe fase.

Het team Uitvoerende Kunsten is verantwoordelijk voor acquisitie, beheer, ontsluiting en presentatie van het Theater- en Muziekerfgoed, de voormalige collectie van Theater Instituut Nederland en het Muziek Centrum Nederland. Sinds 2021 worden deze collecties financieel ondersteund in de Basisinfrastructuur van het ministerie van OCW (2021-2024). In het team werken drie conservatoren, drie collectiespecialisten, een collectiebeheerder, behoudsmedewerkers en een aantal tijdelijke krachten.

Wat ga je doen

De collectiespecialist theater ondersteunt de conservator en in- en externe gebruikers van de collectie en heeft een waaier aan taken en activiteiten. Naast de ontsluiting van de diverse collectie onderdelen, is het begeleiden en informeren van tijdelijke medewerkers en stagiaires een belangrijke taak. Werken aan presentaties en onderhouden van een extern netwerk behoren ook tot de activiteiten. Deze dynamische functie vergt een flexibele en oplossingsgerichte medewerker.

Als collectiespecialist heb je een uitvoerende en ondersteunende rol binnen een van de conservatorenteams van het Allard Pierson. Het werken met het erfgoedmateriaal staat daarin centraal. Je kan onderzoekers en studenten helpen met eerstelijns vragen over erfgoedmateriaal en ondersteunt conservatoren bij hun dagelijks werk. Je legt verantwoording af aan de teamleider.  Naast de ontsluiting van de diverse collectieonderdelen, is het begeleiden en informeren van tijdelijke medewerkers en stagiaires een belangrijke taak. Werken aan presentaties en onderhouden van een extern netwerk behoren ook tot de activiteiten. Deze dynamische functie vergt een flexibele en oplossingsgerichte medewerker.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • het ondersteunen van onderzoekers en studenten door het beantwoorden van collectievragen die via Topdesk of e-mails binnenkomen. Je geeft inlichtingen en (specialistische) adviezen, waarbij je gebruik maakt van de verschillende catalogi en van je kennis van de collecties. Daarnaast haal je bijzonder of niet-gecatalogiseerd materiaal uit het depot en assisteer je onderzoekers in de onderzoekzaal of op het IWO;
 • het verrichten van voorbereidend werk ten behoeve van tentoonstellingen en bruiklenen: bijhouden en controleren objectlijsten. Daarnaast ondersteun je de betrokken conservator(en) in andere voorkomende werkzaamheden;
 • het verrichten van voorbereidend werk ten behoeve van onderwijs en evenementen (symposia, Summerschool, lezingen): uit het depot halen van bijzonder of niet-gecatalogiseerd materiaal. Assisteren in het hanteren van erfgoedmateriaal tijdens colleges en presentaties;
 • voorbereiden van materiaal voor ontsluiting en het ontsluiten van materiaal via ArchivesSpace of Axiell Collections (Adlib);
 • het signaleren van noden in conservering aan de collectie;
 • begeleiden en informeren van tijdelijke medewerkers, stagiaires en vrijwilligers.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee

Voor deze functie zoeken wij iemand met:

 • een voltooide archief- of museale opleiding/ervaring in dit vakgebied;
 • de bereidheid zich verder te ontwikkelen op het gebied informatievoorziening;
 • inhoudelijke kennis van en/of affiniteit met theater en muziek;
 • kennis van en ervaring met recente museale ontsluitingssystemen en - methodieken, in het bijzonder van Adlib Museum, Bibliotheek en Archief;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Competenties

Naast de drie kerncompetenties van de Bibliotheek (samenwerken, klantgerichtheid en leervermogen) gaat het hierbij om:

 • zelfstandigheid;
 • flexibiliteit;
 • nauwkeurigheid en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

We bieden een dienstverband voor de periode van jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid is een verlening van het dienstverband mogelijk.

De functieomvang is 32 tot 38 uur per week. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel Specialist 4 conform de Cao Nederlandse Universiteiten. Het bruto maandsalaris bij een voltijdsaanstelling bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.700 en maximaal €3.606 bruto per maand (functionele schaal 8). Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8.3%.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Afdeling

Allard Pierson

Het Allard Pierson is het museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Het Allard Pierson is onderdeel van de Bibliotheek UvA/HvA. Door koppeling van kennisbronnen en collecties worden nieuwe inzichten en vormen van gebruik mogelijk. De Bibliotheek UvA/HvA is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor onderzoekers, docenten en studenten van HvA en UvA, off- en online. Daarbij wordt de unieke combinatie van bibliotheek en museum benut. De kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (eigenaarschap, samenwerken, ontwikkelen) zijn het fundament onder de dienstverlening.

Additionele informatie

Voor vragen over de functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Taal en cultuur
 • 32—38 uur per week
 • €2700—€3606 per maand
 • 21-7659

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oude Turfmarkt 127-129, 1012 GC, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 12 december 2021. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 12 december 2021. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

 

Solliciteer uiterlijk op 12 dec. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).