PhD candidate ‘Effectiviteit van een Ouder-kind PMT interventiestudie bij peuters en kleuters met verhoogd risico op ADHD’

PhD candidate ‘Effectiviteit van een Ouder-kind PMT interventiestudie bij peuters en kleuters met verhoogd risico op ADHD’

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov 9 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je affiniteit met kinderpsychiatrie en het doen van wetenschappelijk onderzoek? We zijn op zoek naar een PhD candidate voor een meerjarig project gericht op emotieregulatie problemen bij jonge kinderen met een verhoogd risico op ADHD.

Het onderzoeksproject bestaat uit twee aparte studies, de nog op te zetten Mitigating ADHD through Strengthening Emotion Regulation (MASTER) studie en de al lopende Risk on Onset of ADHD (ROAD) studie. Het project wordt geleid door prof. dr. Nanda Lambregts-Rommelse, bijzonder hoogleraar Neurobiologische Ontwikkelingsstoornissen aan het Radboudumc en dr. Catharina Hartman, associate professor bij het UMCG in Groningen.

MASTER onderzoekt de effectiviteit van een nieuw op te zetten vroege ouder-kind psychomotorische therapie (ouder-kind PMT) interventie bij peuters/kleuters met emotieregulatie problemen en een hoog risico op het ontwikkelen van ADHD. MASTER onderzoek of ouder-kind PMT effectief kan zijn om emotiedisregulatie bij het kind te verminderen met als lange termijn doel (na 1 jaar follow-up) de kans op verdere ontregeling van de ontwikkeling te voorkomen.

Bij een aanzienlijk deel van de kinderen en volwassenen met ADHD komen emotiedisregulatie problemen voor. Dit wordt gezien als een gevolg van de algehele verminderde zelfregulatie / verhoogde impulsiviteit bij ADHD. Emotiedisregulatie bij peuters en kleuters kan daarmee als mogelijke 'voorbode' gezien worden van een ontwikkelingsbeloop richting ADHD. Het verbeteren van de emotieregulatie bij deze jonge kinderen kan daarmee een aangrijpingspunt zijn om de zelfregulatie in bredere zin te verbeteren en de kans verkleinen op een ontwikkelingsbeloop richting (ernstige) ADHD.

Taken MASTER
Je bent vanaf het eerste begin betrokken bij het opzetten van de PMT interventie. Je helpt bestaande PMT protocollen omzetten naar een interventie gericht op de doelgroep, voert een pilot studie uit en zet samen met het team de uiteindelijke interventie op. Je coördineert de dataverzameling en onderhoudt het contact met betrokken partijen. Daarnaast doe je wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de ouder-kind PMT interventie en onderzoek je emotieregulatie bij ouders en kinderen met ADHD. Je schrijft Engelstalige wetenschappelijke artikelen, presenteert de resultaten op nationale en internationale congressen en je schrijft een proefschrift. Er zijn geen tot minimale onderwijsverplichtingen verbonden aan de positie.

De ROAD studie is een longitudinale studie waarin kinderen en hun ouders vanaf de zwangerschap gevolgd worden tot en met dat het kind 6.5 jaar oud is. De kinderen in de ROAD studie hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van ADHD, gedefinieerd als het hebben van minimaal 1 biologische ouder met ADHD. Doorgaans wordt ADHD pas vanaf het 6e levensjaar vastgesteld, terwijl er vaak al eerder signalen zijn dat een kind zich anders ontwikkeld. Het doel van ROAD is het in kaart brengen van die vroege signalen van ADHD. Hiervoor vullen ouders gedurende zwangerschap wekelijks een vragenlijstje in, en worden er als het kind 3 maanden, 2.5 jaar, 4.5 jaar en 6.5 jaar oud is, vragenlijsten afgenomen en vinden er huisbezoeken plaats. De inclusie van deelnemers is gestart in 2020.

Taken ROAD
Je verzorgt de logistiek van de studie. Je taken zijn onder andere het contact opnemen met geïnteresseerde deelnemers, het afnemen van ADHD screenings, het klaarzetten van vragenlijsten en het inplannen en afleggen van huisbezoeken. Het gaat hier om het tijdelijk overnemen van de taken van een collega die met zwangerschapsverlof gaat. Het verlof is van januari tot en met april 2022, maar je kunt al in de maanden ervoor ingewerkt worden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je hebt affiniteit met kinder- en jeugdpsychiatrie en je heb de ambitie om wetenschappelijk onderzoek te doen in een klinische context. Je beschikt over goede projectmanagement vaardigheden en een sterk analystisch denkvermogen.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Je hebt afgerond of rondt binnenkort een (onderzoeks)master af in de klinische psychologie, (ortho)pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, of elke andere aanverwante masteropleiding.
  • Ervaring met PM(S)T is een pre.
  • Je hebt aantoonbare onderzoekskwaliteiten (bijvoorbeeld een zeer goede masterscriptie)
  • Je beschikt over uitstekende kwantitatieve onderzoeksvaardigheden. Dit blijkt uit gevolgde vakken en ervaring.
  • Ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden is een pre.
  • Uitstekende spreek- en schrijfvaardig in het Nederlands en Engels.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je bent bereid om regelmatig deelnemende partners te bezoeken.
  • Voor het afleggen van de huisbezoeken is het nodig dat je een rijbewijs hebt.
  • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een verlenging van 4 jaar.

De startdatum van deze functie is zo spoedig mogelijk. De dagtaak is gemiddeld 36 uur per week. In overleg is een dagtaak voor minder uren mogelijk. De aanstelling is aanvankelijk voor 1 jaar als onderzoeksassistent. Bij wederzijdse tevredenheid krijg je een nieuwe aanstelling als PhD-student van nog eens 4 jaar. Bij voorkeur word je aangesteld bij het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter in NIjmegen. In overleg is het ook mogelijk om de standplaats te hebben bij de Karakter locaties in Zwolle of Apeldoorn, of bij het UMCG in Groningen.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Medische topzorg staat op de afdeling Psychiatrie centraal. Wij richten ons op een breed spectrum patiëntgroepen met ontwikkelingsstoornissen op volwassen leeftijd zoals ADHD en autisme, depressies en psychiatrische ziekten met een somatische comorbiditeit.

Je komt te werken in een leuk onderzoeksteam met diverse achtergronden. Het team bestaat uit een mix van klinisch en methodologisch geschoolde onderzoekers, waardoor je je binnen ons team als veelzijdige onderzoeker kan ontwikkelen. We streven ernaar om de nieuwste klinische en methodologische inzichten te implementeren in ons onderzoek. We hebben daarnaast veel aandacht voor het implementeren van Open Science principes in het onderzoek dat we doen. Binnen het team werken we aan de gezamenlijke projectdoelen, maar we zullen ook altijd kijken hoe jou persoonlijke interesses in te passen zijn binnen het project.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • 149843-P817885-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you