Twee Postdocs project Toezicht op organisatienetwerken (0,5 fte), 4 jaar

Twee Postdocs project Toezicht op organisatienetwerken (0,5 fte), 4 jaar

Geplaatst Deadline Locatie
25 nov 23 jan Tilburg
Tilburg School of Economics and Management is op zoek naar Twee Postdocs voor het project Toezicht op organisatienetwerken in de domeinen Onderwijs, Zorg, Sociaal wonen en Veiligheid (EISON)

Functieomschrijving

Veel maatschappelijke vraagstukken zijn alleen op te lossen als betrokken organisaties met elkaar samenwerken. Nauwe samenwerking, veelal in netwerken, is vooral noodzakelijk als complexe vraagstukken  - meervoudige maatschappelijke problemen - aan de orde zijn die niet vanuit één discipline, domein of beleidssector kunnen worden opgelost. Te denken valt bijvoorbeeld aan maatschappelijke vraagstukken rond de kwaliteit van leven (gezondheid, wonen, werk), mobiliteit, armoede, sociale integratie, duurzaamheid of leefbaarheid. Steeds vaker vindt bij dit type vraagstukken samenwerking in zogeheten organisatienetwerken plaats. Via deze organisatienetwerken kunnen resultaten worden bereikt die geen van de partners afzonderlijk zou kunnen bereiken. De organisatie-, coördinatie- en governance-instrumenten die we ter beschikking hebben zijn echter vooral geënt op de klassieke zelfstandig opererende organisatie. Het bestaande toezicht is niet geschikt voor dit soort netwerken. Er is dringend behoefte aan kennis over hoe er bijvoorbeeld toezicht gehouden kan worden in en op organisatienetwerken.
 
Het onderzoeksproject richt zich op het – samen met de praktijkpartners – ontwikkelen van werkzame innovatieve toezichtarrangementen voor organisatienetwerken. Dit gebeurt via de methode van designreserch en actie-onderzoek. De kennis uit dit onderzoek wordt daarnaast vertaald in een toolbox voor toezichthouders en een onderwijsmodule. In het onderzoek werken Tilburg University, de Vrije Universiteit Amsterdam, vier rijksinspecties, drie brancheverenigingen van interne toezichthouders en acht organisatienetwerken samen. Deze netwerken bevinden zich in de domeinen onderwijs, zorg, sociaal wonen en veiligheid. Het onderzoek is een van de door NWO gehonoreerde onderzoeksprojecten in het programma ‘Vernieuwing van toezicht’.

Als Postdoc maak je deel uit van een actieve onderzoeksgroep aan Tilburg University en de Vrije Universiteit Amsterdam rond het thema ‘governance van organisatienetwerken’. Deze onderzoeksgroep is nauw verbonden met een netwerk van toezichthouders en professionals in de domeinen onderwijs, zorg, sociaal wonen en veiligheid.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

De Postdoc:

 • met grondige vaardigheden op het gebied van het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek
 • ervaring met design research is van voordeel
 • heeft ervaring en belangstelling voor het publiceren in internationale of nationale wetenschappelijke tijdschriften
 • is gepromoveerd
 • heeft kennis van of affiniteit met twee of meerdere domeinen die in het onderzoek zijn betrokken
 • is in staat om een dragende rol in de uitvoering van het daadwerkelijke netwerkonderzoek in een of meerdere domeinen op zich te nemen
 • is actief bij de disseminatie van kennis en het ontwikkelen van de toolbox en de onderwijsmodule
 • beschikt over organisatorisch vermogen
 • is in staat soepel op hoog amtelijk niveau te communiceren
 • is in staat is te schakelen tussen praktijk, beleid en wetenschap.

Een van de postdocs heeft een bijzondere affiniteit met het onderwijsdomein.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: periode van 4 jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren. 
Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst aan voor een periode van vier jaar en 0,5 fte in de functie van Postdoc (Onderzoeker 3). Het bruto salaris varieert tussen €3.807 - €5.211 bruto per maand (full time) op basis van schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Voor een van de postdocs behoort standplaats Amsterdam tot de mogelijkheden. Kijk op Werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Werken bij Tilburg University betekent deel uitmaken van een hechte, internationaal georiënteerde gemeenschap die bestaat uit ruim 2.000 medewerkers en circa 20.000 studenten. Onze campus is uniek door de compacte opzet en bosrijke omgeving. De lijnen tussen medewerkers onderling en tussen medewerkers en studenten zijn kort. Onze wetenschappers werken veelal multidisciplinair en we participeren in verschillende toonaangevende regionale en internationale netwerken. Verder beschikken we over de nieuwste (digitale) onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten en allerlei voorzieningen op het gebied van cultuur, sport en ontspanning. De ondersteuning voor onderzoek, onderwijs en valorisatie is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven divisies waaronder de divisie Human Resources.

Afdeling

Tilburg School of Economics and Management

Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) staat hoog aangeschreven. Het onderzoek, verenigd in CentER, behoort tot de Europese top. De Bachelor- en Masteropleidingen, waarvan er drie Bachelors en zestien Masters volledig in het Engels worden verzorgd, staan op de internationale kaart met het in 2002 verworven AACSB-keurmerk. Medewerkers en studenten vormen een ambitieuze, internationale gemeenschap.
Tilburg School of Economics and Management

Additionele informatie

Informatie
Meer informatie over de vacature kan worden verkregen via Professor Patrick Kenis via e-mail: P.N.Kenis@tilburguniversity.edu

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie
 • max. 20 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • 18575

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk 31 december 2021 online op deze functie. Richt je motivatiebrief aan prof.dr. Patrick Kenis en voeg een CV toe.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk 31 december 2021 online op deze functie. Richt je motivatiebrief aan prof.dr. Patrick Kenis en voeg een CV toe.

Solliciteer uiterlijk op 23 jan. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).