Salarisspecialist (0,8 fte) – Internationalisering

Salarisspecialist (0,8 fte) – Internationalisering

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 9 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een dynamische en complexe organisatie, ook op financieel gebied. In deze rol ligt jouw focus op onze internationale medewerkers en hun loonstroken, sociale premies en andere financiële vraagstukken met betrekking tot sociale zekerheid. Met jouw kennis en ervaring handel je deze zaken accuraat en efficiënt af en zorg je dat onze internationale medewerkers hier geen omkijken naar hebben – bij jou zijn ze in goede handen.

Functieomschrijving

In deze functie ben je werkzaam binnen een team van 9 financieel specialisten op de afdeling Monitoring & Reporting, onderdeel van de bredere dienst Financial Services. Het is een afwisselende baan, waarin je veel contact hebt met je collega’s van de HR-afdeling Internationalisering om zorg te dragen voor de sociale zekerheid van de internationale medewerkers van zowel de EUR als de aan de EUR gelieerde Erasmus Enterprise BV, Holding BV en werkmaatschappijen. Daarnaast heb je ook contact met en geef je advies aan de diverse HR-supportafdelingen, werknemers en andere interne medewerkers binnen de EUR.

De functie is ontstaan met het in werking treden van de WNRA per 01-01-2020, waarbij internationale werknemers in veel gevallen verplicht zijn om sociale premies af te dragen in het land waarin ze woonachtig en/of werkzaam zijn. De regels rondom sociale zekerheid verschillen per land en dit maakt de functie dynamisch, interessant en uitdagend.

De primaire taken omvatten:

  • Het maandelijks controleren en afhandelen van de loonstroken van de internationale medewerkers;
  • Het organiseren van de betaling van de sociale premie-afdrachten in het buitenland;
  • Het intern doorberekenen van de kosten van de buitenlandse sociale premies;
  • Het beantwoorden van financieel gerelateerde vragen m.b.t. sociale zekerheid.

Daarnaast help je de andere twee salarisspecialisten met:

  • Het zorgen voor een juiste en tijdige salarisverwerking van alle EUR-werknemers en de aan de EUR gelieerde Erasmus Enterprise BV, Holding BV en werkmaatschappijen;
  • De verwerking van belastingen, premies en uitkeringen m.b.t. salarissen;
  • Het uitvoeren van de eindcontrole van de loonverwerking en rapportage aan de managers van de diverse HR Support-afdelingen;
  • Het inspelen op actuele ontwikkelingen op het gebied van salarisverwerking, wet- en regelgeving, relevante Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomsten en ook op het gebied van procesoptimalisatie;
  • Het geven van advies aan collega’s en medewerkers met betrekking tot de personeels- en salarisverwerking;
  • Het bewaken van de kwaliteit van de gegevens en het zorgdragen voor een correcte aansluiting tussen de financiële- en salarisadministratie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt het Praktijkdiploma Loonadministratie, aangevuld met het Vakdiploma Payroll Services of je bent bereid om dit te halen;
  • Je hebt (financieel) cijfermatig inzicht en boekhoudkundige kennis;
  • Je kunt goed procesmatig denken en werken, je werkt accuraat en je bent integer;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste dienstverband. De functie bedraagt 0,8 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.968,00 en € 4.078,00 bruto per maand (schaal 9).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk opleidingsbudget. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De dienst Financial Services (FIN)

De dienst Financial Services is georganiseerd in een drietal afdelingen: Financial Transaction Office (FTO), Monitoring & Reporting (M&R) en Controlling Services (CS).

De afdeling Monitoring & Reporting heeft als doel toe te zien op de kwaliteit van de administratieve processen en het toetsen en adviseren over de betrouwbaarheid van de transactieverwerking. Onderdeel van deze administratieve processen is de salarisadministratie.

Daarnaast stelt Monitoring & Reporting de cijfermatige jaarrekening en de balansdossiers daaromtrent op en werkt voorbereidend voor de externe accountant. Ook is de afdeling belast met het beheren van de administratieve organisatie rondom de financiële transactie-verwerkende processen en het adviseren hierover.

Specificaties

  • Financiën
  • max. 32 uur per week
  • €2968—€4078 per maand
  • MBO+
  • PRO/FIN/16112021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you