Contract- en licentiebeheerder

Contract- en licentiebeheerder

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 13 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Licenties en contracten onder controle houden bij een grote organisatie? Dat is voor jou geen probleem als contract- en licentiebeheerder. Jij zet je oog voor detail en analytisch vermogen in om het contractbeheer van alle verschillende diensten en producten van de divisie Information & Library Services naar een hoger niveau te tillen. 
Als contract- en licentiebeheerder zorg je voor het voorbereiden, afsluiten, verlengen en opzeggen van contracten en licenties, voor de diensten en producten die de divisie Information & Library Services (ILS) levert. Naast het afsluiten van contracten en licenties houd je je ook bezig met de naleving hiervan. Je houdt hierbij rekening met de wensen van de gebruikers (bestelbevoegden en individuele eindgebruikers), relevante (veiligheids)voorschriften, inkoopprocedures en wetgeving.
Het operationeel afsluiten, verlengen en opzeggen van contracten en licenties (contractbeheer) vormt het grootste deel van je werk. Dit houdt onder meer in:
 • Het bestellen/afsluiten van licenties binnen bestaande contracten.
 • Het ter beschikking stellen van licenties aan de aanvragers (volgens de beschikbare procedures).
 • Het bewaken van de volgens contract toegestane hoeveelheid versus gebruikte hoeveelheid licenties.
 • Het bijhouden van de licentie- en contractadministraties.
 • Het beheren van de licentiemailbox waarin aanvragen voor en vragen over licenties en contracten binnen komen.
 • Het afstemmen van licentiegebruik met IT-beheerders en vertegenwoordigers van gebruikers (groepen).
Daarnaast houd je je voor een deel van je tijd bezig met contractmanagement op tactisch niveau. Dit houdt (onder andere) in het participeren in aanbestedingstrajecten waarin ook andere organisatieonderdelen (zoals Inkoop en bureau Functionaris Gegevensbescherming) een rol spelen en het coördineren van contracttrajecten binnen de divisie ILS. 
Gezien de overgang van steeds meer ICT-producten en diensten naar de cloud, wordt van jou een actieve rol in deze transitie verwacht, waarbij je contracten voor bijvoorbeeld SaaS-diensten afsluit en daarbij een juiste invulling weet te geven aan cloudspecifieke aandachtspunten. Ook lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en professionalisering van contractmanagement in de divisie ILS.

In de afdeling Management Support van de divisie ILS zijn op dit moment een contractmanager, een contract- en licentiebeheerder, een medewerker administratieve processen en systemen en een interne bedrijfsvoerder betrokken bij het contractmanagement. De huidige contract- en licentiebeheerder gaat medio 2022 met pensioen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt mbo+/hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis en ervaring met contract- en licentiebeheer, ook voor clouddiensten en producten.
 • Je hebt kennis en ervaring met ICT-contracten en organisaties.
 • Je hebt ervaring binnen een onderwijsinstelling en met de bekende contractpartijen binnen het onderwijs (zoals SURF) is een pre. Ook technische dan wel functionele kennis van of affiniteit met IT-voorzieningen is een pre.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden; schriftelijk en mondeling.
 • Je hebt een analytisch vermogen en je bent accuraat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.979 en maximaal € 4.093 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 9).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Als contract- en licentiebeheerder maak je deel uit van de afdeling Management Support van de divisie ILS. De divisie ILS is na een organisatiewijziging op 1 januari 2022 van start gegaan. Binnen de divisie houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en ICT. We ondersteunen de hele Radboud Universiteit. Zo faciliteren we onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, en voor de ICT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden. 
Onze divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft.

Werken bij de divisie ILS betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Binnen een universiteit met een internationale reputatie waar we onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 40 uur per week
 • €2979—€4093 per maand
 • MBO+
 • 1182387

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you