Controller (0,8-1,0 fte)

Controller (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 31 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus Universiteit zoekt binnen de afdeling Controlling Services een controller. Als controller maak je deel uit van het MT van de betreffende dienst. Daarnaast wordt een proactieve bijdrage verwacht in het door ontwikkelen van de financiële functie binnen de EUR.

Functieomschrijving

In de rol van controller wordt een proactieve houding verwacht ten aanzien van het optimaliseren en professionaliseren van de financiële processen. Ook bent je (eind)verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van periodieke financiële rapportages budgetten, forecast, investeringsvoorstellen, business cases, kostprijsberekeningen en het jaarrekeningtraject. Je ondersteunt en adviseert de dienstdirecteur waar nodig met het realiseren van verantwoordingsrapportage over afdelingen en projecten. Tevens ben je verantwoordelijk voor het op orde houden en proactief aanpassen aan de behoefte van bestuur en directie bij o.a. het inrichten van de rapportage structuur (management informatie, KPI rapportages) en meerjarige forecast. Je bent een sparringpartner voor het managementteam en je begeleidt het MT in het proces rondom risicomanagement. Je levert daarnaast een bijdrage aan EUR brede verbeterprojecten op het gebied van financiën, informatievoorziening en control.

Binnen Controlling Services werken wij met roulerende portefeuilles. In eerste instantie zal je werkzaam zijn voor de dienst Real Estate & Facilities.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO+- of WO-diploma, bij voorkeur in de richting van controlling, bedrijfseconomie of een andere relevante richting;
 • Je hebt een aantal jaar ervaring als controller of een vergelijkbare functie;
 • Je bent een analytische denker;
 • Je werkt uitstekend samen in verschillende (multidisciplinaire) teams;
 • Je bent communicatief sterk;
 • Je bent constructief kritisch en oplossingsgericht;
 • Je bent organisatiesensitief: je bent je bewust van de belangen binnen een organisatie en schakelt snel met mensen op verschillende niveaus.

Competenties

 • Zelfstandig;
 • Conceptueel en analytisch;
 • Proactief en neemt verantwoordelijkheid;
 • Overtuigingskracht- en realisatiekracht;
 • Focus op sturing;
 • In staat om te gaan met tijdsdruk en deadlines;
 • Resultaatgericht en organisatiesensitief;
 • Maatschappelijk betrokken, ondernemend, gericht op samenwerking, verbindend en ruimdenkend;
 • Communicatief vaardig in zowel woord als geschrift in de Nederlandse en Engelse taal (aantoonbaar B2-niveau conform CEF).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste dienstverband. De functie bedraagt 0,8 FTE tot 1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.807,00 en € 5.922,00 bruto per maand (schaal 11-12).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk opleidingsbudget. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De dienst Financial Services (FIN)

De dienstverlening van Dienst Finance Services is georganiseerd in een 3-tal afdelingen: Financial Transaction Office (FTO), Monitoring & Reporting (M&R) en Controlling Services (CS).

De controllers binnen de afdeling Controlling Services zijn werkzaam voor de ondersteunende diensten van de EUR. De diensten die geleverd worden vanuit Controlling Services zorgen dat de dienstdirecteuren optimaal ontzorgd en ondersteund worden op het gebied van control.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €3807—€5922 per maand
 • HBO+
 • PRO/FIN/29112021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you