Lector Future Urban Systems

Lector Future Urban Systems

Geplaatst Deadline Locatie
27 dec 30 jan Den Haag
Wilde je altijd al een multidisciplinaire researchgroep ontwikkelen in een toepassingsgerichte omgeving, waarbij je studenten betrekt bij je onderzoek?

Functieomschrijving

Word je enthousiast van het werken op het raakvlak van onderwijs, onderzoek en de gebouwde omgeving? En kun je inhoudelijk richting geven aan het onderzoek naar de technologische vraagstukken met betrekking tot de stedelijke gebiedsontwikkeling. Leefbaarheid en acceptatie zijn daaraan gerelateerd. Maak je ambities waar bij het lectoraat Future Urban Systems!

Wat ga je doen?
Als lector Future Urban Systems geef je op inspirerende wijze leiding aan de ontwikkeling van het lectoraat en de multidisciplinaire kenniskring waarmee je praktijkgericht onderzoek doet naar duurzame innovatie van stedelijke infrastructuren (warmte, energie, voedselflows, afvalverwerking, etc), de participatie van omwonenden hierin en het draagvlak daarvoor.

Je systemische kijk op de stad en je technische achtergrond biedt de opleidingen een brug tussen verschillende disciplines. Je initieert het praktijkgerichte onderzoek, en presenteert en publiceert de uitkomsten van onderzoeksresultaten. Deze resultaten worden door jou vertaald naar de onderwijsprogramma’s en leiden tot (verdere) integratie van onderzoek en onderwijs binnen de faculteiten en hogeschool. Samenwerking met de beroepspraktijk en andere stakeholders is essentieel. Daar haal je inspiratie die leidt tot het formuleren van onderzoeksvragen, het uitvoeren van het evidence based onderzoek en het inzetten van de onderzoeksresultaten. Je speelt een belangrijke rol in de regio bij de technologische ontwikkeling van de gebouwde omgeving.

Vanuit jouw rol begeleid je docent-onderzoekers en promovendi in het uitvoeren van onderzoeksprojecten en bied je studenten, bijvoorbeeld via afstudeeronderzoeken, de ruimte om een bijdrage te leveren aan het onderzoek van het lectoraat. Daarbij hoort ook de verantwoordelijkheid docenten en andere medewerkers te helpen keuzes te maken in het kader van hun professionele ontwikkeling. Tot slot: om het lectoraat verder uit te bouwen en nieuw onderzoek te financieren, heb jij een taak om subsidies en andere financiële middelen te verwerven.

Jouw profiel
Wij zijn op zoek naar een ervaren en ondernemende onderzoeker met contactueel sterke eigenschappen. Iemand met een publieke performance die mensen meeneemt en inspireert. Daarnaast ben je een netwerker en weet je verbindingen te leggen en te onderhouden in een zeer diverse nationale en internationale omgeving van professionals.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze vacature.

 • Gepromoveerd op een technisch relevant onderzoek en een specialisatie op het onderzoeksgebied;
 • Ruime ervaring in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek op een relevant gebied, hetgeen blijkt uit recente deelname aan onderzoeksprojecten, (wetenschappelijke) nationale en internationale publicaties en presentaties;
 • Duidelijke visie op innovatieve ontwikkelingen in relevante onderzoeks- en beroepspraktijken en de vertaling daarvan naar het (hoger beroeps)onderwijs;
 • Ervaring met het leiding geven aan een multidisciplinair (onderzoeks)team;
 • Beschikking over een relevant netwerk dat aansluit op dit domein en dat jij ondernemend en actief kunt inzetten t.b.v. de hogeschool;
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van onderzoeksvoorstellen en het verwerven van subsidies (nationaal en internationaal) en andere geldstromen;
 • Beschikt over goede interculturele communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels en daarbij makkelijk kunt schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

 • Een arbeidsovereenkomst voor 6 jaar met een omvang van maximaal 0,8 ft (32 uur per week);
 • Een salaris van minimaal € 5.797,43 en maximaal € 7.485,19 bruto per maand (schaal 15) bij een volledige werkweek;
 • Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool heeft twee kerntaken: onderwijs geven en praktijkgericht onderzoek uitvoeren. Ons onderzoek draagt bij aan verbetering en vernieuwing van ons onderwijs, de beroepspraktijk en de samenleving. Lectoren, docent-onderzoekers en studenten doen praktijkgericht onderzoek in co-creatie met nationale en internationale partners.

Afdeling

Het lectoraat Future Urban Systems

Het lectoraat Future Urban Systems valt organisatorisch onder de faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving en is verbonden aan het kenniscentrum Mission Zero, met o.a. de lectoraten Energy in Transition, Innovation Networks en Circular Business.

Er is een goede verbinding met een aantal opleidingen van De Haagse Hogeschool, waaronder Bouwkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling, Industrial Design Engineering en Werktuigbouw.

Vanuit het vakgebied verbinden wij verschillende partijen in de regio aan de onderzoeksprogramma’s binnen De Haagse Hogeschool. Je kunt daarbij denken aan de gezondheidsinstellingen, diverse samenwerkende kennispartners in de sector, de overheid, de burgers en uiteraard de op de sector gerichte technologie bedrijven.

Additionele informatie

Ben jij onze nieuwe lector?
Je kunt uitsluitend direct, online solliciteren met CV en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina. Je kunt reageren tot en met zondag 30 januari 2022.
 
Het selectietraject bestaat onder meer uit een eerste sollicitatiegesprek die gepland zijn in week 6 2022. Bij goed vervolg een tweede gesprek waarin je wordt gevraagd om een korte presentatie of opdracht voor te bereiden en een gesprek met de portefeuillehouder onderzoek van het College van Bestuur. Dit tweede gesprek is gepland in week 8 2022.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen wij de RIVM-richtlijnen en zal de eerste ronde onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk online gehouden.

Wil je meer informatie?
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nellie van de Griend, directeur van de faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving via Diana Verspaandonk via d.verspaandonk@hhs.nl. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maurice van Venetiën, adviseur Resourcing, via 06-42513732 of via email vacatures@hhs.nl.

Interesse om te solliciteren? Dat kan via de sollicitatiebutton op deze webpagina. 

Op bovengenoemde emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Marketing en communicatie
 • Techniek; Natuurwetenschappen; Gedrag en maatschappij; Economie
 • max. 32 uur per week
 • €5797—€7485 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP Lector Future Urban Systems

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (De Haagse Hogeschool (HHS)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 30 jan. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).