Onderzoeker / Projectleider Food Processing Technology

Onderzoeker / Projectleider Food Processing Technology

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 16 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een ervaren, initiatiefrijke en inhoudelijk sterke onderzoeker / projectleider Food Processing Technology die bijdraagt aan de uitbreiding van ons onderzoeksportfolio op het gebied van duurzaam, gezond en veilig voedsel en de hiervoor benodigde processen en technologieën.

Wil jij onderdeel zijn van een uitdagende researchomgeving en werken aan oplossingen voor de grote uitdagingen in ons voedselsysteem op het gebied van duurzaamheid, voedselkwaliteit en gezonde voeding? Dan is Wageningen University & Research (WUR) de ideale plaats voor jou!


Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen UR, biedt jou een uitdagende en marktgerichte omgeving waar gemotiveerde wetenschappelijke professionals onderzoek uitvoeren voor bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De Food Technology groep ontwikkelt innovatieve kennis en technologieën waarmee gezonde, veilige en duurzame producten gemaakt kunnen worden met gebruik van minder grondstoffen en energie.

Voorbeelden hiervan zijn technieken voor milde conservering, geavanceerde texturering of valorisatie van reststromen, steeds gericht op een optimale productkwaliteit en behoud van microbiologische veiligheid. Het is jouw rol om de wetenschappelijke ontwikkelingen in het werkveld toe te passen in onderzoeksprojecten, waarbij je gebruik maakt van de samenwerkingsmogelijkheden die het ecosysteem van WUR, de Wageningen Campus en ons uitgebreide kennis- en bedrijfsnetwerk biedt.

Wat ga je doen?
Als onderzoeker / projectleider Food Processing Technology houd je je onder andere bezig met:
 • het uitvoeren van en leiding geven aan multidisciplinaire toegepast-wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het gebied van levensmiddelenprocestechnologie;
 • het samen met collega's uitwerken en samenvatten van onderzoeksresultaten tot (deel-) rapportages, publicaties en presentaties voor onze opdrachtgevers;
 • het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe proposities en projectvoorstellen op basis van de ontwikkelingen en trends in het werkveld, bijvoorbeeld op het gebied van milde conservering, structurering en (microbiologisch) veilige voedselverwerking;
 • het acquireren van nieuwe projecten op het gebied van duurzame en veilige verwerking van levensmiddelen, samen met het business development team.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • een ambitieuze collega die beschikt over overtuigingskracht, zelfstartend en kwaliteitsbewust is;
 • een afgeronde academische opleiding (Master of PhD) op een relevant gebied, b.v. levensmiddelen processing of chemische technologie, met enkele jaren werkervaring in de levensmiddelenindustrie of R&D-omgeving;
 • brede kennis van duurzame en veilige voedselverwerking en kennis van innovaties en trends op dit gebied;
 • een ervaren projectleider van toegepast-wetenschappelijke onderzoeksprojecten, met uitstekende communicatieve vaardigheden, en de vaardigheid om op alle niveaus met zowel klanten als de eigen organisatie te communiceren;
 • aantoonbare ervaring met het schrijven van toegepast-wetenschappelijke projectvoorstellen, b.v. binnen Europese of Topsector calls;
 • een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3391,-. tot maximaal € 5989,-. bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11/12). Bovendien is een aanstelling van 0,8 fte bespreekbaar.

Deze vacature betreft geen PHD positie.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Voeding
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • 824923

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you