Universitair hoofddocent Privaatrecht (0,8 - 1,0 fte)

Universitair hoofddocent Privaatrecht (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 9 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit REBO is plek voor een universitair hoofddocent Privaatrecht. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het Molengraaff Instituut – de afdeling Privaatrecht van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht – is op zoek naar kandidaten voor de functie van universitair hoofddocent Privaatrecht. Kandidaten met expertise op het gebied van het verbintenissenrecht komen hiervoor in aanmerking. Zowel kandidaten die zijn gespecialiseerd in het contractenrecht als het aansprakelijkheidsrecht worden uitgenodigd om te solliciteren.
Je draagt bij aan de ontwikkeling en verzorging van onderwijs op het brede terrein van het privaatrecht, in het bijzonder het verbintenissenrecht, in de bachelor- en masterfase. Je verricht leidinggevende en coördinerende taken in het onderwijs en draagt mede zorg voor de opleiding en begeleiding van jonge docenten. Je verricht onderzoek van hoge kwaliteit op de gebieden die worden bestreken door één of meer van de onderzoeksprogramma’s, begeleidt promovendi en bent actief bij het verkrijgen van externe onderzoeksgelden (in de tweede en derde geldstroom). Je bent betrokken bij en verricht bestuurs- en/of beheertaken, zowel op het niveau van de afdeling als het departement.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je bent gepromoveerd en hebt bijzondere expertise op het gebied van het contractenrecht en/of het aansprakelijkheidsrecht; bij voorkeur beschik je ook over praktijkervaring op deze gebieden.
 • Je bent in staat deze expertise te verbinden met overkoepelende thema’s binnen het masteronderwijs waarin de afdeling Privaatrecht participeert en/of binnen de departementale onderzoeksprogramma’s (zie hieronder).
 • Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs; ook beschik je over de Seniorkwalificatie Onderwijs of ben je bereid deze binnen twee jaar na je aanstelling te behalen.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en beheerst de Engelse taal op niveau C1-C2.
 • Je bent een teamspeler met een passie voor onderwijs en onderzoek.
 • Je hebt een visie op onderwijs, onderzoek en samenwerking en weet die over te brengen op anderen.
 • Je hebt bewezen bestuurlijke ervaring en bent in staat anderen te inspireren en te begeleiden.
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten, bent in staat minder ervaren collega’s te begeleiden en je kunt delegeren.
 • Je onderzoek is van een uitstekende kwaliteit en past binnen een van de onderzoeksprogramma’s van het departement Rechtsgeleerdheid, ondergebracht binnen het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, het Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE) en het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL).
 • Je onderzoek sluit aan bij één of meer van de strategische thema’s van de Universiteit Utrecht, in het bijzonder bij Institutions for Open Societies (IOS).
 • Ervaring met empirisch onderzoek strekt tot aanbeveling.
 • Dat geldt eveneens voor ervaring met het begeleiden van promovendi. 

We willen graag een diverse en inclusieve afdeling zijn, waarbij we diversiteit breed uitleggen. De vacature brengen we dan ook graag onder de aandacht van iedereen die aan de kwalificaties voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.275,- en maximaal € 6.421,- (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: Privaatrecht, Strafrecht, Staats- en Bestuursrecht en Rechtstheorie, alsmede Internationaal en Europees recht. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 28—40 uur per week
 • €5275—€6421 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1178170

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you