Studentlife liaison (1.0 fte)

Studentlife liaison (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 1 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij affiniteit met de universitaire wereld en wil jij bijdragen aan onze academische gemeenschap? Wij zoeken een geschikte kandidaat die een brug kan slaan tussen de studentenorganisaties en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Functieomschrijving

Je bent in deze nieuwe functie, als studentlife liaison, verantwoordelijk voor het onderhouden van de goede relatie tussen de studentenorganisaties en de universiteit. De circa negentig studentenorganisaties vormen een belangrijk onderdeel van het studentenleven en onze academische gemeenschap. Je zoekt verbinding met de studentenverenigingen, (internationale) studenten en de verschillende afdelingen binnen de universiteit over uiteenlopende zaken, van praktische of strategische aard. Daarnaast houd je je bezig met het betrekken van (internationale) studenten bij de EUR-gemeenschap en het studentenleven en begeleid je het team dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de jaarlijkse algemene introductie (Eurekaweek).

Deze functie omvat met name de volgende werkzaamheden:

 • Je onderhoudt regelmatig contact met de studentenorganisaties en hun koepelorganisaties en stimuleert informatiedeling en samenwerking tussen de besturen en studentenorganisaties;
 • Je stimuleert en faciliteert activiteiten die bijdragen aan EUR brede doelstellingen;
 • Je ondersteunt de commissie die betrokken is bij de jaarlijkse Kennismakingstijd (“ontgroeningen”);
 • Je zorgt voor een adequate toepassing van de Erkenningsregeling studentenorganisaties;
 • Je fungeert als eerstelijnscontact met betrekking tot de gedragscode voor studentenorganisaties en hun diversiteits- en duurzaamheidsdoelen;
 • Je stimuleert deelname van (met name) internationale studenten aan het studentenleven en activiteiten op de campus;
 • Je zorgt voor begeleiding van het Eurekaweekbestuur en je helpt bij ondersteuning van andere bestuursleden zodat zij hun bestuursjaar zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent als generalist breed inzetbaar en houdt ervan om te regelen en te organiseren. We zoeken een creatieve doener en denker die positief en enthousiast is en zichzelf – op grond van persoonlijkheid en werk- en levenservaring - staande kan houden binnen onze internationale universitaire gemeenschap.

Verder vragen we van jou:

 • Aantoonbaar minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en affiniteit met het (internationale) studentenleven en studentenorganisaties;
 • Enige jaren relevante werkervaring;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (C1 niveau); 
 • De competenties: Proactief, Gericht op samenwerking, Sturen op resultaat, Overtuigingskracht, Organisatiesensitiviteit en Open en effectief communiceren

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836, - en € 4.474, - bruto per maand (schaal 10).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.

Afdeling

Studentenvoorzieningen

De dienst Education & Student Affairs van Professional Services richt zich op dienstverlening voor en ondersteuning van onderwijs en studenten en werkt voor studenten, faculteiten, decanen en het College van Bestuur.

Binnen de dienst E&S is de afdeling Studentenvoorzieningen ondergebracht. Studentenvoorzieningen richt zich op de ondersteuning van studenten bij niet-specifieke opleiding gerelateerde vragen of problemen, de ondersteuning van studenten en medewerkers bij het ontwikkelen van studie- en taalvaardigheden en de organisatie van introductie- en culturele activiteiten op en rond de campus. Voor de afdeling zoeken wij per direct een student community liaison.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 40 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • HBO+
 • PRO/E&S - 18112021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you