Docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 24 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie Ontwikkelings- en onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor een functie van Docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Functieomschrijving

De masterprogramma’s Child and Adolescent Psychology en School Psychology in Leiden trekken ruim 90 studenten per jaar. Het programma wordt in het Engels gedoceerd, met uitzondering van het onderwijs in klinische vaardigheden voor Nederlandse studenten. De staf participeert ook in het bachelor programma, dat zowel in het Nederlands als het Engels wordt gedoceerd.

Werkzaamheden
Je draagt ​​bij aan het onderwijs van de sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, op bachelor- en masterniveau. Het onderwijs betreft vaardigheidstrainingen in psychotherapie en psychodiagnostiek in kleine groepen (<15 studenten) in de masteropleiding, en coordinatie en eventueel colleges van psychodiagnostiek en vaardigheden in de bachelor. Daarnaast vormt stagebegeleiding en coordinatie een belangrijk onderdeel van het pakket.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 

 • Afgestudeerd in de ontwikkelingspsychologie of verwante opleiding;
 • Kennis van psychopathologie;
 • Pluspunten (en vereisten voor sommige cursussen):

 • Een academische promotie;
 • Registratie als GZ-psycholoog (BIG) of gedragstherapeut (VGCT) of werkervaring in de GGZ;
 • Ervaring met het doen van en/of doceren over wetenschappelijk onderzoek;
 • Basis Kwalificatie Onderwijs.
 •  
 • Affiniteit met onderwijs op academisch niveau;
 • Goede beheersing van Engels en Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Een gevarieerd en aantrekkelijk palet van werkzaamheden in een actieve en ambitieuze onderwijs- en onderzoeksomgeving. Het salaris is afhankelijk van het takenpakket en van uw kwalificaties, registraties en ervaring. Docenten worden aangesteld in schaal 10, minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je gepromoveerd bent of geregistreerd als GZ-psycholoog behoort salarisschaal 11 tot de mogelijkheden, maximaal € 5.127,- per maand bij een fulltime dienstverband. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

BKO
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Werkgever

Leiden University

Binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen wordt kwalitatief hoogwaardig onderzoek gedaan en een breed en disciplinair onderwijsprogramma aangeboden, gericht op het vergroten van ons inzicht in actuele ontwikkelingen in de samenleving. De faculteit bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 850 medewerkers. Zie voor meer informatie de website van de Faculteit van Sociale wetenschappen.

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. Ook de Faculteit Sociale Wetenschappen streeft er naar om een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zich thuis kan voelen en ontwikkelen.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • Gepromoveerd
 • 21-374

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you