Roostercoördinator (0,8-1,0 fte)

Roostercoördinator (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 8 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een passie voor de logistieke organisatie van onderwijs en het afstemmen met veel belanghebbenden? Kom dan werken als Roostercoordinator bij de Studentenadministratie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen met de facultaire roosteraars werk je jaarlijks intensief aan het maken van een Onderwijs- en Tentamenrooster. Gedurende het jaar ben je samen volop actief zodat roosters ook tijdens bijvoorbeeld de coronacrisis of andere invloeden ‘gewoon’ beschikbaar blijven voor studenten.

Functieomschrijving

De Studentenadministratie van de Erasmus Universiteit Rotterdam zoekt een nieuwe collega waarmee we samen de ontwikkelingen op het gebied van roostering, het groeiend aantal studenten, het intensiever gebruik van ruimtes en de impact van hybride onderwijs en tentamens kunnen gaan aanpakken. Als roostercoördinator acteer je vooral op het scheidsvlak tussen centrale dienstverlening en (de wensen van) faculteiten. Je werkt intensief samen met alle roosteraars van faculteiten en collega’s van andere diensten. Jij brengt partijen samen en bewaakt de voortgang in de roosterketen. Ook heb je oog voor de belangen van studenten en bijvoorbeeld de regels van examencommissies. Kortom, in deze functie heb je impact op verschillende onderdelen!

Het zou mooi zijn als je al ervaring hebt met de logistieke processen in het onderwijs. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met administratieve processen, graag afstemt met veel verschillende partijen, klantgericht bent, secuur kan werken en jezelf kenmerkt als echte verbinder. Als je al ervaring hebt met roosterprocessen en roostersoftware is dat een pre.

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

 • Jaarlijks lever jij samen met de roosteraars tijdig het onderwijs en tentamenrooster van de EUR op.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie werkzaamheden die in gezamenlijkheid moeten worden opgepakt. Altijd in intensieve afstemming met roosteraars en soms ook met de onderwijsdirectie van faculteiten.
 • Je neemt beslissingen in het geval van onoplosbare roosterknelpunten.
 • Je zit het overleg voor met de belangrijkste gebruikers in de roosterketen, neemt initiatief in het verdelen van actiepunten in de roosterketen, brengt mensen bij elkaar.
 • Indien nodig ben je intermediair tussen de facultaire roosteraars onderling, andere belanghebbenden binnen de organisatie en alle faculteiten voor het efficiënt gebruiken van de campus.
 • Je hebt zicht op uitdagingen en innovatieve vernieuwingen in de onderwijs logistieke processen (van het hoger onderwijs) en procesverbeteringen in het onderwijs- en tentamenrooster proces van EUR.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Iemand die zin heeft in het verbinden van alle betrokkenen waardoor procesverbeteringen worden ontdekt en kunnen worden geïmplementeerd. De belangrijkste kenmerken van de persoon in deze functie zijn affiniteit met: onderwijslogistiek; verbeterprocessen; ketensamenwerking en (rooster)software. 

We zijn op zoek naar een collega met het volgende profiel:

 • Je beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, niveau C1;
 • Je hebt ervaring met de coördinatie van processen en mensen. 
 • Je bent in staat verbindend leiding te geven, wat inhoudt dat je medewerkers inspireert, zorgt dat samenwerking tot stand komt en waarmee besluitvorming met draagvlak ontstaat.
 • Je durft bespreekbaar te maken wat niet goed gaat en betrekt hierbij de mensen die het betreffen.
 • Je durft beslissingen te nemen en aandacht te vragen bij het management als een beslissing noodzakelijk is.
 • Je bent resultaatgericht maar begrijpt dat processen soms lang duren en verliest het grotere doel nooit uit het oog.
 •  Je kunt goed onderzoeken wat roosteraars nodig hebben en kan procesverbeteringen uitdenken. Het vastleggen en borgen van deze werkwijze is tevens een belangrijk onderdeel van deze functie dus hier dien je bekwaam in te zijn.
 •  Goede vaardigheden op het gebied van communicatie 

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). 

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste aanstelling. De gewenste startdatum van deze functie is 1 februari 2022, en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij Education & Student Affairs. De functie bedraagt 0,8 -1.0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836, - en € 4.474, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk opleidingsbudget. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Onderwijs
 • 32—40 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • HBO+
 • PRO/E&S - 18112021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you