Promovendus / promotieonderzoek bij dove en slechthorende peuters

Promovendus / promotieonderzoek bij dove en slechthorende peuters

Geplaatst Deadline Locatie
3 jan 25 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij Kentalis krijg je de unieke kans om een promotieonderzoek uit te voeren waarmee je een directe bijdrage levert aan wetenschap en praktijk.

Functieomschrijving

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Wat deze promotieplek uniek maakt, is dat je wetenschappelijk onderzoek doet in nauwe relatie tot de praktijk. Daarom werk je samen met onderzoekers op de universiteit, Kentalis en de NSDSK en met professionals van Kentalis en andere organisaties. Zo maak jij een koppeling van theorie naar de praktijk.

Wat het werken aan dit onderzoeksprogramma interessant maakt, is dat je meewerkt aan Deelkracht: een samenwerking van Kentalis, andere expertiseorganisaties en ervaringsdeskundigen. 

Wat ga je doen?
Jij doet een promotieonderzoek binnen de context van het grotere longitudinale onderzoek Hello20: van opzetten tot uitvoeren. Met jouw resultaten kunnen we de stap naar onderwijs voor dove en slechthorende peuters zo optimaal mogelijk laten verlopen. Dit zijn je kerntaken:

  • Je doet onderzoek naar de vroege ontwikkeling van geletterdheid en gecijferdheid in de thuis- en schoolomgeving bij dove en slechthorende peuters, in relatie tot sociaal emotionele en cognitieve factoren;
  • Je betrekt ervaringsdeskundigen en zorg- en onderwijsprofessionals, die werken met dove en slechthorende kinderen, bij het onderzoek en de resultaten;
  • Je werkt samen met verschillende organisaties binnen de sector;
  • Door wekelijks aanwezig te zijn bij Radboud Universiteit (Nijmegen) en Kentalis (Utrecht/Sint-Michielsgestel) en maandelijks bij NSDSK (Amsterdam), zorg je voor binding met de teams en jouw begeleiders. Uiteraard zodra de maatregelen dit toelaten. 

Specificaties

Koninklijke Kentalis

Functie-eisen

Wie ben jij?
Je bent iemand die graag de verbinding legt met de praktijk door een nauwe samenwerking op te zoeken met zorg- en onderwijsprofessionals en (ouders van) dove / slechthorende kinderen. Ook breng je mee:

  • Een research master, bijvoorbeeld richting psychologie of pedagogische wetenschappen;
  • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.
  • Het enthousiasme om de Nederlandse Gebarentaal (NGT) te leren;
  • Ruime ervaring met het werken in R en/of SPSS.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

We hebben oog voor jouw ontwikkeling. Voor een goed verloop van jouw promotieonderzoek word je begeleid door twee co-promotoren, dr. Loes Wauters (Kentalis) en dr. Evelien Dirks (NSDSK) en een promotor prof. dr. Eliane Segers (Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit). Ook bieden we je opleidingen en trainingen aan over de doelgroep en ter ondersteuning van jouw onderzoek. Daarnaast bieden we je:

  • Een bruto maandsalaris van €3.289,- tot €4.799,- (FWG 60) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
  • Een arbeidsovereenkomst met de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging van de duur van het project. Tussendoor blijven we met elkaar in gesprek over eventuele toekomstmogelijkheden binnen Kentalis;
  • Een parttime of fulltime dienstverband van 32 of 36 uur per week, afhankelijk van jouw voorkeur. Hierbij heb je de vrijheid de verdeling van jouw werkdagen flexibel in te delen;
  • Een laptop en telefoon zodat je prettig kunt thuiswerken;
  • 144 uur vakantieverlof en 57 uur PBL (naar rato) wat je kunt gebruiken voor o.a. verlof, of uitbetaling;
  • Extra’s zoals een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,33%, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Werkgever

Kentalis

Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland. 

Al 225 jaar is Kentalis dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen en communiceren. We zijn er voor mensen die slechthorend of doof zijn en mensen met een taalontwikkelingsstoornis of doofblindheid. Sommige leerlingen en cliënten hebben ook een verstandelijke beperking of motorische of psychiatrische problemen.

Ook voor de omgeving
We zijn er voor cliënten en leerlingen, maar we zijn er ook voor hun omgeving. Graag helpen en informeren we ouders en verzorgers, scholen, huisartsen, logopedisten, consultatiebureaus, kinderdagverblijven en andere zorgorganisaties. We bieden voorlichting en advies.

Kentalis zet zich in!
Kentalis heeft hart, oog en oor voor de ander. Onze klanten krijgen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen op het gebied van taal en communicatie. Om te zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Door kennis te ontwikkelen, gebruiken en delen, verbeteren we continu de kwaliteit van onze dienstverlening. Dit doen we in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Onze getallen
Verspreid over het land, telt Kentalis: 20 scholen voor speciaal onderwijs, (ongeveer 35 onderwijslocaties) 80 zorg- en diagnostieklocaties 6 audiologische centra ruim 7.200 leerlingen, van wie ongeveer de helft ambulant wordt ondersteund ongeveer 7.000 zorgcliënten ongeveer 15.000 audiologiepatiënten ongeveer 4.700 medewerkers.

Afdeling

Expertiseontwikkeling en kennisdeling

Je komt te werken bij de Kentalis Academie, de afdeling binnen Kentalis die zich richt op expertiseontwikkeling en kennisdeling. Je komt in een onderzoeksteam met circa 20 collega’s die zich specifiek richten op onderzoek naar zorg en onderwijs voor mensen die doof of slechthorend zijn. Omdat collega’s landelijk verspreid zijn, zie je je collega’s via Teams of ontmoet je elkaar persoonlijk in onze locatie Utrecht (loopafstand van station Kanaleneiland) of in Sint-Michielsgestel (10 minuten van Den Bosch). Je komt te werken in een expertiseorganisatie waarin we veel waarde hechten aan wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van kennis, waardoor je snel een intern netwerk opbouwt met collega’s die graag hun kennis en ervaring met jou delen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €3289—€4799 per maand
  • Universitair
  • AT Promovendus

Werkgever

Koninklijke Kentalis

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 659, 3527 JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you