Universitair Docent (Ortho-)Pedagogiek (2 x 0,7-1 fte)

Universitair Docent (Ortho-)Pedagogiek (2 x 0,7-1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 9 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie Jeugd en Gezin van het Department of Psychology, Education & Child Studies bij de Erasmus Universiteit Rotterdam zoekt twee universitair docenten (UDs) voor het versterken van de afdeling op onze strategische thema's.

Functieomschrijving

We zoeken twee UDs met ieder hun eigen profiel: De eerste UD heeft een eigen onderzoekslijn waarin methodologisch en theoretische innovaties in het veld samenkomen. De tweede UD is een bruggenbouwer tussen wetenschap en de pedagogische praktijk en heeft een onderzoekslijn met klinische impact.

Als UD kom je te werken binnen de sectie Jeugd en Gezin. Deze sectie bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste collega’s die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek in de (ortho)pedagogiek. Samen werken wij aan diverse onderzoeksprojecten en coördineren het onderwijs voor studenten van de Bachelor en Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen. Ook dragen wij bij aan maatschappelijke impact. Voor meer informatie zie: https://www.eur.nl/essb/onderzoek/jeugd-familie

Als Universitair Docent (UD) werk je aan je eigen innovatieve onderzoekslijn die aansluit bij het bredere onderzoeksprogramma van de sectie. Dit is gericht op 1) het begrijpen van de ontwikkeling van kinderen/adolescenten, gezinnen en hun omgeving, 2) het ondersteunen van ouders en professionele opvoeders door interventies en evidence-based advies en 3) het toepassen van dynamische en complexe onderzoeksmethoden (waaronder experimentele en longitudinale designs, observaties en experience sampling methoden). Ook speel je een rol als dagelijks begeleider voor aio’s en/of postdocs bij lopende of nieuwe projecten. Je schrijft, tot slot, beurzen aan die passen bij jouw eigen profiel om je onderzoekslijn uit te bouwen. De collega’s helpen je in je ontwikkeling hierin.

Als Erasmiaanse onderzoeker lever je ook een bijdrage aan de positieve maatschappelijke impact van onderzoek. Onze sectie ziet groot belang in samenwerking met kinderen en jongeren, ouders, scholen, jeugdzorg- en onderwijsprofessionals en andere maatschappelijke partners. Als UD draag je bij aan wetenschapscommunicatie en impactactiviteiten van de sectie. Wij bieden je hiervoor een trainingsprogramma aan.

In samenwerking met collega’s van de sectie werk je aan kwalitatief hoogstaand onderwijs aan studenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen, zoals stage en scriptiebegeleiding, en inhoudelijke vakken (zie https://www.eur.nl/essb/bachelor/pedagogische-wetenschappen voor ons curriculum). Je inspireert en motiveert onze studenten om het beste uit zichzelf te halen. Als je kansen ziet, innoveer je je onderwijs. Heb je nog geen BKO? Dan stellen we je in staat deze te halen in je eerste jaar.

Praktische invulling. De standaard verhouding tussen onderzoek en onderwijs is 40:60. Met externe middelen kan onderzoekstijd worden verhoogd. We zoeken voor elke collega naar een takenpakket (coördinerende en uitvoerende taken) dat zo goed mogelijk aansluit bij de interesses, competenties en ervaringen. Het onderwijs wordt verzorgd in het Nederlands.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Onderzoek

 • Gepromoveerd in de pedagogiek of verwante discipline en enige jaren postdoctorale ervaring;
 • Een eigen onderzoekslijn op internationaal competitief niveau, blijkend uit creatieve en innovatieve publicaties;
 • Een sterk narratief CV waaruit de eigen ontwikkeling en profilering blijkt;           
 • Een kansrijk profiel voor het aanschrijven van externe fondsen voor onderzoek. Bewezen ervaring in het verkrijgen van beurzen is een pre;
 • Ervaring met Open Science (o.a., preregistratie) en/of is bereid een voorloper hierin te worden;
 • Voor Profiel 1: Een specialisatie in (intensief) longitudinale dataverzameling (bijv. observaties, n=1 designs, of experience sampling methoden) en analyse en/of dynamische systeemmodellen.

Onderwijs                              

 • In het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid om deze in het eerste jaar te behalen;
 • Affiniteit en ervaring met het creatief vormgeven, coördineren en uitvoeren van (academisch) onderwijs, blijkend uit positieve onderwijsevaluaties en/of succesvolle voorbeelden van onderwijsinnovaties;
 • Voor Profiel 2: Bekwaam om cursussen op het gebied van orthopedagogiek (o.a. diagnostiek, behandeling) te verzorgen.

Impact                                             

 • Een onderzoek- en/of praktijknetwerk dat in staat stelt om deel te nemen in interdisciplinaire samenwerkingen en consortia is een pre;  
 • Voor Profiel 2: Een klinische kwalificatie (bijv. Orthopedagoog Generalist of GZ psycholoog) is een pre.     

Team en leiderschap                       

 • Helpt graag collega's, deelt graag kennis en kunde, inspireert;
 • Heeft een eigen visie op academisch leiderschap en wil hierin ontwikkelen;
 • Slaat graag nieuwe bruggen tussen disciplines, afdelingen en mensen;
 • Ervaring als dagelijkse begeleider van PhD-studenten of andere jonge onderzoekers is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3807, - en € 5211, - bruto per maand (schaal 11 ). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Universitair docent
 • 28—40 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • ESSB/20212911

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you