Docent Ouderengeneeskunde, vakgroep Huisartsgeneeskunde, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Docent Ouderengeneeskunde, vakgroep Huisartsgeneeskunde, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
11 jan 25 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de vakgroep Huisartsgeneeskunde, afdeling Ouderengeneeskunde is er per 1 juli 2022 een vacature voor een Docent Specialist Ouderengeneeskunde voor het basisjaar (jaar 1) Opleiding Ouderengeneeskunde Maastricht (0,2 fte)

Functieomschrijving

Op 1 september 2020 is de eerste opleidingsgroep in Maastricht gestart met de opleiding. Voor opleidingsjaar 1 zoeken we een nieuwe SO-docent die samen met een ervaren collega SO-docent en een GW-er begeleiding en onderwijs geeft aan artsen in opleiding (aios) tot specialist ouderengeneeskunde. De docent die we zoeken is bij voorkeur inhoudelijk expert, levert een inspirerende bijdrage aan het onderwijs, de groei en ontwikkeling van Maastricht als opleidingsinstituut en de ontwikkeling van ons onderwijs. Het onderwijs is steeds op vrijdag en daarmee is aanwezigheid op die dag een vereiste voor de uitvoering van deze functie.

Kernactiviteiten:

 • Verzorgt zo nodig samen met de gedragswetenschapper of externe docenten het -deels zelf ontwikkelde - onderwijs aan aios;
 • Coacht aios en opleiders, samen met een gedragswetenschappelijk docent;
 • Is inzetbaar als mentor van aios;
 • Toetst competenties en beoordeelt de voortgang van de aios;
 • Ontwikkelt onderwijs;
 • Participeert in landelijke en regionale samenwerking waar nodig;
 • Bereidheid tot interprofessioneel (samen)werken.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een ambitieuze, enthousiaste, praktiserende specialist ouderengeneeskunde met minimaal 3 jaar werkervaring. De nieuwe collega:

 • is bekend/heeft affiniteit met het geven en ontwikkelen van onderwijs en/of is bereid tot het volgen van verdere opleidingen op dit gebied;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • is in staat een rolmodel te zijn voor de aios met toepassing van de principes van evidence based practice;
 • is integer en professioneel;
 • is zelfstandig en kan goed samenwerken;
 • is een pionier die goed kan omgaan met nieuwe situaties in wisselende contexten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden.
Het salaris is afhankelijk van de ervaring als specialist ouderengeneeskunde.
De functie is ingeschaald als Docent-2 in schaal 12 (min. € 4.629,- en max. € 5.943,- bruto per maand, conform cao NU, bij fulltime aanstelling). Het salaris kan worden aangevuld met een arbeidsmarkttoelage.
Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde CV. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HRM van de Universiteit Maastricht.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. 
Meer informatie vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Vakgroep Huisartsgeneeskunde / Opleiding Ouderengeneeskunde

Missie, visie en organisatie
We leiden aios op tot competente, creatieve, innovatieve en maatschappelijk betrokken SO’s met oprechte interesse in de individuele kwetsbare (oudere) patiënt. Zij dienen kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen aan al hun patiënten. We willen een aantrekkelijke opleiding zijn die kwalitatief goed en wetenschappelijk onderbouwd en waar mogelijk interprofessioneel onderwijs geeft. Een veilig leerklimaat staat voorop en aios zijn in de lead. Ouderengeneeskunde Maastricht is in 2020 gestart en een RGS erkende vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De opleiding voldoet aan het Landelijk Opleidingsplan van SOON, maar er is ook ruimte voor eigen invulling en signatuur. Eigen mening en inbreng, in goed overleg met het hoofd en nauwe samenwerking met het team, wordt in deze functie zeer op prijs gesteld.

De opleiding Ouderengeneeskunde is onderdeel van de vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht en net als de Huisartsopleiding Maastricht gevestigd op het Debyeplein 1 in Maastricht, alwaar het terugkomdagonderwijs plaatsvindt.
Meer informatie op: www.ouderengeneeskundemaastricht.nl

Specificaties

 • Lector
 • Gezondheid
 • 7.6—8 uur per week
 • €4629—€5943 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT2022.16

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyeplein 1, 6229 HA, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you