Bedrijfsvoerder Laboratorium voor Diagnostiek (RLD)

Bedrijfsvoerder Laboratorium voor Diagnostiek (RLD)

Geplaatst Deadline Locatie
23 nov 6 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven bedrijfsvoerder voor het Radboudumc Laboratorium voor Diagnostiek (RLD) dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Je functie is breed en richt zich in grote lijnen op het operationeel leidinggeven, relatiebeheer, (beleids)ontwikkeling en procesmanagement. Bovenal ben je verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering. Als bedrijfsvoerder heb je oog voor verbetering, kom je met ideeën en voer je samen met je collega's veranderingen door. Kom jij ons team versterken?

Als bedrijfsvoerder ben je samen met het hoofd RLD verantwoordelijk voor een optimale bedrijfsvoering van het laboratorium. Dit betreft personeel, inkoop, organisatie, financiën, automatisering/ICT en huisvesting. Hierbij geef je functioneel leiding aan vier hoofdanalisten, die op hun beurt leiding geven aan de laboratoriummedewerkers en aan het stafbureau. Het stafbureau bestaat uit secretariaat, trialcoördinator, POCT-coördinator, planners, onderwijs-analist en ICT-coördinator. Als voorzitter van het bedrijfsvoeringsoverleg draag je door middel van verbindend leiderschap samen met de hoofdanalisten zorg voor de operationele voortgang van de organisatie.

Daarnaast ben je ook onderdeel van het stafbeleidsoverleg, dat bestaat uit het hoofd en alle stafleden (klinisch chemici en transfusiearts) van het RLD. Jij draagt daarmee direct bij aan het maken van het beleid, en het ontwikkelen van de visie en de strategie van onze laboratoriumorganisatie. Ook hier is het constructief werken in teamverband essentieel. Het signaleren van opvallende ontwikkelingen en trends kunnen de input zijn voor het slimmer organiseren van processen binnen de gestelde financiële kaders. Een nauwe samenwerking met de stafleden is daarbij essentieel; de combinatie van medisch inhoudelijke kennis (van het hoofd en de stafleden) en jouw bedrijfsmatige blik zorgen voor een sterke combinatie.

Als bedrijfsvoerder werk je nauw samen, en onder eindverantwoordelijkheid van het hoofd RLD. Daarbij focust het hoofd zich als klinisch chemicus meer op de inhoud van de kerntaken onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Voorbereiden van het jaarplan en de operationele uitvoering daarvan ondersteunen.
  • Onder regie van de bedrijfsleider van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde, de begroting opstellen. In het kader hiervan opstellen van productie-, capaciteits- en personeelsplannen en voorbereiden van afspraken met andere afdelingen (intern en extern) over de te leveren diensten.
  • Overleggen met andere patiëntenzorg laboratoria (partnerafdelingen) over de bedrijfsvoering aspecten van de gemeenschappelijke Frontoffice en het 24-uurs laboratorium.
  • De bedrijfsprocessen aansturen op kwaliteit en kwantiteit.
  • Bijdragen leveren aan de totstandkoming van de managementreview.
  • Bijdragen leveren aan de beleidsontwikkeling van het RLD.
  • Leiding geven aan (keten)projecten rond vernieuwing en (proces)verbetering van de dienstverlening.
  • Samenwerken (onder leiding van de bedrijfsleider van de afdeling) met de andere bedrijfsvoerders van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde aan laboratorium overstijgende zaken.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je vertoont verbindend en enthousiasmerend leiderschap en hebt een positieve grondhouding. Je bent als het ware de katalysator voor beweging waarbij je stuurt op resultaat. Je hebt oog voor de mens achter de medewerker. Ook ben je organisatiesensitief en bouw je makkelijk relaties op verschillende niveaus op. Je bent dan ook een prettige gesprekspartner die flexibel omgaat met wisselende situaties.

Bovendien kun je goed organiseren, ben je creatief in je oplossingen en mogelijkheden. Kenmerken die echt bij jou passen zijn: besluitvaardigheid, ondernemingszin, klant- en servicegerichtheid. Daarnaast heb je affiniteit met de zorg.

Verder herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Academisch werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op minimaal hbo-plus niveau in een laboratorium technische, bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting aangevuld met een afgeronde managementopleiding.
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare functie.
  • Kennis van en ervaring met financieel economische, administratief-organisatorische, personele en ICT aangelegenheden.
  • Ervaring met verandermanagement.
  • Uitstekende organisatorische, communicatieve en analytische vaardigheden.
  • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Het Radboudumc Laboratorium voor Diagnostiek is samen met drie andere laboratoria onderdeel van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Het RLD heeft een veelzijdig takenpakket in patiëntenzorg, onderwijs, wetenschappelijke trials en relatiebeheer. Als RLD streven wij altijd naar vooruitgang. Ons streven is een excellente werkomgeving te creëren, zodat wij onze partners en patiënten optimaal kunnen bedienen.

Binnen het RLD is de Frontoffice voor de gehele afdeling Laboratoriumgeneeskunde met een viertal deellabs (LH, LMI, TML en het RLD), de Medische Microbiologie, de Apotheek, Genetica en Pathologie ondergebracht. De Frontoffice is daarmee verantwoordelijk voor de monsterontvangst en verwerking van alle materialen voor de genoemde afdelingen en bekleedt hierdoor een centrale positie binnen het Radboudumc voor alle patiënten ten behoeve van de medische diagnostiek.

Het verrichtingenpakket van het RLD ten behoeve van de patiëntenzorg omvat zowel routine bepalingen als specialistische bepalingen op het terrein van de klinische chemie, endocrinologie en hematologie. Tevens maakt transfusiegeneeskunde onderdeel uit van het RLD en vindt er de analyse van diverse medicijnspiegels (ten behoeve van de Apotheek) en serologische bepalingen (ten behoeve van de afdeling Medische Microbiologie) plaats. De routine dienstverlening van het RLD wordt gedurende 24 uur per dag geleverd gedurende 7 dagen per week. Het RLD beschikt over een geaccrediteerd kwaliteitssysteem volgens de ISO 15189 en ISO 22870 voor medische laboratoria. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers (108 fte) in het RLD.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €4763—€6122 per maand
  • Universitair
  • 150063-P819737-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you