Wetenschap coördinator mariene onderzoeksfaciliteiten

Wetenschap coördinator mariene onderzoeksfaciliteiten

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 28 jan 't Horntje, Texel

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als wetenschap coördinator bij het NIOZ speel je een sleutelrol in het organiseren van zeegaand onderzoek in de breedste zin van het woord. Je bent het eerste aanspreekpunt voor Nederlandse mariene wetenschappers die zeegaand onderzoek willen doen.

De vacature
In deze functie speel je een coördinerende rol in het organiseren van zeegaand onderzoek in de breedste zin van het woord. Je bent het eerste aanspreekpunt voor Nederlandse mariene wetenschappers die zeegaand onderzoek willen doen. Je adviseert over de zeegaande component van in te dienen onderzoeksvoorstellen en ondersteunt de onderzoekers bij het realiseren van de expedities wanneer hun voorstel is goedgekeurd. Je bent verantwoordelijk voor de inzetplanning van de schepen en het materieel ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, een en ander in overleg met de onderzoekers en de Nationale Vaarcommissie. Ook adviseer je op verzoek de NIOZ directie over beleidszaken aangaande zeegaand onderzoek en ondersteun je de overige groepen binnen NMF wanneer dat nodig is.

Daarnaast vertegenwoordig je NMF en participeer je in (inter)nationale overleggen en platforms zoals de Ocean Facilities Exchange Group (OFEG), European Research Vessel operators (ERVO), International Research Ship operators (IRSO), waarin wordt gesproken over operationele aspecten van het onderzoek op zee. De OFEG groep omvat onze belangrijkste Europese partners, waarmee Nederland scheepstijd deelt in een pool via een barter systeem. Hierdoor kunnen Nederlandse onderzoekers meevaren op schepen van de partners en op deze wijze onderzoek verrichten op plaatsen die voor onze schepen moeilijk bereikbaar zijn.

NMF werkt met Marine Facilities Planning (MFP), het online platform waarin aanvragers van zeegaand onderzoek worden begeleid. Ook wordt MFP gebruikt voor de planning van de inzet van schepen, personeel en apparatuur. Als applicatiebeheerder van MFP ben je de sparringpartner bij de verdere ontwikkeling van de software en nieuwe functionaliteit ten behoeve van de Nederlandse en internationale gebruikers van MFP.

Specificaties

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Functie-eisen

Je hebt een relevante (marien) wetenschappelijke academische opleiding en ervaring in het zeegaand marien onderzoek. Je bent in het bezit van goede sociale vaardigheden, voor het onderhouden van nationale/internationale contacten. Gezien de positionering van NIOZ en NMF in het internationale veld is een goede beheersing van de Engelse taal een must.

Uiteraard beschik je over goede communicatieve, administratieve en sociale vaardigheden. Je kunt de juiste prioriteiten stellen, planmatig werken, functioneert goed binnen een team, maar kunt ook uitstekend zelfstandig werken. Je hebt belangstelling voor schepen en onderzoeksapparatuur en affiniteit met de techniek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband.

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van één jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO-WVOI (salarisindicatie: max. schaal 11). Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband mag je rekenen op 42 vakantiedagen, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

Werkgever

Koninklijk Nederlands Instituut voor onderzoek der Zee

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor onderzoek der Zee (NIOZ) is het grootste instituut van
NWO-I en doet als nationaal oceanografisch instituut al 145 jaar zeegaand onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk belangrijke vraagstukken over het functioneren van oceanen en zeeën. Daarnaast beheert het NIOZ zeegaande apparatuur en schepen voor de Nederlandse onderzoek gemeenschap, draagt het bij aan innovatief, multidisciplinair fundamenteel en grensverleggend toegepast zeeonderzoek en aan onderwijs en beleidsontwikkeling, op nationaal en internationaal niveau. Sinds 2012 heeft het NIOZ, waar ca. 50 vaste wetenschappers op een totaal van ca. 180 vaste en ca. 120 tijdelijke medewerkers werken, twee vestigingen. De hoofdvestiging bevindt zich op Texel (TX) en een dochterinstelling is gevestigd in Yerseke (YE). Voor meer informatie zie NIOZ.

Afdeling

Nationale Mariene Faciliteiten (NMF)

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) omvat alle NIOZ-activiteiten betreffende vaarvoorbereiding en ondersteuning van het Nederlandse zeeonderzoek. Deze activiteiten betreffen o.a. beheer en onderhoud van de schepen in de vloot, zeegaande apparatuur, planning van vaarschema’s en ondersteuning van onderzoekers bij de voorbereiding van missies op onderzoeksschepen en veldwerk.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT 2021-26

Werkgever

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Landsdiep 4, 1797 SZ, 't Horntje, Texel

Bekijk op Google Maps

Interesting for you