Projectmedewerker Communicatie Onderwijs (tijdelijk voor 0,8fte)

Projectmedewerker Communicatie Onderwijs (tijdelijk voor 0,8fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 nov 3 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de analytische denker die onze communicatie naar een hoger plan tilt? Lees dan snel verder! Vanwege de snelle groei van onze faculteit wordt heldere en duidelijke communicatie steeds belangrijker, zowel met studenten als met docenten. In deze rol onderzoek en bepaal jij de beste manier om onze communicatie in te richten en realiseer je vervolgens deze inrichting.

Functieomschrijving

Onze faculteit groeit, en daarmee ook het belang van communicatie over alle ontwikkelingen, projecten en initiatieven. Hier duik jij in deze rol vol in, samen met een groep jonge en enthousiaste collega’s. In het project doorloop je drie fasen:

 1. Onderzoek. Je gaat het gesprek aan met de faculteit en onze interne klanten en doet een inventarisatie van de huidige communicatie (kwalitatief en kwantitatief);
 2. Analyse. Je gaat met de probleemanalyse en inventarisatie aan de slag om te bepalen waar het meest verbeterd kan en moet worden;
 3. Uitvoering. In deze fase realiseer je de plannen en zorg je voor een helder facultair communicatiekanaal met duidelijke berichtgeving die op het juiste moment wordt verstuurd.

Vanuit het principe ‘Betrokkenheid als drijfveer’ streven we naar excellente dienstverlening voor onze studenten en docenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inzicht in communicatiestromen of het inrichten van één serviceloket. De oplossingsrichtingen staan nog voor een groot deel open, dus je hebt veel ruimte om je eigen ideeën toe te passen en te realiseren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je krijgt energie van communicatie en gaat gedegen te werk. Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in projecten, het verbeteren van communicatiestromen en met doelgroeponderzoek. Daarnaast breng je het volgende mee: 

 • Je hebt (aantoonbaar) HBO- of WO-werk- en denkniveau; een achtergrond in de bedrijfskunde, communicatie of organisatiepsychologie is een pré.
 • Met jouw creatieve blik en uitstekende taalvaardigheid (NL C1, Engels B2/C1) schrijf je pakkende teksten waarmee je de lezers snel tot de kern van de boodschap brengt.
 • Je wordt enthousiast van onze universitaire onderwijssetting en kan jezelf gemakkelijk verplaatsen in de behoeftes van studenten en docenten.
 • Je kunt snel switchen tussen verschillende doelgroepen en stakeholders en hen enthousiasmeren, en houdt voor jezelf en voor jouw stakeholders alles overzichtelijk

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. We gaan in principe uit van inschaling in schaal 9 (€ 2.968 - € 4.078) maar sluiten schaal 10 (€ 2.836 - € 4.474) niet uit voor iemand met veel ervaring en de wens grote verantwoordelijkheid te krijgen in het project. Het betreft een tijdelijke functie, in de eerste instantie tot en met juni 2022, er bestaat een mogelijk mogelijkheid tot verlenging tot december 2022.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 28—32 uur per week
 • €2968—€4474 per maand
 • ESSB/20211112

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you