Onderzoeker op het gebied van ICT voor gezondheid

Onderzoeker op het gebied van ICT voor gezondheid

Geplaatst Deadline Locatie
13 jan 16 jan Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We willen ons team graag versterken met een Onderzoeker op het gebied van ICT voor gezondheid.

Functieomschrijving

Typische werkdag
Je begint je werkdag bij RRD bij de koffieautomaat waar je je collega’s tegenkomt en een praatje maakt. Je collega’s bestaan uit promovendi, onderzoekers en projectmanagers die elk hun steentje bijdragen aan de multidisciplinaire projecten van RRD. Dit is dus gelijk de kans om die collega te vragen voor een protocol voor een usability test, of welk evaluatieprotocol nou eigenlijk het meest geschikt is voor de evaluatie van die virtuele coach.

Vervolgens ga je naar een online bijeenkomst van een Europees project. Hier overleg je met partners uit andere landen over de beste technische oplossing om verschillende sensoren (zoals activiteitensensoren, sensoren om luchtkwaliteit te meten) met elkaar te koppelen om zo beslissingsondersteuning voor longartsen mogelijk te maken. Je geeft ook  advies aan de junior onderzoeker (promovendus) die aan dit project werkt en machine learning toepast om chocola te maken van alle data.

Hierna ga je werken aan je eigen expertise. Je wilt graag dé expert worden op het gebied van sociale robotica binnen de revalidatiezorg. Daarom lees je de meest recente literatuur en schrijf je een document waarin je je plannen voor nieuwe innovaties en projecten uiteenzet. Dit bespreek je later met de collega’s binnen je afdeling zodat zij mee kunnen denken over je ideeën.

Voor de lunch heb je nog een overleg met de andere onderzoekers die zich bezighouden met acquisitie. Jullie bespreken de lopende aanvragen en je stelt voor om sociale robots te gebruiken in het voorstel om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Dit wordt enthousiast ontvangen en omdat je je wilt bekwamen in acquisitie spreek je af dat je dit gedeelte van de aanvraag schrijft onder leiding van een senior onderzoeker.

In de middag werk je aan een rapportage over het werk van het technische team aan een project, je visualiseert een architectuur en vertaalt de functionele gebruikerseisen (opgesteld door een projectpartner) naar technische eisen. Vervolgens prioriteer je deze met het projectteam en maak je samen met de ontwikkelaars een planning voor de technische ontwikkeling, onder leiding van de technische coördinator van het project.

Aan het einde van de dag neem je nog wat tijd om te kijken naar het concept artikel van een junior onderzoeker die je begeleidt. Dit spreek je met haar door en je motiveert haar om het manuscript af te ronden.

Je taken
We bieden een uitdagende en gevarieerde functie voor een informaticus (vergelijkbaar met een post-doc positie) waarin je in nationale en internationale projecten werkt. Je vertegenwoordigt het technische team van RRD en je overziet de technische ontwikkeling van eHealthinnovaties. Je vertaalt ontwerpeisen en use cases in technische architecturen en technische specificaties. Daarbij heb je als doel om te innoveren op het conceptuele en technische ontwerp. Je brengt dus ook veel creativiteit mee en je wilt graag een expertise op een onderwerp opbouwen (of verder uitbreiden). Je kunt hierbij denken aan Virtual Reality, Artificiële Intelligentie, personalisering of robotica. Je kunt innoveren in de vorm van (open source) technologie, wetenschappelijke publicaties, of via een combinatie.

Specificaties

Roessingh

Functie-eisen

Wat zoeken we
Een enthousiaste en gedreven onderzoeker met een interesse in het zorgdomein. Je bent gepromoveerd binnen de informatica of een gerelateerde discipline. Goede communicatievaardigheden en beheersing van het Engels (in woord en schrift) zijn een vereiste aangezien je met veel verschillende disciplines moet samenwerken in Nederland en Europa. Je hebt goede organisatievaardigheden, je bent precies en je kunt doorzetten.

Specifiek zijn we op zoek naar:

 • Een (bijna) afgeronde promotie in de informatica of een gerelateerd gebied
 • Creativiteit in conceptueel en technisch ontwerp
 • De vaardigheid om innovatiepotentieel te zien binnen het eHealth domein
 • Kennis van ICT-, applicatie- en database architectuur
 • Ervaring in ontwikkelen binnen Java, integratie met REST API’s
 • Een persoon met de ambitie om zichzelf te ontwikkelen en te groeien

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar, als we beide tevreden zijn na dit jaar kan het tijdelijke contract omgezet worden naar een vast contract.

Wat bieden we
Een uitdagende baan waarbij je begint als onderzoeker (vergelijkbaar met een post doc positie aan een universiteit). Het doel zal zijn om door te groeien naar een positie als senior onderzoeker. Hiervoor zul je je moeten bekwamen in acquisitie en zul je je eigen onderzoekslijn moeten uitwerken en in de praktijk moeten brengen. Hierbij zul je intensief worden begeleid door het team van senior onderzoekers en het afdelingshoofd eHealth.

De startdatum kiezen we samen. Aanvankelijk krijg je een contract voor één jaar voor 36 uur per week. Als we beide tevreden zijn na dit jaar kan het tijdelijke contract omgezet worden naar een vast contract. De functie valt onder de CAO ziekenhuizen. We bieden een salaris tussen de € 3322,- en € 4798,- per maand.

Werkgever

Roessingh Research and Development (RRD)

De eHealthgroep van Roessingh Research and Development (RRD) werkt in nationale en internationale consortia aan onderzoeksprojecten waarin innovatieve zorgtechnologie wordt ontworpen, ontwikkeld en geëvalueerd. De eHealthgroep heeft de expertise om het gehele traject van ontwikkeling uit te voeren: van functioneel- en technologisch ontwerp tot aan implementatie in de dagelijkse zorgpraktijk. Het doel in ons werk is om baanbrekende eHealthtechnologie te ontwikkelen middels hoogstaand onderzoek. We zorgen ervoor, in samenwerking met alle stakeholders, dat onze technologie ook succesvol wordt geïmplementeerd. Onze recente projecten waren zeer divers en richtten zich bijvoorbeeld op sociale robotica, machine learning voor het optimaliseren van patiëntdoorverwijzingen en motion tracking van revalidatieoefeningen.

Specificaties

 • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; IT
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €3322—€4798 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT Onderzoeker

Werkgever

Locatie

Roessinghsbleekweg 33b, 7522 AH, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you