Onderwijscoördinator / Studieadviseur School of Humanities and Digital Sciences

Onderwijscoördinator / Studieadviseur School of Humanities and Digital Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
23 dec 30 jan Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Education Support Team van TSHD (Tilburg School of Humanities and Digital Sciences) is op zoek naar een Onderwijscoördinator / Studieadviseur in de omvang van 1,0 fte. Twee deeltijdposities van 0,4 fte en 0,6 fte zijn bespreekbaar.

Functieomschrijving

Als onderwijscoördinator heb je een centrale rol bij de onderwijsondersteuning en onderwijsorganisatie van een aantal TSHD-opleidingen. Je ondersteunt de opleidingsdirecteur bij aspecten van de onderwijsorganisatie, zoals de programmering van het onderwijs (curriculum – aanbod proces), de organisatie van klankbordgroepen, de introductiedagen en de diploma-uitreiking. Je monitort het verloop van het programma en signaleert knelpunten en je draagt bij aan de (praktische) optimalisering van het onderwijs. Je bent sparringpartner van de opleidingsdirecteur en geeft advies gericht op aanpassingen en verbeteringen. 

Als studieadviseur van de (pre-)masteropleidingen Data Science and Society  en de 
(pre-)masteropleidingen Filosofie ben je het eerste aanspreekpunt voor onze studenten. Je begeleidt en adviseert studenten over onderwerpen als studievoortgang, studiekeuze en loopbaanmogelijkheden. Je draagt op proactieve wijze bij aan de studiebegeleiding binnen TSHD. Je doet voorstellen voor aanpassingen in de begeleiding op grond van beleidsontwikkelingen binnen de universiteit en/of op basis van jouw eigen ervaringen binnen projecten als het mentoraat en de introductie-activiteiten. Je analyseert de instroom-, doorstroom en uitstroomgegevens van jouw cohorten en rapporteert je bevindingen. Je geeft Engelstalige voorlichting aan toekomstige en zittende studenten. Daarnaast adviseer je de Examencommissie over verzoeken van studenten.

Je opereert in een facultaire en universitaire beleidscontext, onder verantwoordelijkheid van de vice-decaan Onderwijs, het afdelingshoofd van het Education Support Team en de opleidingsdirecteuren van TSHD. Je werkt samen met de onderwijscoördinatoren, beleidsmedewerkers onderwijs, stagecoördinator en Career Services Officer binnen TSHD en met vertegenwoordigers uit andere afdelingen binnen Tilburg University. Binnen het Education Support Team wordt periodiek bekeken (o.a. ingegeven door studenteninstroom) welk opleidingenpakket toegekend wordt aan de diverse studieadviseurs / onderwijscoördinatoren binnen het team. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur binnen de wetenschapsgebieden van de School. Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring in het hoger onderwijs. Ervaring met onderwijscoördinatie en/of studieadvisering is een pré. Je bent efficiënt, accuraat en hebt een nauwkeurige werkhouding. Je stemt je communicatiestijl af op de situatie van de student en je hebt affiniteit met deze doelgroep. Je bent in staat om snel te kunnen schakelen tussen diverse partijen en hebt goed inzicht in processen. Je bent organisatorisch sterk en oplossings- en servicegericht. Je kunt uitstekend zelfstandig werken en zoekt ook de samenwerking met de andere collega’s binnen TSHD en binnen de universiteit. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO)) voor de duur van één jaar met, afhankelijk van het feitelijk functioneren en de beschikbare financiële middelen, uitzicht op een verlenging.

Het betreft een positie in het UFO-profiel onderwijscoördinator. Het salaris is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal €2846 tot maximaal €4490- bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast beschikt de universiteit over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een studiefaciliteitenregeling en de mogelijkheid uw arbeidsvoorwaarden deels individueel te beïnvloeden met behulp van een keuzemodel arbeidsvoorwaarden.
Wij streven naar een zo spoedig mogelijke indiensttreding.

Plaatsing in de organisatie
De aanstelling vindt plaats bij het onderdeel Academic Services van de dienst University Services. Van daaruit wordt je tewerkgesteld bij het Education Support Team van de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences.

Werkgever

Tilburg University

Academic Services
De divisie Academic Services (AS) van University Services biedt op gedreven en betrokken wijze onderwijs, onderzoek en valorisatieondersteuning. Denk hierbij aan onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, en administratieve ondersteuning van opleidingen, Graduate Schools en onderzoeksprogramma’s. Ook biedt Academic Services individuele ondersteuning aan studenten, PhD’s en wetenschappelijke staf. 
Academic Services

Education Support Team (EST)
Het Education Support Team (EST) van TSHD ondersteunt de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het onderwijsbeleid en onderwijsaanbod van TSHD. Het team doet dat voor (aanstaande) studenten, docenten, opleidingsdirecteuren en het Faculteitsbestuur van TSHD, in het bijzonder de vice-decaan onderwijs. 

Tilburg School of Humanities and Digital Sciences
Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (TSHD) verricht wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het vlak van de Communicatie- en Informatiewetenschappen, Cognitive Science and Artificial Intelligence, Data Science, Filosofie, Taal- en Cultuurstudies en Liberal Arts and Sciences (University College Tilburg). De faculteit kent vier departementen en een aantal onderzoeksinstituten. 
Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (link naar website: www.tilburguniversity.edu/nl/over/schools/tshd).

Specificaties

  • Onderwijs; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Beleid- en staf
  • max. 40 uur per week
  • €2846—€4490 per maand
  • Universitair
  • 19064

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you