Studieloopbaanadviseur

Studieloopbaanadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 20 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een enthousiaste loopbaanprofessional die studenten wil begeleiden bij de volgende stap in hun loopbaan? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als studieloopbaanadviseur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van bachelor en masterstudenten bij de transitie van studie naar werk. Dit doe je in één-op-één gesprekken, door het geven van workshops en het organiseren van events. Je staat daarbij in nauw contact met alumni. De workshops, events en gesprekken worden zowel in het Nederlands als in het Engels gehouden.

Jouw taken
  • Organiseren en uitvoeren van activiteiten gericht op de beroepsvoorbereiding van (internationale) studenten, zoals individuele gesprekken (o.a. cv en sollicitatiebrief, oefensollicitatiegesprekken, LinkedIn, loopbaanoriëntatie) en het verzorgen van workshops;
  • Het organiseren en coördineren van evenementen voor (internationale) studenten, o.a. in samenwerking met alumni;
  • In teamverband evalueren en door ontwikkelen van de door jou verzorgende workshops/events/gesprekken.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Academische opleiding
  • Ervaring met coaching van (internationale) studenten en/of starters op de arbeidsmarkt
  • Ervaring met het geven van workshops gericht op de beroepsvoorbereiding van studenten in zowel het Nederlands als het Engels
  • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Engels en Nederlands
  • Goede organisatorische kwaliteiten
  • Flexibele netwerker, gericht op samenwerking

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.968 (schaal 9) en maximaal €4.078 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: (Studie)loopbaanadviseur 2 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • goede en voordelige sportfaciliteiten
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en inclusiviteit bijdragen aan een verrijking van onderwijs en onderzoek. We verwelkomen daarom graag mensen die met hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus. Om die reden nodigen wij kandidaten met een migratieachtergrond nadrukkelijk uit om te solliciteren op vacatures binnen onze universiteit.


Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
Over het Career Office
Het Career Office ondersteunt studenten bij een succesvolle voorbereiding op hun toekomstige loopbaan. De career services zijn zowel gericht op de Nederlandse als internationale studenten. Het Career Office bestaat op dit moment uit twee studieloopbaanadviseurs en een communicatiemedewerker en is onderdeel van het team “Studieadvies, Career Office en studentenactiviteiten” (één van de drie teams binnen het Onderwijsbureau van de faculteit)

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • max. 24 uur per week
  • €2968—€4078 per maand
  • Gepromoveerd
  • 8776

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you