Junior onderzoeker (0,8 - 1,0 fte, 3 jaar)

Junior onderzoeker (0,8 - 1,0 fte, 3 jaar)

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 17 jan Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University en Instituut Verbeeten zijn op zoek naar een junior onderzoeker. De gewenste indiensttredingsdatum is 1 februari 2022.

Functieomschrijving

Project "Onderzoek naar stress en hartziekte tijdens Nucleair Onderzoek"
Het project betreft een samenwerkingsverband tussen de afdeling Nucleaire Geneeskunde van Instituut Verbeeten en het departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University. Het project is erop gericht om de wisselwerking tussen psychische factoren (met name angst en ervaren stress) en hartziekte te onderzoeken bij patiënten die diagnostische procedures ondergaan voor hartaandoeningen (myocard ischemie). Daarbij zullen gender en geslachtsverschillen geëvalueerd worden met daarnaast een focus op hoe de ‘test omgeving’ tijdens nucleair geneeskundig onderzoek door patiënten ervaren wordt.

In het eerste jaar wordt u aangesteld bij Instituut Verbeeten, in het tweede en derde jaar bij Tilburg University. 

Er zijn mogelijkheden om deze aanstelling met een promotietraject te combineren.

Functieomschrijving
Als junior onderzoeker houdt u zich bezig met:

  • Het verzamelen van onderzoeksgegevens, waaronder interviews met patiënten, artsen en andere gezondheidsprofessionals, vragenlijsten en medische achtergrondinformatie.
  • Het analyseren van de verzamelde gegevens.
  • Het schrijven van wetenschappelijke artikelen en presenteren op (inter)nationale conferenties.

In jaar 1 is de aanstellingsomvang 1,0 fte op het project (minder fte is bespreekbaar, doch de minimale aanstellingsomvang is 0,8 fte). In jaar 2 en jaar 3 is de aanstellingsomvang op het project 0,8 fte. Dit kan wellicht met onderwijstaken worden aangevuld tot een aanstellingsomvang van 1,0 fte.

Als deel van uw werkzaamheden participeert u in het onderzoeksprogramma van het departement Medische en Klinische Psychologie en het Center of Excellence CoRPS.  

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • U bent in bezit van een masterdiploma in de Sociale Wetenschappen, zoals Psychologie (medische of klinische psychologie), Gezondheidswetenschappen, of een research master op een gebied dat betrekking heeft op het raakvlak van geneeskunde en gedragswetenschappen.
  • U hebt affiniteit met de onderwerpen psychologie, patiëntgebonden onderzoek, technologie en gezondheid, en onderzoeksmethodologie.
  • U bent consciëntieus, zelfstandig, proactief, ambitieus en kunt goed functioneren onder tijdsdruk.
  • U heeft zelfvertrouwen en beschikt over een goed doorzettingsvermogen.
  • U bent sociaal, communicatief vaardig, relatiegericht en kan goed met anderen samenwerken.
  • U heeft een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels.
  • U heeft aantoonbare ervaring met patiënt-gebonden onderzoek en data-analyse programma’s, zoals SPSS en/of R.

Arbeidsvoorwaarden

Instituut Verbeeten – jaar 1
De collectieve arbeidsvoorwaarden van de cao ziekenhuizen zijn van toepassing. Wij bieden u in jaar 1 een positie aan in de functie van onderzoeker met salarisniveau schaal FWG 45. Het salaris in schaal FWG 45-1 bedraagt € 2.464,00 bruto per maand bij een voltijdse aanstelling (36 uur per week).  Het betreft een aanstelling voor de duur van 12 maanden.   

Tilburg University – Jaar 2 en 3
Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket en streeft naar een goede balans tussen werk en privé. De collectieve arbeidsvoorwaarden voor Nederlandse universiteiten zijn van toepassing. Wij bieden u in jaar 2 en 3 een positie aan in de functie van onderzoeker 4 met salarisniveau in schaal 10 Het salaris bedraagt op dit moment in het eerste jaar € 2.836 bruto per maand bij een voltijdse aanstelling.  Het betreft een aanstelling voor de duur van 24 maanden.   

Tilburg University past beleid voor gelijke beloning toe en bevordert een transparant salaris voor mannen en vrouwen door het toepassen van vastgestelde criteria op basis van de ervaring van de kandidaat.

Werkgever

Instituut Verbeeten

Instituut Verbeeten levert medisch specialistische zorg op het gebied van Radiotherapie en Nucleaire Geneeskunde. De afdeling Nucleaire Geneeskunde bestaat uit een groep jonge, enthousiaste en actieve medewerkers. Om alle onderzoeken te kunnen verrichten hebben wij de beschikking over twee dubbelkops gammacamera’s met CT-mogelijkheid (SPECT/CT) en een PET/CT camera. De bereiding van radiofarmaca wordt gedaan door medisch nucleair werkers in een laboratorium wat aan de huidige GMPz-eisen voldoet. De afdeling heeft de beschikking over drie therapiekamers. Meer informatie over Instituut Verbeeten vindt u op: www.verbeeten.nl.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences
Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Gezondheid, Organisatie en de Verhouding staat-burger-maatschappij. Met een inspirerende werkomgeving daagt de faculteit haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. 
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

 

Afdeling

Departement Medische en Klinische Psychologie

Het departement bestaat uit een groep hechte, enthousiaste onderzoekers die als drijfveer hebben om de kwaliteit van leven van mensen met psychische en/of somatische klachten verbeteren. 
Ons onderzoek richt zich voornamelijk op welke levensstijlen enerzijds en  welke persoonlijkheidskenmerken anderzijds samenhangen met psychische, somatische, of psychosomatische klachten, en via welke psychologische of biologische mechanismen dit verloopt. Ook kijken wij naar hoe we die mechanismen kunnen beïnvloeden om de klachten te kunnen voorkomen (preventie), of deze in frequentie en/of intensiteit terug te dringen (behandeling).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 18788

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you