Wetenschappelijk docent Rechtssociologie/Empirische bestudering van het recht (0,8-1,0 fte)

Wetenschappelijk docent Rechtssociologie/Empirische bestudering van het recht (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 dec 16 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Empirical Legal Studies is een van de speerpunten in het onderwijs en onderzoek van Erasmus School of Law.

Ter verzorging van het onderwijs in het Bachelorvak Empirical Legal Studies is Erasmus School of Law per 1 februari 2022 op zoek naar een wetenschappelijk docent Rechtssociologie/Empirische bestudering van het recht (0,8-1,0 fte).

Als u affiniteit heeft met het bestuderen van het recht vanuit een extern, empirisch perspectief en interesse in het verzorgen van onderwijs op dit gebied, dan is de deze functie echt iets voor u.

Functieomschrijving

Als Wetenschappelijk Docent Rechtssociologie/Empirische bestudering van het recht verricht u werkzaamheden op het terrein van het onderwijs binnen het Departement Law, Society and Crime. Dit is een van de vier departementen van Erasmus School of Law.

U verzorgt de coördinatie van het Bachelor 1-vak Empirical Legal Studies (onder leiding van ervaren docenten). Daarnaast bent u bereid coördinerende taken te verrichten voor het andere onderwijs van het Departement op het gebied van de rechtssociologie, criminologie, het strafrecht en het gezondheidsrecht.  

Verder kunt u ingezet worden als onderzoeker binnen lopend onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Departement, in het bijzonder onderzoek met een empirisch-juridische focus. Het verlenen van ondersteuning bij het aanvragen van gesubsidieerd onderzoek maakt mogelijk ook onderdeel uit van de functie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U bent afgestudeerd in de rechtswetenschap. Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van sociale wetenschappen, alsmede in het zelf verrichten van onderzoek strekt tot aanbeveling. U heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en beschikt daarnaast over goede organisatorische- en communicatieve vaardigheden. U heeft affiniteit met de empirische bestudering van het recht. Bij voorkeur heeft u enige ervaring met het geven, ontwerpen en/of coördineren van onderwijs.

Gedegen kennis van de Engelse taal en ervaring met Engelstalig onderwijs strekken tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Als wetenschappelijk docent binnen het Departement Law, Society and Crime krijgt u een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2836 en € 4474 bruto per maand (schaal 10).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. De Bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • Universitair
  • AT-2021.12/WD Rechtssociologie

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you