Senior onderzoeker op het gebied van ICT voor gezondheid

Senior onderzoeker op het gebied van ICT voor gezondheid

Geplaatst Deadline Locatie
13 jan 16 jan Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We willen ons team graag versterken met een Senior onderzoeker op het gebied van ICT voor gezondheid.

Functieomschrijving

Typische werkdag
Je begint je werkdag bij RRD bij de koffieautomaat waar je je collega’s tegenkomt en een praatje maakt. Je collega’s bestaan uit promovendi, onderzoekers en projectmanagers die elk hun steentje bijdragen aan de multidisciplinaire projecten van RRD. Dit is dus gelijk de kans om die collega te vragen voor een protocol voor een usability test, en om even snel bij te praten met je promovendi.

Vervolgens ga je naar een online bijeenkomst van een Europees project. Hier overleg je met partners uit andere landen over de beste technische oplossing om verschillende sensoren (zoals activiteitensensoren, sensoren om luchtkwaliteit te meten) met elkaar te koppelen om zo beslissingsondersteuning voor longartsen mogelijk te maken. Als leider van de technische integratie van dit project, leid je deze meeting, waarbij je leunt op je ervaring in grote (inter)nationale projecten. Je zorgt ervoor dat alle partners zich kunnen vinden in de oplossing en vat samen welke partij welke acties onderneemt. Daarnaast bewaak je de belangen van RRD in het project.

Hierna ga je werken aan je eigen onderzoekslijn. Je bracht een expertise mee naar RRD en je wilt deze graag verder uitbouwen binnen de context van de revalidatiezorg. Daarom schrijf je een document waarin je je plannen voor nieuwe innovaties en projecten uiteenzet. Dit bespreek je ook met de andere onderzoekers zodat zij mee kunnen denken over je ideeën.

Voor de lunch heb je nog een overleg over de acquisitie. In het seniorteam  bespreken jullie de lopende aanvragen en je biedt je aan om de stukken over technologie-ontwikkeling te schrijven waarin je je innovatieve plannen kan verwerken. Ook wordt RRD gevraagd voor een nieuw voorstel over het gebruik van machine learning om vermoeidheid na kanker te verklaren. Na overleg, zal jij  dit voorstel namens RRD coördineren en neemt contact op met de leider van het voorstel in Spanje.

In de middag werk je aan een rapportage over het werk van het technische team aan een project, je visualiseert een architectuur en vertaalt de functionele gebruikerseisen (opgesteld door een projectpartner) naar technische eisen. Vervolgens prioriteer je deze met het projectteam en maak je samen met de ontwikkelaars een planning voor de technische ontwikkeling.

Aan het einde van de dag neem je nog wat tijd om te kijken naar het conceptartikel van één van je promovendi. Dit spreek je met haar door en je motiveert haar om het manuscript af te ronden.

Je taken
We bieden een uitdagende en gevarieerde functie voor een informaticus waarin je in nationale en internationale projecten werkt. Je vertegenwoordigt het technische team van RRD en je overziet de technische ontwikkeling van eHealth innovaties. Je vertaalt ontwerpeisen en use cases in technische architecturen en technische specificaties. Daarbij heb je als doel om te innoveren op het conceptuele en technische ontwerp. Je brengt dus ook veel creativiteit mee. Je kunt innoveren in de vorm van (open source) technologie, wetenschappelijke publicaties, of via een combinatie.

Specificaties

Roessingh

Functie-eisen

Wat zoeken we
Een enthousiaste en gedreven onderzoeker met een interesse in het zorgdomein. Je bent gepromoveerd binnen de informatica of een gerelateerde discipline. Je hebt een expertise op een voor RRD relevant gebied. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Virtual Reality, data science, Artificiële Intelligentie, personalisering of robotica. Goede communicatievaardigheden en beheersing van het Engels (in woord en schrift) zijn een vereiste aangezien je met veel verschillende disciplines moet samenwerken in Nederland en Europa. Je hebt goede organisatievaardigheden, je bent precies en je kunt doorzetten.

Specifiek zijn we op zoek naar:

 • Een afgeronde promotie in de informatica of een gerelateerd gebied
 • Enkele jaren ervaring in het werken in (of leiden van) grote (inter)nationale onderzoeks- of innovatieprojecten
 • Creativiteit in conceptueel en technisch ontwerp
 • De vaardigheid om innovatiepotentieel te zien binnen het eHealth domein
 • Kennis van ICT-, applicatie- en database architectuur
 • Ervaring in ontwikkelen binnen Java, integratie met REST API’s

Het plegen van acquisitie voor nationale en Europese onderzoeksprojecten zal een wezenlijk onderdeel zijn van deze baan. Ervaring met acquisitie is een pré. Mocht je dit niet hebben, maar wel de interesse en drive hebben om dit te leren, dan vragen we je om toch te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar, als we beide tevreden zijn na dit jaar kan het tijdelijke contract omgezet worden naar een vast contract.

Wat bieden we
Een uitdagende baan waarbij je begint als senior onderzoeker in een multidisciplinair en jong team. Het is een baan met veel vrijheid waarin je jezelf en RRD verder kunt ontwikkelen en op de kaart kunt zetten.

De startdatum kiezen we samen. Aanvankelijk krijg je een contract voor één jaar voor 36 uur per week. Als we beide tevreden zijn na dit jaar kan het tijdelijke contract omgezet worden naar een vast contract. De functie valt onder de CAO ziekenhuizen. We bieden een salaris tussen de € 3774,- en € 5620,- per maand.

Werkgever

Roessingh Research and Development (RRD)

De eHealthgroep van Roessingh Research and Development (RRD) werkt in nationale en internationale consortia aan onderzoeksprojecten waarin innovatieve zorgtechnologie wordt ontworpen, ontwikkeld en geëvalueerd. De eHealthgroep heeft de expertise om het gehele traject van ontwikkeling uit te voeren: van functioneel- en technologisch ontwerp tot aan implementatie in de dagelijkse zorgpraktijk. Het doel in ons werk is om baanbrekende eHealthtechnologie te ontwikkelen middels hoogstaand onderzoek. We zorgen ervoor, in samenwerking met alle stakeholders, dat onze technologie ook succesvol wordt geïmplementeerd. Onze recente projecten waren zeer divers en richtten zich bijvoorbeeld op sociale robotica, machine learning voor het optimaliseren van patiëntdoorverwijzingen en motion tracking van revalidatieoefeningen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; IT
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €3774—€5620 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT Senior onderzoeker

Werkgever

Locatie

Roessinghsbleekweg 33b, 7522 AH, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you