Collectiemedewerkers - IISG-KNAW - Amsterdam

Collectiemedewerkers - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 17 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je belangstelling voor sociale en politieke geschiedenis van de twintigste eeuw? Vind je het leuk om met originele bronnen te werken en werk je graag in een wetenschappelijke omgeving, dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren.

Functieomschrijving

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is per direct op zoek naar twee collectiemedewerkers. 

Je komt te werken in een projectteam dat deel uitmaakt van de afdeling Data- en Collectiemanagement. Het IISG voert in samenwerking met de FNV een groot project uit om het historisch erfgoed van de vakbond en haar voorlopers veilig te stellen en toegankelijk te maken. In dat kader worden de archieven en andere historische collecties van de vakbonden (en organisaties die opgingen in de FNV, zoals het NVV) door het IISG verzameld, geordend en beschreven. 

In deze functie

 • orden je en beschrijf je de archieven van de FNV, het NVV en de daarmee verbonden vakbonden, organisaties en medewerkers. 
 • werk je in een enthousiast team van vier projectmedewerkers, die voor een prettige werksfeer zorgen. 
 • werk je nauwkeurig, snel en doortastend en schrik je niet van grote hoeveelheden te verwerken materiaal. 
 • kun je je goed aan planningen houden en houd je het overzicht. Je denkt graag mee hoe het materiaal efficiënter verwerkt kan worden.
   

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen we van je?
Je hebt een relevante archiefopleiding afgerond op HBO-niveau (bij voorkeur Archiefschool of Reinwardt Academie) of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau. Je bent vertrouwd met informatietechnologie en het gebruik van internationale beschrijvingsstandaarden, met name EAD. Je werkt vlot en nauwkeurig en je kunt goed in een team samenwerken. 
 

Arbeidsvoorwaarden

In ruil daarvoor bieden wij:
De aanstelling bij de KNAW is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt in het eerste jaar € 2.367,-- en loopt op tot € 3.196,-- (schaal 7 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. Een flexibele invulling van de werktijden behoort tot de mogelijkheden (uiteraard wanneer de werkzaamheden dat toelaten).
 

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Waarom werken bij het KNAW Humanities Cluster?
Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. 
Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. Daarnaast delen zij ook een afdeling Digitale Infrastructuur.

Het IISG is verdeeld in twee afdelingen: Onderzoek en Data & Collecties. De laatste is verdeeld in: collectievorming, registratie, verrijking en publieksdiensten. Binnen de afdeling publieksdiensten bieden we dienstverlening aan de gebruikers van de collecties in onze studiezaal en online via onze digitale kanalen.
 

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 30.4 uur per week
 • €2367—€3196 per maand
 • HBO
 • AT2021-173

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you